Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чи можна розігрівати їжу в мікрохвильовці? Всі за і проти

  1. Чи можна розігрівати їжу в мікрохвильовці?
  2. Чи шкідливо розігрівати їжу в мікрохвильовці? час готування
  3. Як зберегти більше поживних речовин, готуючи в мікрохвильовці?
  4. Що в підсумку? Чи можна розігрівати і готувати їжу в мікрохвильовці?
  5. У чому розігрівати їжу в мікрохвильовці?

Чи можна розігрівати їжу в мікрохвильовці? У наш час важко собі уявити кухню без мікрохвильової печі. Її переваги незаперечні - починаючи з розігріву їжі і закінчуючи всілякими стравами, які можна в ній приготувати. Здавалося б, все просто чудово. Але чи так це? Може їжа, розігріта в мікрохвильовій печі дійсно так шкідлива, як стверджують деякі? Ми з'ясували це.

Чи можна розігрівати їжу в мікрохвильовці?

Термочутливі поживні речовини

Як ми знаємо, під час будь-якого процесу готування їжі, будь то варіння, смаження або розігрів в мікрохвильовці, втрачається якась кількість корисних речовин Як ми знаємо, під час будь-якого процесу готування їжі, будь то варіння, смаження або розігрів в мікрохвильовці, втрачається якась кількість корисних речовин. А все тому, що вуглеводи, білки, жири і навіть вітаміни і мінерали є термочутливими, тобто вони реагують на підвищення температури.

Якщо заглибитися трохи в біохімію, то просто кажучи, в процесі нагрівання їжі хімічні зв'язки в поживних елементах ламаються. Деякі сполуки більш чутливі до підвищення температури, інші менш. У будь-якому випадку, в процесі нагрівання їжі, якась частина корисних речовин втрачається.

Саме тому краще уникати смаженої їжі, в процесі тривалого нагрівання, знищуються не тільки хвороботворні бактерії, але і велика частина вітамінів, мінералів і мікроелементів.

Цікавий факт: в той час, як в більшості випадків нагрівання їжі негативно впливає на кількість поживних і корисних речовин, з помідорами все йде трохи інакше. В правильно приготованих помідорах підвищується вміст лікопіну . цей антиоксидант знижує ризик розвитку онкологічних захворювань, атеросклерозу, серцево-судинних захворювань і різних захворювань очей.

Чи шкідливо розігрівати їжу в мікрохвильовці? час готування

Як вже було сказано, чим довше їжа готується, тим більше поживних речовин вона втрачає. Чи можна розігрівати їжу в мікрохвильовці? У цьому питанні мікрохвильовка явно виграє, так як на підготовку або розігрівання їжі необхідно не так багато часу. Одне очко на користь мікрохвильової печі.

Цікавий факт: овочі, приготовані в киплячій воді втрачають більше корисних елементів, ніж бланшірованние, смажені або приготовані в мікрохвильовій печі. Живильні речовини залишаються у воді, в якій ви готуєте овочі. Саме тому супи такі ситні і смачні!

Як зберегти більше поживних речовин, готуючи в мікрохвильовці?

У процесі приготування їжі (або розігріву) використовуйте невелику кількість води, а саму ємність щільно прикрийте кришкою, так ви зможете зберегти більше корисних мінералів, вітамінів і елементів У процесі приготування їжі (або розігріву) використовуйте невелику кількість води, а саму ємність щільно прикрийте кришкою, так ви зможете зберегти більше корисних мінералів, вітамінів і елементів.

Що в підсумку? Чи можна розігрівати і готувати їжу в мікрохвильовці?

Чи шкідлива їжа, розігріта в мікрохвильовій печі? Щоб зберегти якомога більше поживних речовин ви повинні готувати швидко, використовуючи невелику кількість води (або іншої рідини). Як не дивно, але мікрохвильова піч відповідає цим критеріям. Отже, приготовлена чи розігріта в мікрохвильовій печі їжа зберігає в собі велику кількість корисних елементів, вітамінів і мінералів.

У будь-якому випадку, використовувати мікрохвильову піч чи ні - вибір за вами. Але запам'ятайте, велике значення відіграє ємність, в якій ви розігріваєте або готуєте вашу їжу.

У чому розігрівати їжу в мікрохвильовці?

Віддайте перевагу термостійкої і вогнетривкої посуді Віддайте перевагу термостійкої і вогнетривкої посуді. До термостійкої посуді відноситься скляна, фарфоровий і фаянсовий посуд, а також деякі види кераміки.

Що стосується пластикового посуду, то перед тим як розігріти, ознайомтеся при якій температурі її можна використовувати (зазвичай можна знайти на дні пластикового посуду). Крім того, можна використовувати алюмінієву одноразовий посуд і посуд з поліпропілену.

І ще, деякі продукти мають властивість вибухати в мікрохвильовій печі (наприклад ті ж яйця), так що будьте обережні!

А що думаєте з приводу мікрохвильовок ви? Чи часто користуєтеся для розігріву і приготування їжі? Поділіться вашою думкою в коментарях.

Чи можна розігрівати їжу в мікрохвильовці?
Чи шкідливо розігрівати їжу в мікрохвильовці?
Що в підсумку?
Чи можна розігрівати і готувати їжу в мікрохвильовці?
У чому розігрівати їжу в мікрохвильовці?
Чи можна розігрівати їжу в мікрохвильовці?
Але чи так це?
Може їжа, розігріта в мікрохвильовій печі дійсно так шкідлива, як стверджують деякі?
Чи можна розігрівати їжу в мікрохвильовці?
Чи шкідливо розігрівати їжу в мікрохвильовці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама