Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ванна кімната в дерев'яному будинку: відео-інструкція як зробити своїми руками, особливості оформлення, ремонту, пристрою комбінованого котеджу з газобетону і дерева, ніж обшити, технологія, проекти, ціна, фото

  1. Будівництво ванної кімнати в дерев'яному зрубі або будинку з дерева
  2. Пристрій чорнового і чистового статі
  3. Внутрішнє оздоблення стін
  4. Чистова обробка стелі
  5. висновок

Всі фото зі статті

Самостійне будівництво і внутрішнє оздоблення приміщення ванної кімнати або душа в житловому будинку з цегли або монолітного бетону, як правило, ні у кого не викликає ніяких сумнівів. У той же час багато власників каркасно-щитових будинків і рублених зрубів нерідко задаються питанням: наскільки реальна звичайна ванна кімната в дерев'яному будинку своїми руками, яку можна було б недорого виготовити з використанням простих і доступних матеріалів.

У той же час багато власників каркасно-щитових будинків і рублених зрубів нерідко задаються питанням: наскільки реальна звичайна ванна кімната в дерев'яному будинку своїми руками, яку можна було б недорого виготовити з використанням простих і доступних матеріалів

Інтер'єр приміщення ванної кімнати.

Будівництво ванної кімнати в дерев'яному зрубі або будинку з дерева

Відразу слід зазначити, що такий варіант цілком можливий, однак з огляду на специфіку деревних і деревоволокнистих матеріалів, з яких виготовляються зовнішні стіни і внутрішні перегородки, а також підлоги і стелі в дерев'яних будинках, самостійне облаштування подібних приміщень має певні особливості.

Для того щоб кожен власник житла зміг отримати повне уявлення про те, як облаштувати ванну кімнату в дерев'яному будинку або колод зрубі під час будівництва або перепланування будівлі, в цій статті читачеві буде запропонована покрокова інструкція, в якій детально описані всі етапи виконання подібних робіт.

Компактний суміщений санвузол в дерев'яному зрубі.

Пристрій чорнового і чистового статі

Перед тим як зробити ванну кімнату в дерев'яному будинку, окрему увагу слід приділити грамотному облаштування несучої конструкції підлоги, оскільки він буде постійно перебувати в умовах підвищеної вологості.

Крім того, в процесі експлуатації підлоги в цьому приміщенні будуть сприймати суттєві динамічні навантаження, викликані установкою масивних сантехнічних приладів зі змінним вагою (ванна, душова кабіна) а також періодичної роботою електричної побутової техніки.

Виходячи з цього, правильна технологія ванної кімнати в дерев'яному будинку має на увазі дотримання певних будівельних норм і правил, виконання яких слід передбачити ще на стадії проектування та будівництва будівлі.

  1. , Яка відрізняється високою механічною міцністю, добре піддається повсякденного догляду, а крім того абсолютно не боїться впливу води та побутових миючих засобів.

Оздоблення підлоги керамічною плиткою.

  1. Як альтернативний варіант також можна використовувати інші оздоблювальні матеріали, наприклад, вологостійкий ламінат, гомогенний лінолеум, шпунтовані дошки з особливих порід дерева (модрина, тик, дуб, граб), однак ціна такої обробки виявиться істотно вище, ніж вартість керамогранитной плитки для дерев'яного будинку .
  2. Найбільш надійним і довговічним підставою для монтажу фінішного підлогового покриття вважається армована бетонна стяжка. Для її облаштування на грунтову основу будинку потрібно відсипати подушку з піщано-гравійної суміші, укласти шар рулонної гідроізоляції, на нього укласти теплоізоляційний матеріал (керамзит, ЕППС, пінопласт), після чого змонтувати армуючої сітки, а зверху залити шаром бетонного розчину.

Бетонна стяжка на підлозі дерев'яного зрубу.

  1. При необхідності будь-яке фінішне покриття можна укласти на існуючу дерев'яну підлогу на лагах. Для цього на дощате покриття потрібно укласти шар рулонного гідроізоляційного матеріалу (руберойд або ПВХ плівка), а потім змонтувати рівне і жорстке підставу з гіпсоволокнистих листів або товстої вологостійкої фанери.
  2. В такому випадку, виконуючи самостійне переобладнання або ремонт ванної кімнати в дерев'яному будинку, при проектуванні чорнової підлоги слід заздалегідь передбачити, щоб несучі лаги володіли достатнім запасом міцності і укладалися на меншій висоті і з меншим кроком відносно один одного.

На фото показаний монтаж несучих лаг підлоги.

Порада!
Щоб не допустити випадкового потрапляння води в житлові приміщення, рівень чистового підлогового покриття у ванній кімнаті в кінцевому підсумку повинен виявитися на 30-50 мм нижче, ніж рівень нульової позначки чистового статі у всіх інших приміщеннях житлового будинку.

Внутрішнє оздоблення стін

Так само як і для підлоги, керамічна плитка є ідеальним матеріалом для внутрішньої обробки стін вологих приміщень, однак вона не призначена для монтажу на пружне деформується підставу, тому для облицювання дерева або деревоволокнистих панелей є не найкращим варіантом.

Сучасні проекти комбінованого будинку з газобетону і дерева істотно спрощують задачу оздоблення стін ванної кімнати, оскільки поверхня пористого бетону, з якого вони виготовляються, добре підходить для монтажу настінного керамічної плитки.

У той же час існує достатня кількість оздоблювальних матеріалів, за допомогою яких можна виконати внутрішнє декоративне оформлення ванної кімнати в дерев'яному будинку або колод зрубі.

  1. органічно впишеться в загальний дизайн інтер'єру дерев'яного будинку, і після правильної обробки прозорим або тонованим антисептичним захисно-декоративним складом на водній основі, зможе прослужити досить тривалий час.

Горизонтальне розташування облицювальних дощок дозволяє візуально збільшити розміри приміщення.

  1. відрізняються простотою монтажу і високими експлуатаційними властивостями, оскільки абсолютно не бояться впливу вологи і різких перепадів температури. Вони випускаються різних розмірів в широкій колірній гамі з однотонним забарвленням або нанесеним малюнком, що імітує фактуру різних природних матеріалів (натуральне дерево, мармур, граніт, і ін.).
  2. дозволяє за короткий час отримати ідеально рівну поверхню стін, які в подальшому можна пофарбувати водоемульсійною фарбою або обклеїти шпалерами, що миються на стекловолоконной, флізеліновій або вініловій основі.
  3. між декоративною облицюванням і зовнішніми стінами будівлі.

Кріплення профілю для монтажу гіпсокартону до стіни з бруса.

Порада!
Перш ніж обшити ванну кімнату в дерев'яному будинку будь-яким з перерахованих вище способів, внутрішню поверхню стін і стелі потрібно покрити шаром гідроізолюючого матеріалу, а декоративні облицювальні панелі кріпити на невеликому віднесенні від стіни, для того щоб забезпечити нормальну циркуляцію повітря і тим самим уникнути утворення неприємного запаху і цвілеві грибки.

Чистова обробка стелі

Стеля в житлових приміщеннях не несе практично ніякого навантаження, проте в даному випадку він буде постійно перебувати в умовах підвищеної вологості, оскільки розігрітий водяний пар завжди піднімається вгору.

Виходячи з цього, внутрішній устрій ванної кімнати в дерев'яному будинку для декоративного оздоблення стелі допускає використання будь-яких вологостійких матеріалів.

  1. У більшості випадків фінішну обробку стелі виконують із застосуванням тих же матеріалів, які використовуються для внутрішнього облицювання стін, тому їх вибір головним чином залежить від особистого смаку і власних уподобань власника житла.

Обшивка стелі листами гіпсокартону.

  1. Оригінальним і практичним інтер'єрним рішенням вважається установка натяжної стелі, який дозволяє отримати рівну однорідну поверхню потрібного кольору або відтінку, абсолютно не має слідів фарби і стиків. Його конструкція являє собою туго натягнуте армоване вінілове полотно, закріплене в спеціальному профілі по периметру кімнати.

Монтаж стельових дерев'яних рейок.

Порада!
Крім запропонованих варіантів існують також легкі підвісні стелі, що складаються з монтажних кронштейнів та декоративних пластикових або металевих панелей, проте їх використання доцільно в приміщеннях з достатньою висотою, оскільки такі конструкції крадуть деяку частину корисного простору.

висновок

Виконуючи самостійне облаштування ванної кімнати в дерев'яному будинку, потрібно пам'ятати, що обов'язковою умовою нормальної роботи будь-якої ванної або душового приміщення є наявність грамотно продуманої системи вентиляції, а також системи збору та відведення стічних вод, монтаж і підключення яких потрібно передбачити ще в процесі проектування і будівництва житлового будинки або дерев'яного зрубу .

Подивившись прикладена відео в цій статті, можна отримати більш повне уявлення про всі особливості будівництва і проектування дерев'яних будинків.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама