Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як утеплити стіни в квартирі

  1. Утеплення стін зовні
  2. Утеплення стін зсередини
  3. Схожі статті:

Багато жителів багатоквартирних будинків страждають від холоду взимку. Пов'язано це найчастіше з поганою теплоізоляцією вікон і зовнішніх стін. Найефективнішим засобом позбавлення від холоду в квартирі є заміна старих вікон на якісні сучасні пластикові. Далі слід замінити радіатори опалення, подбавши про достатній кількості секцій. Але що робити, якщо всі ці процедури вже виконані? Писати нескінченні листи в домоуправляющую компанію зі скаргами? Краще взяти ініціативу в свої руки і утеплити зовнішні стіни в квартирі самостійно. Про те, як правильно це зробити, ми сьогодні і поговоримо.

Часто в панельних будинках (особливо старих) стики панелей погано ізольовані. Нерідко зустрічаються і випадки браку у виробництві самих залізобетонних панелей - пустот, тріщин і т.д. Все це призводить до значної тепловтрат, і більш того - до проникнення вологи в приміщення. А від цього і цвіль в кутах і відшарування шпалер ... Тому на самому початку необхідно переконатися в тому, що стіни виконують свої функції. Якщо Ви виявили вади в стіні, необхідно позбутися від верхнього покриття, ретельно ізолювати внутрішні порожнечі і тріщини мастикою, а потім знову вирівняти поверхню стіни штукатуркою. Тільки після цієї процедури можна буде використовувати теплоізоляцію.

Теплоізоляцію можна проводити зсередини приміщення і зовні, причому остання значно краща, а перша набагато простіше здійсненна. Вся справа в тому, що взимку стіни починають промерзати зовні, а зсередини вони гріються теплом квартири. Таким чином, десь всередині стіни є межа, де температура переходить з позитивною в негативну. Таке місце називається "точка роси". Якщо утеплювати стіну зовні, то точка роси повністю перейде з бетонної стіни в поверхневий шар утеплювача. А ось якщо утеплювати стіну зсередини, то стіна може повністю промерзнути, бо зсередини приміщення її вже зовсім буде гріти. Це призведе до утворення льоду між утеплювачем і стіною всередині квартири, спучуванню утеплювача і його повного відставання (якщо немає механічного кріплення). Зовнішня стіна почне швидко руйнуватися під впливом постійного замерзання. Більш того, між утеплювачем і стіною практично неминуче заведеться чорна цвіль, яка нескінченно буде виповзати назовні, скільки б Ви не намагалися її видалити.

Тому самим ідеальним варіантом утеплення зовнішніх стін квартири буде скластися з усіма сусідами і утеплити стіну з вулиці.

Утеплення стін зовні

Найдешевшим варіантом утеплення стіни зовні буде використання пінопласту високої щільності Найдешевшим варіантом утеплення стіни зовні буде використання пінопласту високої щільності. Більш кращим вибором буде використання екструдованого пінополістиролу або базальтового утеплювача. Якщо Ви маєте можливість виконати процедуру утеплення самому, то порядок монтажу буде наступний:

На плити утеплювача наноситься спеціальний клей (для базальтового утеплювача він буде один, а для пінополістиролу інший). Для базальтового утеплювача рекомендується попередньо втирати клей в поверхню, щоб підсилювати її. Не потрібно наносити клей на всю поверхню плити утеплювача. Досить нанести його по периметру і потім острівцями по площі плити. Головне - не намагатися заощадити на клеї, щоб потім не збирати з землі відвалилися плити утеплювача на наступний день. Приклеюються плити в шаховому порядку, з перетином на кутах.

Після того, як клей встане (на наступний день) необхідно провести механічне кріплення плит утеплювача до стіни за допомогою спеціальних дюбелів типу "гриб". Капелюшок дюбеля повинна утапливаться в утеплювач, утворюючи рівну зовнішню поверхню. Після чого наноситься верхній шар штукатурки з армуючим стеклохолстом, з подальшим фарбуванням. Нижня межа утеплення позначається спеціальним металевим профілем, який підтримує всю конструкцію.

Вибір утеплювача можна довірити професійним монтажникам, але краще це зробити самому. Радимо прочитати статтю " Як вибрати утеплювач ", В якій ми детально розглянули всі можливі варіанти утеплення стін з їхніми плюсами і мінусами.

Утеплення стін зсередини

Крім вже зазначеної вище проблеми з точкою роси, внутрішнє утеплення стін в квартирі ще й зменшує внутрішній простір приміщення Крім вже зазначеної вище проблеми з "точкою роси", внутрішнє утеплення стін в квартирі ще й зменшує внутрішній простір приміщення. Використання багатьох дешевих утеплювачів не може бути здійснено через їх низьку екологічності та горючості. Але є один безперечний і вагомий плюс: утеплити стіни зсередини можна самостійно без особливих зусиль, не сповіщаючи про це нікого.

Практика показує, що використання різних нанокрасок для утеплення стін неефективно. Використання листів з натуральної пробки має ряд незручностей і не вирішує проблему повністю. Залишається утеплювати стіни таким же чином, як і зовні: екструдованим пінополістиролом або базальтової мінеральною ватою. Використовувати пінопласт в житлових приміщеннях вкрай не рекомендується. Екструдований пінополістирол також кріпиться за допомогою клею і механічно дюбелями з подальшою штукатуркою.

Використання базальтового утеплювача краще, але в цьому випадку необхідно додатково провести гідроізоляцію стіни мастикою або плівкою. Справа в тому, що такий вид утеплювача може накопичувати вологу, втрачаючи свої теплоізоляційні властивості, і значно зменшуючи термін своєї служби. Можна використовувати плити утеплювача з низькою щільністю. Для цього необхідно виготовити каркас з дерев'яного бруса або металевого профілю з подальшою обшивкою ОСП і штукатуркою. Але цей метод набагато більш трудомісткий і займає більше місця.

Схожі статті:

Утеплення підлоги в дерев'яному будинку

Утеплення стін під сайдинг

Як вибрати утеплювач

порівняння утеплювачів

Як правильно утеплити мансарду зсередини

Але що робити, якщо всі ці процедури вже виконані?
Писати нескінченні листи в домоуправляющую компанію зі скаргами?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама