Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення дерев'яного будинку

  1. Яку частину будинку потрібно утеплювати в першу чергу?
  2. Правильне утеплення стін дерев'яного будинку
  3. Як утеплювати зовнішні стіни
  4. Утеплення внутрішніх стін

Вся сім'я з нетерпінням чекає цього моменту ... Нарешті, будівництво завершено, і ось він перед вами - красень будинок - добротний, затишний і пахне ароматної деревиною. Здавалося б, жити та радіти. Щоправда, через кілька днів стає очевидним, що в будинку злегка прохолодно, а з першим серйозним похолоданням в новому житлі стає холодно і досить холодно. Ця ситуація наздоганяє зазвичай тих господарів, кого не турбувало утеплення дерев'яного будинку (стін) на етапі будівництва, а також тих, хто не знає особливостей циркуляції повітря в приміщенні. Але ж все досить просто. Тепле повітря завжди піднімається вгору. Таким чином, піднімаючись від джерела тепла, він розтікається по стелі, передаючи йому більшу частину тепла, потім починає опускатися уздовж стін до підлоги. У підсумку внизу зосереджується холодне повітря, створюючи ілюзію холодного статі (хоча сама підлога може бути і ні до чого). Усунути цю проблему можна, своєчасно подбавши про утеплення будинку.

Яку частину будинку потрібно утеплювати в першу чергу?

У утепленні потребують всі частини будинку, які своєю зовнішньою стороною звернені на вулицю, тобто підлога, стеля і зовнішні стіни. Але перед тим, як зайнятися цим питанням, потрібно обстежити приміщення на предмет наявності явних дірок. З високою часткою ймовірності вони будуть в кутах, на стиках колод, між вікнами і підвіконнями. Після усунення щілин можна почати планомірне утеплення дерев'яного будинку. Робити це слід в строгій послідовності, продиктованої напрямком руху повітря: стеля, стіни, і підлогу. Утеплення кожної частини будинку має свої особливості.

  • Стеля. Утеплювати стелі найкраще сипучими матеріалами: целюлозної ватою, мінеральною ватою або тирсою. На утеплювачі можна економити - його шар повинен бути не менше 15 см, і бажано, щоб він покривав не лише сам стелю, але також і кути. Зверху утеплювач бажано зафіксувати, але тільки не руберойдом і подібними йому матеріалами.
  • Стіни. Найефективніший метод - закладка утеплювача між внутрішньою і зовнішньою стіною, але це можливо зробити тільки на етапі будівництва. За фактом же можна проконопатити їх як зовні, так і всередині. Це самий простий і доступний спосіб утеплення стін.
  • Пол. Його утеплити найпростіше - досить покласти товстий килим. До речі, відкриті отвори в цокольному поверсі, знаходяться нижче рівня підлоги, можуть його охолоджувати, тому про них також слід подбати.
  • Віконні і дверні отвори. Двері і вікна слід вибирати, орієнтуючись на хороші теплоізоляційні властивості. Якщо виявляються щілини або нещільні стики, їх можна закрити монтажною піною.

Технологія утеплення дерев'яного будинку підбирається в кожному окремому випадку, виходячи з того, наскільки інтенсивно будинок витрачає тепло. Будь-які витрати в майбутньому окупляться величезною економією енергії, досягнутої шляхом використання різних теплозберігаючих матеріалів.

Правильне утеплення стін дерев'яного будинку

Як було сказано вище, при будівництві будинку, між внутрішньою і зовнішньою стінами, залишають простір шириною до 15 см, яке заповнюється джгутом, повстю або іншим утеплювачем. Але якщо будинок уже побудований, такий вид утеплення неактуальний.

Для теплоізоляції зовнішніх і внутрішніх стін готового будинку використовуються різні прийоми і матеріали. Тому спочатку йтиметься про те, як краще зробити утеплення дерев'яного будинку зовні, а потім подивимося, що ж можна придумати всередині.

Як утеплювати зовнішні стіни

Як правило, всі утеплювальні роботи проводяться в теплу пору року і через певний час після здачі будинку в експлуатацію, щоб стіни встигли «встоятися».

Отже, що ж можна зробити з зовнішніми стінами? Відповідь очевидна - закрити або облицювати чимось, щоб перекрити доступ холодного повітря всередину, а теплого - назовні. Найчастіше використовуються плити з пресованої мінеральної вати.

Гроші на вітер?
Часті помилки при утепленні дерев'яних будинків

Перед тим, як почати утеплення, стіни слід підготувати: обробити антипіренами і антисептиками, законопатити наявні щілини. Після цього можна починати, безпосередньо, роботу з укладання ізоляційних плит на підставу (стіну), за допомогою спеціальних болтів. Найефективніший спосіб розміщення плит - цегляний, тобто коли стик між двома плитами закривається наступної плитою. Після закріплення утеплювача фасад будинку обробляється декоративною штукатуркою, каменем або обкладається цеглою. Між утеплювачем і облицюванням обов'язково повинно залишитися невеликий простір, в якому міг би циркулювати повітря. Це необхідно для того, щоб перепади температур і вологості зовні будинку не викликали утворення конденсату.

Утеплення внутрішніх стін

На жаль, теплоізоляції внутрішніх стін має на увазі деяке скорочення площі приміщення, але з цим нічого не поробиш. Для утеплення внутрішніх стін знадобляться гіпсокартон (основа) і утеплювачі, якими заповнюють простір між конструкцією з гіпсокартону і стіною. Як матеріал для утеплення можна використовувати гипсоволокно, мінеральну вату, полімери та ін. Якщо ви не довіряєте роботи по утепленню будівельній бригаді, а займаєтеся всім самі, приділіть особливу увагу властивостями різних теплоізоляційних матеріалів. Вони повинні бути екологічно чистими, негорючими, і володіти антикорозійними властивостями. Після закінчення робіт поверхню гіпсокартону можна заклеїти шпалерами, обробити декоративною штукатуркою або декорувати іншим способом.

Не пошкодуйте коштів, сил і часу на те, щоб утеплити своє житло зовні і всередині - витрати повернуться до вас сторицею у вигляді комфортного мікроклімату всередині вашого будинку в будь-який час року!

Яку частину будинку потрібно утеплювати в першу чергу?
Яку частину будинку потрібно утеплювати в першу чергу?
Отже, що ж можна зробити з зовнішніми стінами?
Гроші на вітер?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама