Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

В Україні відсутня належна система утилізації небезпечних відходів - Мінекології

Ця проблема повинна бути вирішена в розробляється законі «Про поводження з небезпечними відходами». Ця проблема повинна бути вирішена в розробляється законі «Про поводження з небезпечними відходами»

Ілюстративне зображення / фото УНІАН

В Україні через прогалини в законодавстві відсутня належна система утилізації небезпечних відходів, повідомив в ході зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

«На жаль, в Україні немає або майже немає належного поводження (з небезпечними відходами - УНІАН). Це відноситься до хімікатів, до фармацевтичної промисловості та іншому », - сказав Семерак.

За його словами, дана ситуація виникла через мораторій, що забороняє проводити перевірки, в тому числі 200 ліцензіатів на ринку України, які утилізують небезпечні відходи. Тому на ринку з'явилися компанії, які декларують можливість утилізації відходів, пропонують низькі ціни за свої послуги, виграють тендери, але відходи не утилізують.

«Неможливо вийти на ринок і конкурувати з фейк. Яскравий приклад - лист Львівської міськради про те, що завод з утилізації ртутних ламп не витримує конкуренції на системі Prozorro і програє всі тендери, тому що виграють ліцензіати, які ставлять ціну нижче собівартості », - зазначив міністр.

Читайте також У Києві з'являться контейнери для батарейок, енергозберігаючих ламп і ртутних термометрів

«Неможливо вийти на ринок і конкурувати з фейк. Яскравий приклад - лист Львівської міськради про те, що завод з утилізації ртутних ламп не витримує конкуренції на системі Prozorro і програє всі тендери, тому що виграють ліцензіати, які ставлять ціну нижче собівартості », - зазначив міністр.

Він повідомив, що дана проблема повинна бути вирішена в законі «Про поводження з небезпечними відходами», який зараз розробляється.

«Чинне законодавство дає можливість такого безвідповідального бізнесу існувати», - зазначив Семерак.

Згідно з його оцінкою, в секторі утилізації небезпечних відходів обертаються десятки мільярдів гривень, які ніде не враховуються і з яких не сплачуються податки.

Як повідомляв УНІАН, 8 листопада 2017 року Кабінет міністрів України схвалив Національну стратегію поводження з відходами до 2030 року.

За словами Семерака, наступним кроком стане підготовка національного і регіональних планів реалізації стратегії. Після прийняття стратегії Мінекології запропонує на розгляд парламенту секторальні законопроекти по видам відходів, в тому числі закон про поводження з небезпечними відходами.

Стратегія передбачає зниження рівня захоронення побутових відходів з 95% до 30% і мінімізацію загального обсягу відходів, що підлягають захороненню, з 50% до 35%.

При поводженні з побутовими відходами пропонується впровадити роздільне збирання, визначити оптимальні райони для розміщення регіональних сміттєперевантажувальних станцій, сортувальних ліній, сміттєпереробних заводів і полігонів, для чого потрібне будівництво такої мережі за гроші місцевого самоврядування.

Для промислових відходів будуть створені фонди, операторами яких стануть облдержадміністрації, а наповнювачами - підприємства, які не мають екологічно безпечних технологій утилізації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама