Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Шини та диски. Купити автомобільну гуму і диски за найкращою ціною в Україні

  1. Що таке «грижа», ніж буває викликана і в чому полягає небезпека
  2. Викинути або відправити в ремонт?

В процесі експлуатації шина піддається впливу численних чинників: сніг, дощ, контакт з дорожньою поверхнею, дрібні камені і щебінь, різні предмети, що потрапили на проїжджу частину. Природно, це все безпосередньо впливає на стан компаунда. Верхній шар стирається, протекторні елементи стають менш рельєфними, а дренажна система перестає виконувати свої функції. Це саме час для того, щоб замінити покришку нової.

Однак не всі шини «доживають» до фінальної стадії зносу. Деякі виходять з ладу раніше через механічних пошкоджень. Одним з видів подібних дефектів є так звана грижа.

Що таке «грижа», ніж буває викликана і в чому полягає небезпека

Зазвичай грижею називають роздулася частина гуми на бічній зоні покришки. Іноді причиною виступає сильного удару будь-якого предмета про колесо або наїзд на гострий край вибоїни (бордюр, яму).

Також грижі іноді з'являються і на абсолютно новий матеріал. Це говорить про наявність заводського браку. Варто відзначити, що найчастіше такі інциденти відбуваються з недорогими шинами.

Варто відзначити, що найчастіше такі інциденти відбуваються з недорогими шинами

Якщо на поверхні легковий або вантажний покришки здалося здуття, то це означає, що внутрішні шари полімеру дуже пошкоджені. Простіше кажучи, зовнішній шар компаунда просто не в змозі утримати розірвані волокна.

Така шина не може відправлятися в дорогу, адже вона втратила свою первісну міцність і велику частину характеристик.

Більш того, експлуатація пошкодженої покришки може бути небезпечною: гума швидко лопне в тому місці, де утворилося слабке місце. При цьому, не має значення, наскільки велика грижа, цілісність пошкоджених волокон вже порушена.

Виявити Грижу можна по «биття» колеса при їзді.

Викинути або відправити в ремонт?

Багато майстерні впевнено заявляють, що ефективно усунуть такий дефект як грижа.

Ремонт таких ушкоджень зазвичай полягає в накладенні підходящої по площі латки. Фрагмент компаунда накладають на опуклість і приварюють до покришці методом гарячої вулканізації. Однак такі «майстри» не враховують, що внутрішні волокна полімеру і нитки корду розірвані.

Звичайно, відремонтована подібним чином шина не здатна витримувати такі ж навантаження, як новий виріб. Вона може підвести автовласника в самий невідповідний момент, провокуючи аварійну ситуацію, і загрожуючи безпеці багатьох людей.

Якщо виявилася грижа, слід замінити шини на обох колесах підвіски. Деякі фахівці відзначають, що можна замінити тільки одну пошкоджену покришку, якщо друга куплена недавно і має новий протектор.

Що робити, коли немає можливості швидко змінити гуму:

  • переставити пошкоджену шину на задню вісь;
  • пересуватися на невеликій швидкості;
  • регулярно перевіряти стан шини.

Якщо площа здуття буде збільшуватися, то таку гуму категорично не можна продовжувати використовувати.

Викинути або відправити в ремонт?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама