Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка плінтусів своїми руками, пластикових і дерев'яних

  1. Який плінтус вибрати для підлоги?
  2. Установка пластикових плінтусів
  3. Установка дерев'яних плінтусів
  4. Установка плінтусів на лінолеум
  5. Як встановити плінтуса на ламінат

Після укладання підлогового покриття приступають до установки плінтусів. Цей вид декорування підлоги оформляє перехід до стіни і дозволяє заховати комунікації: електричні дроти і оптоволоконні кабелі. Залежно від матеріалу виготовлення різниться установка плінтусів і їх кріплення до підлоги. Для підлогових покриттів з натурального дерева використовують дерев'яний плінтус, для інших можна використовувати пластик. Він відрізняється меншою вартістю, великим асортиментом відтінків і легким монтажем, що дозволяє провести установку плінтусів своїми руками.

Який плінтус вибрати для підлоги?

Колір вибирають так, щоб він збігався з покриттям підлоги або був на тон темніше нього. Важливіше визначитися з матеріалом, адже кожен з них має переваги. Пластик довговічний, не боїться перепадів температур, вологи, не гниє. Виробники спростили монтаж плінтуса із пластику випуском фурнітури. Це - деталі для зовнішніх і внутрішніх кутів, з'єднувачі, заглушки. Зі зворотного боку передбачаються кабель-канали для прокладки проводки.

Дерев'яний плінтус має перевагу в самому матеріалі. Натуральна деревина привносить в інтер'єр презентабельність і класичний стиль. Дерево добре переносить зміну температур, а спеціальні просочення захищають його від утворення тріщин і гниття в умовах підвищеної вологості. Зворотний бік також може мати канали для прокладки кабелів.

Здійснюється монтаж елементів з дерева вкручування саморезов в спеціальні канавки або прибиванням цвяхів наскрізь. Якщо канавки передбачені, вони закриваються зверху додаткової планкою. У недорогих моделях таких заглиблень немає, і монтаж виробляють вкручування саморезов або вбивання цвяхів ближче до краю в шаховому порядку.

Установка пластикових плінтусів

Кількість матеріалу розраховують так: вимірюють периметр кімнати і додають 1 м (якщо вона маленька) або 2 м (якщо кімната велика). Стандартно довжина одного елемента становить 2,5 м. Розраховану довжину ділять на 2,5 і отримують кількість плінтусів. Звідси вираховують, скільки знадобиться сполучних елементів. Перш, ніж здійснювати монтаж підлогового плінтуса, підраховують кількість кутів і купують кутові елементи.

Для роботи знадобляться: Для роботи знадобляться:

  • ножівка,
  • шуруповерт,
  • дюбелі 8 мм,
  • саморізи 5х20 мм.

Ідеально розпиляти пластик під прямим кутом можна за допомогою спеціального пристосування, яке називається стусло. Якщо його немає, на ньому роблять розмітку олівцем і розпилюють строго вертикально. Починають монтаж підлогового плінтуса від кута в тому місці, де в кімнату вводяться дроти. Його приставляють до стіни і намічають місце свердління отвори для дюбеля. Потім забивають дюбель, знову приставляють деталь і вкручують крізь нього шуруп так, щоб він увійшов в дюбель.

Провід укладають в кабель-канал, знімаючи його кришку. Якщо стіна рівна, і пластик щільно прилягає до неї, крок свердління становить 50 см. Якщо він згинається внаслідок її нерівності, крок зменшують. В кутові елементи плінтус повинен зайти не менше, ніж на 0,5 см. Бажано ще до монтажу підлоги вирівняти стіни, тоді всі деталі монтуються рівно і виглядають красиво.

Установка дерев'яних плінтусів

Найбільш часто виготовляється з сосни, модрини, тиса, ялиці. Деревина цих порід дерев не деформується у вологих умовах, добре обробляється, не розтріскується. Розрахунок і монтаж дерев'яного плінтуса проводять аналогічно пластиковому. На кутах його зрізають під 45º, використовуючи ножівку. Якщо зріз зробити правильно, кут вийде точний і красивий.

Забезпечити правильний зріз також допоможе стусло - спеціальне пристосування, в якому є отвори для розпилу під кутами 90º і 45º. Для стикування в кутах можна використовувати декоративні пластикові кутові елементи. При цьому треба враховувати, що порожнеча між двома дерев'яними планками може просвічувати, якщо пластиковий елемент занадто світлий. Краще в такому випадку зробити монтаж дерев'яного плінтуса так, щоб планки на розі стикувалися. При цьому не треба дотримуватися кут 45º, досить, щоб вони просто з'єднувалися.

Покривають дерево шаром лаку. Можна також використовувати фарбу в тон або абстрактну. При цьому враховують, що масив дерева сам по собі має красиву структурою, показати яку можна лише прозорим шаром лаку. Якщо в кімнаті підвищена вологість, слід використовувати корабельний лак. Він не боїться вологи, добре захищає деревину від пошкоджень і тріщин.

Установка плінтусів на лінолеум

Якщо в якості підлогового покриття обраний лінолеум, доцільніше використовувати для нього плінтус з пластика. Найширший асортимент найрізноманітніших фактур і колірних рішень дозволяє підібрати ідеальний зразок для будь-якої ситуації.

Для фіксації слід скористатися рідкими цвяхами. Можливий також варіант і з саморізами. Важливо встановлювати вироби таким чином, щоб їх зіткнення з підлогою було мінімальним, а фіксація йшла безпосередньо до стіни - це дозволить уникнути деформування планок або їх поломки при неминучою усадки матеріалу в міру його експлуатації.

Кріплення плінтуса своїми руками виконується наступним чином:

  • Підстава укладається уздовж стіни, після чого фіксується з кроком приблизно в 30 - 50 см (рідкі цвяхи, саморізи);
  • При необхідності укладається проводка;
  • Монтується верхня планка і фіксується за допомогою особливого замку.

Як встановити плінтуса на ламінат

Під ламінат можна використовувати плінтус з МДФ або дерева, що оптимально підходить до підлогового покриття за своєю структурою Під ламінат можна використовувати плінтус з МДФ або дерева, що оптимально підходить до підлогового покриття за своєю структурою. Можливий варіант і з пластиковими виробами, хоча загальне візуальне враження від їх установки далеко не найприємніше.

Для фіксації не варто вибирати рідкі цвяхи. Оптимальне рішення - саморізи, кліпси несучого типу або фіксуються на основу планки, поверх яких кріпляться рейки.
Для установки необхідно зробити наступне:

  • Закріпити фіксують кліпси з висвердлюванням отворів під саморізи;
  • Провести монтаж прихованого кріплення йде в комплекті;
  • Зафіксувати верхню частину за допомогою натискань.

Який плінтус вибрати для підлоги?
Який плінтус вибрати для підлоги?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама