Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Шкідливі компоненти в косметиці

31.08.13 Джерело: Lafbay.ru

Кожна дівчина хоч раз замислювалася про те, наскільки шкідливі речовини, які використовують виробники косметики Кожна дівчина хоч раз замислювалася про те, наскільки шкідливі речовини, які використовують виробники косметики. Чи часто Ви читаєте інформацію на етикетці, перш ніж купити шампунь або кондиціонер для волосся? Або Вам достатньо обіцянки виробників, щоб бути впевненими в безпеці того або іншого засобу?

В даний час склад косметики сильно відрізняється від того, який використовували в минулому. Багато в чому завдяки бурхливому розвитку хімічної промисловості в другій половині минулого століття. І разом з винаходом нових речовин і рецептів косметики з'явилися і нові приводи для занепокоєння. Адже до сих пір ніхто не в силах передбачити, які можуть бути наслідки тривалого застосування сучасних косметичних засобів.

Чому виробники косметики використовують хімічні компоненти? По-перше, це пов'язано з обмеженим терміном придатності природних речовин. Погодьтеся, незручно було б купувати засоби по догляду за волоссям , Термін зберігання якого становить всього пару тижнів, особливо, якщо воно не для повсякденного використання. Тому використовуються штучні добавки, і оптимальний термін придатності для косметики становить 3-4 роки. Якщо він більше - це може викликати підозри, що виробник переборщив з консервантами чи використовував більш шкідливі компоненти. По-друге, навколишнє середовище та екологія планети в цілому зараз далека від тієї, в якій жили наші предки. Шкідливі зовнішні чинники (особливо це стосується великих міст) руйнують природні захисні можливості організму, несприятливо впливаючи на стан волосся, нігтів і шкіри. В таких умовах виключно натуральна косметика не в змозі впорається з поставленими завданнями. Крім того, наш організм вже пристосувався і до шкідливої ​​екології, і до тих штучним компонентам, які ми з самого раннього віку використовуємо в повсякденному житті. З огляду на це спеціально створені косметичні засоби, вдало поєднують в собі як природні, так і корисні штучні компоненти, наприклад, серія Essensity від Schwarzkopf .

На що в першу чергу потрібно звертати увагу, вивчаючи етикетку, і які речовини є найбільш разрадражающімі для людей з чутливою шкірою? Косметику, в складі якої Ви виявите подібні компоненти, не рекомендується використовувати:

  • Бутильований гідроксіанізол (BHA) і Бутильований гідрокситолуол (BHT)
  • П-фенілендіамін, Парабени (DEA, NDEA),
  • Хімічні абсорбенти (MEA)
  • Речовини, що вивільняють формальдегіди (DMDM hydantoin; Diazolidinyl urea; Imidazolidinyl urea; Methenamine).

Це лише кілька прикладів інгредієнтів, які можуть бути потенційними канцерогенами, викликати алергічну реакцію шкіри, подразнення очей і слизових оболонок і навіть посилити ризик виникнення деяких захворювань.

Кожен день ми стоїмо перед вибором: повірити рекламі і купити красиво оформлену баночку з косметичною продукцією або вивчити склад і визначити - чи немає в ній шкідливих речовин. З упевненістю можна сказати одне - не варто купувати косметичні засоби неперевірених або маловідомих виробників - адже нікому не відомо, які речовини можуть міститися в дешевої китайської косметики.


розділи

/ Догляд за волоссям та шкірою голови

Або Вам достатньо обіцянки виробників, щоб бути впевненими в безпеці того або іншого засобу?
Чому виробники косметики використовують хімічні компоненти?
На що в першу чергу потрібно звертати увагу, вивчаючи етикетку, і які речовини є найбільш разрадражающімі для людей з чутливою шкірою?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама