Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Магнітна проникність - характеристика магнітних властивостей речовини. Фізика 10-11 кл. Мякішев

  1. магнітна проникність
  2. Вимірювання магнітної проникності

Глава 5. Електромагнітна індукція

Електромагнітна індукція

До сих пір ми мали справу тільки з магнітними полями в вакуумі. Ці поля створювалися електричними струмами в провідниках.
Добре відомо, що магнітне поле створюється не тільки електричними струмами, а й постійними магнітами. Постійні магніти можуть бути виготовлені лише з небагатьох речовин, але все речовини, поміщені в магнітне поле, намагнічуються, т. Е. Самі створюють магнітні поля. Відповідно до гіпотези Ампера (див. § 4.1) ці поля породжуються мікроскопічними струмами, циркулюючими всередині атомів і молекул речовини.

Подібно до того як електричні властивості речовини характеризуються діелектричної проникністю, магнітні властивості речовини характеризуються магнітною проникністю.

магнітна проникність

Завдяки тому що всі речовини, що знаходяться в магнітному полі, створюють власне магнітне поле, вектор магнітної індукції Завдяки тому що всі речовини, що знаходяться в магнітному полі, створюють власне магнітне поле, вектор магнітної індукції   в однорідному середовищі відрізняється від вектора   0 в тій же точці простору за відсутності середовища, т в однорідному середовищі відрізняється від вектора 0 в тій же точці простору за відсутності середовища, т. Е. В вакуумі.

ставлення ставлення   називається магнітною проникністю середовища називається магнітною проникністю середовища.

Отже, в однорідному середовищі магнітна індукція дорівнює:

= μ   0 = μ 0. (6.1.1)

Ця формула справедлива тільки для однорідного середовища, що заповнює весь простір, або для випадків особливої ​​симетрії тіла, наприклад для однорідного стержня всередині довгою котушки з струмом - соленоїда. Якщо тіло має довільну форму, то при внесенні його в магнітне поле з індукцією Ця формула справедлива тільки для однорідного середовища, що заповнює весь простір, або для випадків особливої ​​симетрії тіла, наприклад для однорідного стержня всередині довгою котушки з струмом - соленоїда 0 індукція всередині речовини не буде визначатися формулою (6.1.1). залежність між і 0 набагато складніше і визначається формою тіла і його орієнтацією по відношенню до вектора 0.

Вимірювання магнітної проникності

Магнітні властивості речовини характеризуються його магнітною проникністю μ. Якщо значення μ багато більше одиниці, як, наприклад, у заліза, то в принципі виміряти магнітну проникність можна, використовуючи явище електромагнітної індукції *.

    * На практиці для вимірювання магнітної проникності застосовують інші методи.

ЕРС індукції дорівнює швидкості зміни потоку магнітної індукції, що пронизує котушку. Якщо вставити в довгу котушку залізний сердечник, то магнітна індукція, відповідно до формули (6.1.1), збільшиться в μ раз. Отже, у стільки ж разів збільшиться потік магнітної індукції. При розмиканні ланцюга, що живить намагнічує котушку постійним струмом, в другій, невеликий котушці, намотаною поверх основної, є індукційний струм, який реєструється гальванометром (рис. 6.1).

Якщо в котушку вставлений залізний сердечник, то відхилення стрілки гальванометра при розмиканні ланцюга буде в μ раз більше. Вимірювання показують, що магнітний потік при внесенні в котушку залізного сердечника може збільшитися ся в тисячі разів. Отже, магнітна проникність заліза величезна.

Магнітна проникність однорідних тіл визначається відношенням магнітної індукції в середовищі до магнітної індукції у вакуумі.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама