Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Властивості складних речовин з вмістом азоту

  1. оксиди азоту
  2. Властивості азотної кислоти
  3. Потрібна допомога в навчанні?

Аміак - безбарвний газ з різким запахом. Між молекулами аміаку утворюються водневі зв'язки, завдяки яким він легко переходить в рухливу безбарвну рідину при атмосферному тиску і температурі -33,35 ° С. Аміак отруйний. Він добре розчиняться у воді. Це вважається хімічним процесом, тому що між молекулами аміаку і води виникає воднева зв'язок і утворюється нестійке з'єднання (ассоциат) ​​NH3 · H2O.

Оскільки атом азоту в аміаку проявляє негативну ступінь окислення, аміак є відновником. Він окислюється киснем та іншими окислювачами (пероксидом водню, галогенами). У кисні аміак горить. При цьому утворюється азот. У присутності каталізатора в результаті утворюється оксид азоту (II).

Аміак активно взаємодіє з кислотами, віднімаючи від них іони водню. Наприклад (реакція з соляною кислотою):

NH3 + HCl = NH4Cl

Ця реакція відбувається і в газовій фазі, тобто аміак реагує з газоподібним хлороводородом.

Продукти реакцій аміаку з кислотами відносять до солей. Вони нестійкі і розкладаються при нагріванні. Солі амонію добре розчинні у воді і повністю дисоціюють в розчині на іони.

оксиди азоту

Азот - унікальний елемент. Його ступеня окислення в з'єднаннях змінюються від -3 до +5. Позитивні ступеня окислення азот має в оксидах N2O, NO, N2O3, NO2, N2O5, тобто в з'єднаннях з більш електронегативний киснем. З цих оксидів тільки два є кислотообразующими: оксид азоту (III) і оксид азоту (V). проте кислотообразующие оксиди нестійкі. Тому їх рідко використовують. Більш стійкі: монооксид і діоксид азоту. Діоксид азоту вступає в окисно-відновну реакцію з водою. Вона має таку особливість, що і окислювачем, і відновником є ​​один і той же елемент.

У чистому вигляді азотну кислоту (являє собою прозору летючу рідину, димлять на повітрі) виділити важко, так як вона нестійка: на світлі і при нагріванні розкладається. Ця реакція оборотна:

4HNO3 = 4NO2 + O2 + 2H2O

Атом азоту в молекулі азотної кислоти має вищий ступінь окислення (+5). Тому азотна кислота є одним з найсильніших окислювачів. Вона окисляє активні і неактивні метали (крім Pt, Auі ін.), Неметали, а також складні речовини.

З дуже розбавлених розчинів азотну кислоту відновлюють тільки активні метали. Продуктами відновлення можуть бути азот N2, нітрат амонію NH4NO3. У деяких випадках поряд з атомом може відновлювати і водень.

Властивості азотної кислоти

Цікавою властивістю є здатність концентрованої азотної кислоти практично не взаємодіяти з деякими металами середньої активності. До таких металів відноситься алюміній, залізо, хром, вісмут, титан, кобальт і ін. В результаті утворюються нерозчинні речовини, які покривають метал захисною плівкою, і реакція швидко припиняється. Метал стає пасивним. Цей процес називається пассивированием.

Азотна кислота окисляє неметали. Зазвичай неметали утворюють оксиди або кислоти. Наприклад, в концентрованої азотної кислоти розчиняється фосфор.

Азотна кислота вступає в усі кислотно-основні реакції з підставами і основними оксидами. В результаті таких реакцій утворюються солі - нітрати. Всі нітрати добре розчиняться у воді і розкладаються при нагріванні з виділенням кисню.

Для азотної кислоти більше характерні іонообмінні реакції з виділенням газу або витісненням слабкого електроліту.

Потрібна допомога в навчанні?


Аміак - безбарвний газ з різким запахом

Попередня тема: Хімічні властивості сполук сірки: оксид сірки (IV) і три типи реакцій
Наступна тема: & nbsp & nbsp & nbsp Знаходження азоту і фосфору в природі: застосування азоту і фосфору

Потрібна допомога в навчанні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама