Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка дерев'яних, металевих і цегляних стовпів для забору своїми руками

  1. Види стовпів і способи установки
  2. Стовпи з дерева
  3. Як правильно встановити дерев'яні стовпи своїми руками
  4. металеві стовпи
  5. Спосіб установки металевих стовпів
  6. азбестоцементні труби
  7. бетонні стовпи
  8. Стовпи з цегли
  9. Етапи будівництва цегляних стовпів

Паркани є необхідною частиною декору на будь-якій ділянці. При облаштуванні огорожі головне - це ретельно продумати, з якого матеріалу його побудувати і як правильно зробити установку стовпів для забору. Адже від якості їх установки залежить не тільки естетичний вигляд, але і його довговічність і надійність. Паркани є необхідною частиною декору на будь-якій ділянці

Тимчасове кріплення стовпів паркану

Які ж правила варто строго дотримуватися, і який матеріал краще всього використовувати?

Види стовпів і способи установки

Підставою для забору можуть служити дерев'яні або металеві стовпи. Іноді використовуються азбестові або бетонні підстави, а також зводяться стовпи з цегли. Все залежить від того, з якого матеріалу буде паркан і матеріальних можливостей господаря ділянки.

Стовпи з дерева

Дерев'яні стовпи давно поступилися лідерством по частині будівництва загород. Адже дерево хоч і вважається дуже доступним, але на сьогоднішній день його не можна назвати найдешевшим матеріалом. Зазвичай дерево використовують при установці своїми руками тимчасових огорож, які згодом планують замінити більш довговічним матеріалом. Або для облаштування палісадника або внутрішнього двору.

Або для облаштування палісадника або внутрішнього двору

Схема монтажу дерев'яних забірних стовпів

Дерев'яні стовпи значно поступаються іншим матеріалам в довговічності. Як показує практика і звичайний розрахунок, такий стовп може простояти не більше 20 років. Перед тим як встановлювати дерев'яні стовпи, їх треба добре обробити антисептиком. На цій посаді можна застосувати мідний купорос.

Після висихання дерево треба покрити шаром оліфи: це запобіжить зайве вбирання деревиною вологи, а, отже, дозволить продовжити термін експлуатації. Підстава стовпа, яке буде знаходитися в землі, треба добре просмолити. Тільки такі заходи допоможуть запобігти руйнування дерева під впливом навколишнього середовища.

Як правильно встановити дерев'яні стовпи своїми руками

Такі підстави встановлюються в заздалегідь виконану в землі лунку, на подушку з піску і щебеню. Такі підстави встановлюються в заздалегідь виконану в землі лунку, на подушку з піску і щебеню Лунку можна акуратно викопати лопатою на потрібну глибину, але при цьому навряд чи вдасться точно підігнати її розміри до діаметру стовпа. Через те що земля навколо порушиться, з часом стовп може перекоситися.

Найкраще для буріння ями використовувати звичайний садовий бур. У продажу достатній асортимент цих інструментів для того, щоб максимально точно підібрати діаметр його шнека до розмірів стовпа. Пробуривши яму, туди опускають стовп просмоленим кінцем і встановлюють строго вертикально.

Для контролю найкраще використовувати звичайний рівень.

Після цього яму засипають спочатку щебенем, а потім грунтом, витягнутим раніше з ями. Для більшого ущільнення землю можна поливати водою, і в кінці ретельно її утрамбувати біля основи стовпа. Дерев'яні стовпи найчастіше використовуються для будівництва огорож з дерева або огорож з сітки рабиці .

Детальна схема для монтажу огорожі з сітки і стовпів з дерева

металеві стовпи

При установці заборів частіше інших матеріалів використовують металеві стовпи. Ці стовпи бувають найрізноманітнішими по діаметру і здатні винести більше навантаження. При цьому вони відрізняються довговічністю і надійністю. Такі підстави здатні служити протягом півстоліття і більше. Вони практично універсальні в призначенні, використовуються для установки парканів з дерева, металопрофілю, плоского шиферу, сітки та інших матеріалів.

Як правило, стовпи з металу пустотілі, тому треба заздалегідь продумати заглушки зверху для запобігання попадання води в середину. По-перше, це запобіжить корозію металу в пустотілої трубі, а по-друге, зібралася всередині дощова вода при замерзанні не зможе зашкодити стовп.

Спосіб установки металевих стовпів

Така підстава можна встановити таким же способом, як і звичайний дерев'яний стовп. Подібний метод хороший на грунтах з високим ступенем сдимистості. Щебінь навколо підстави стовпа не є пучинистих матеріалом, тому його використання при установці підпір на складному грунті просто необхідно. Іншим способом монтажу металевих стовпів при будівництві забору є бетонування.

Для цього в грунті на зазначеному місці свердлив яма, трохи перевищує своїм діаметром розміри стовпа. Дно її спочатку засипають шаром піску товщиною в 20 см, а потім щебенем до самого краю. Після цього щебінь зверху заливають розчином піску та цементу, який приготовлений заздалегідь в співвідношенні 3: 1, до повного покриття щебеню. Таке бетонну основу має деякий час застигати. При бетонуванні будь-якого виду стовпів треба строго стежити за вертикальністю підстави.

Готова опалубка для заливки металевих стовпів

Не можна ні в якому разі допускати його викривлення, краще кілька разів перевірити з усіх боків будівельним схилом.

Металеві стовпи можна встановлювати і іншим, більш швидким і дешевим способом - просто забити їх в землю. Для невисоких парканів, в яких використовуються металеві стовпи невеликого діаметру, можна застосовувати просту кувалду. Але при цьому знову ж існує ризик викривлення, стовп може бути забитий не зовсім вертикально.

Забивати металеві стовпи в піщаний грунт не можна, для такого методу установки краще підійдуть породи твердих грунтів з мінімальною домішкою каменю.

азбестоцементні труби

Цей матеріал відрізняється доступністю за ціною, він має гарну міцність і не піддається корозії і гниття на відміну від інших матеріалів. Недоліком можна назвати лише складність прив'язки до лагам забору. Для цього використовують хомути або обхвати зі сталевого дроту.

Для цього використовують хомути або обхвати зі сталевого дроту

Приклад комбінованого дерев'яного паркану з азбоцементними трубами

Їх можна встановлювати шляхом бетонування або закапування. Але забити в землю такий стовп не вийде. При цьому треба заздалегідь подумати про те, як уникнути попадання дощової води всередину порожнистої труби, адже при замерзанні вона неодмінно зашкодить азбестовий стовп.

Особливо це стосується грунту з поганим дренажем, коли існує ризик застою талої або дощової води.

Верхнє підставу азбестових стовпів треба щільно накрити спеціальними пластмасовими заглушками або спорудити своїми руками спеціальні парасольки. Азбестові стовпи здатні винести досить велике навантаження і прослужити дуже довгий час.

Монтаж каркаса паркану з азбоцементних труб

Вони стануть хорошим підставою для дерев'яного, металевого або профільного забору.

бетонні стовпи

для важких заборів з бетону , Які досить популярні на сьогоднішній день, використовуються бетонні стовпи. Зазвичай вони купуються разом з секціями паркану біля виробника. Купувати окремо такі підстави для інших видів огорож не зовсім раціонально через їх високу вартість. Крім того, немає сенсу використовувати важкі стовпчики з бетону для огорож з дерева або профілю. Встановлювати такі види стовпців можна шляхом вкопування в землю або бетонування.

Стовпи з цегли

Безсумнівно, що паркан з кованими елементами і красивими стовпами з декоративного цегли виглядають дуже презентабельно і естетично. Такий паркан завжди притягує до себе увагу і є сам по собі прикрасою ділянки. Але це і найдорожчий і трудомісткий спосіб будівництва огорож.
Для того щоб правильно звести своїми руками паркан на цегляних стовпах, треба ретельно дотримуватися суворої технологію всіх робіт, в тому числі і кладки. Адже від цього залежить не тільки краса зовнішнього вигляду, але і довговічність будівлі.

Етапи будівництва цегляних стовпів

  1. Цегляні стовпи встановлюються на стрічковому фундаменті. Для цього лопатою треба викопати по всьому периметру підставу глибиною від 50 до 80 см. Ширина фундаменту має бути ширше підстави забору на 10 см. Схема пристрою фундаменту і стовпів паркану з цегли
  2. На дно траншеї в намічених місцях забивають металеві труби, які будуть підставою кладки цегляних стовпів.
  3. Встановлюється опалубка з дерев'яних дощок з боків траншеї. Вона буде перешкоджати витягуванню грунтом вологи з бетону.
  4. Після всіх підготовчих робіт встановлюється сітка з арматури і заливається заздалегідь приготовлений бетон.
  5. Коли бетон добре зміцниться, можна приступати до кладки цегляних колон огорожі.
  6. Стовпи з цегли найкраще робити з повнотілої облицювальної цегли. Він практично не вбирає вологу і дуже естетично виглядає.
  7. Шви між цеглою треба заповнювати повністю, не допускаючи пустот в кладці. Треба постійно перевіряти вертикальність і горизонтальність цегли. Для цього використовують висок і водяний рівень.
  8. По всій висоті кладки стовпа його регулярно, через кілька рядів армують металевим швелером або товстої дротом.
  9. В намічених місцях варто завбачливо вставити товсті планки з металу для подальшого приварювання до них горизонтальних елементів кріплення паркану.

Технологія правильного розрахунку і установки стовпів при будівництві парканів

Перш ніж почати будівництво огорожі, треба підготувати весь необхідний будівельний інструмент і зробити правильні розрахунки. Якщо не передбачені стовпи з цегли, то краще за все заздалегідь підібрати бур необхідного діаметра. Адже бурити ями таким способом швидше, легше, і вони виходять більш рівними і точними.

Першими встановлюють кутові стовпи. На їх місці вбивають дерев'яні кілочки, між якими натягують шнур. Тепер паркан вийде рівним, якщо слідувати мітці і відзначати місця для стовпів рівно по шнуру.
На наступному етапі треба розбити довжину майбутнього паркану від краю до краю рівними відрізками. Першими встановлюють кутові стовпи При цьому не треба забувати, що, чим вище і важче паркан, тим відстань між стовпами повинна бути менше. У середньому вона становить від 250 до 300 см. Також треба відзначити місце для хвіртки і воріт. Звичайна ширина хвіртки - один метр, для воріт треба залишити три метри. Після всіх розміток можна починати важкі земельні роботи.

Досвідчені «ямобурітелі» знають, що якщо позначити підставу бура на потрібній висоті, то при заглибленні шнека в грунт не буде потрібно постійно його звідти витягати і заміряти яму. Досить просто стежити за міткою, яка вкаже, що бур увійшов в землю на потрібну глибину.

Коли ями протягом усього забору будуть зроблені, можна встановлювати перший кутовий стовп. Його вводять на необхідну висоту, а порожнечі в ямі засипають щебенем до половини її глибини. Стовп перевіряють на вертикальність і ретельно утрамбовують щебінь навколо нього. Коли ями протягом усього забору будуть зроблені, можна встановлювати перший кутовий стовп Після цього яму повністю заповнюють щебенем або битою цеглою, залишивши місце для необхідної кількості бетону. Стовп у протилежної кута треба поставити на одну висоту з першим стовпом. Для цього використовують водяний рівень. Метод роботи цього пристрою вкрай простий: треба, щоб нульові позначки на обох кінцях гідрорівня, встановлених на двох стовпах, збіглися по висоті.

Якщо не вистачає довжини гідрорівня, то спочатку встановлюють стовп на середині між кутовими стовпами. Якщо закріпити вгорі між правильно встановленими підставами шпагат, то легко контролювати висоту всіх наступних підстав по всьому периметру паркану.

Якщо закріпити вгорі між правильно встановленими підставами шпагат, то легко контролювати висоту всіх наступних підстав по всьому периметру паркану

виставлення стовпа за рівнем і висоті

Якщо чітко дотримуватися всі поради і дотримуватися простих правил будівництва, можна своїми руками побудувати гарний, а, головне, довговічний паркан. І нехай при цьому треба докладати зусиль і постійно стежити за правильністю виконання робіт, результат, безсумнівно, принесе задоволення і користь.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама