Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як встановити картрідер в комп'ютері?

  1. Девайс для роботи з пам'яттю
  2. внутрішні
  3. зовнішні
  4. Підключення компонента до ПК
  5. Чи є підводні камені?
  6. Відеоматеріал

Багато фахівців радять придбати картрідер, оскільки він дозволяє проводити запис на найрізноманітніші носії інформації. На жаль, у розробників стаціонарних персональних комп'ютерів немає тенденції до установки такого блоку в стаціонарний системник. Як встановити картрідер в комп'ютері самостійно? Давайте детально розглянемо це питання і знайдемо на нього відповідь.

до змісту ↑

Девайс для роботи з пам'яттю

Почнемо з визначення, картрідер - це такий тип електронних пристроїв, який оснащений декількома роз'ємами для роботи з картами пам'яті. Цей девайс можна класифікувати за двома видами:

  • Зовнішній.
  • Внутрішній.

внутрішні

Другі прийнято встановлювати в системний блок ПК (персонального комп'ютера). Для конкретики - використовується роз'єм на 3.5 мм. Найчастіше такий висновок є на лицьовій стороні системного блоку.

зовнішні

Пристрої зовнішнього типу можуть мати практично такий же зовнішній вигляд, але спосіб підключення буде виглядати дещо інакше. Для сполучення знадобиться всім знайомий USB-кабель. Тут розробникам дана воля для польоту фантазії.

Важливо! Якщо поглянути на історію розвитку комп'ютерних технологій, то можна помітити, що найперші зовнішні гаджети мали такий же зовнішній вигляд, як і технології внутрішнього приводу. Та й зараз бюджетні моделі не сильно змінили свій вигляд.

Час йде вперед і розробники почали модифікувати технології, щоб зробити свій прилад найбільш зручним в експлуатації. Сьогодні можна зіткнутися з такими гаджетами, які вкрай схожі з зовнішніми жорсткими дисками, так і підключення відбувається абсолютно так само. До того ж, з нашою допомогою ви легко зможете вибрати жорсткий диск для комп'ютера .

до змісту ↑

Підключення компонента до ПК

У використанні такий пристрій зовсім нехитро. Просто беремо в руки накопичувач інформації і вставляємо його в роз'єм. Зазвичай це карта пам'яті SD або класична флешка.

Розробники полегшили життя починаючим користувачам і підписали призначення для кожного з роз'ємів. Провід від картридера підключається вже до самого ПК за допомогою USB (якщо пристрій зовнішнє).

Важливо! Вам не буде потрібно встановлювати драйвера і програми для роботи з цим приладом. Однак якщо ви зіткнулися з тим, що для з'єднання потрібно диск, ми докладніше уточнили в окремій публікації, як встановити дисковод на комп'ютер .

Внутрішній картрідер вставляється в класичний роз'єм 3.5, а провід, що йде від нього, вставляється в контактну групу USB, яка розташована на поверхні материнської плати. З цим типом підключення користувачі відчувають найбільше труднощів. Але і для цих випадків існує оптимальне рішення - кожна контактна група в якості позначення має свій колір, тому заплутатися буде вже складніше. Вставляємо один кінець кабелю в картрідер, а інший - в материнську плату. Ось наш девайс і підключений!

до змісту ↑

Чи є підводні камені?

Проблеми можуть виникнути завжди і всюди. Установка картридера в системний блок не завжди закінчується успішно. Ця проблема може бути яскраво виражена в наступних формах:

  1. Комп'ютер не бачить пристрій.
  2. Швидкість передачі даних незадовільна.
  3. Картрідер працює не на всіх ПК.

Можливо, ви зіткнулися з однією з цих проблем і шукаєте рішення. Для виправлення всіх несправностей потрібно слідувати однієї простої інструкції:

  • Перевірте правильність з'єднання, яке ви встановили на етапі з'єднання. Іноді досить просто взяти і за новою вставити кабель в висновок USB або материнської карти.
  • Деякі користувачі рекомендують злегка натиснути на контакти дроти, адже є ймовірність, що в будь-якому місці сигнал не проходить.

Важливо! Найкраще скористатися послугами майстра або допомогою знаючих людей, які допоможуть провести повторне підключення та перевірити працездатність девайса. Якщо в усьому винна перевантаження системи комп'ютера, щоб уникнути перегріву плати, зовсім не зайвим буде дізнатися, як правильно встановити вентилятори в корпус комп'ютера .

  • Спробуйте замінити заводський кабель на придбаний. Ринок технологій в достатку забезпечений такими, причому знайти можна на будь-який смак і колір.
  • Якщо ви звалюєте всю відповідальність на стоковий провід, то можете розжитися викруткою-пробником і "продзвонити" проводку на предмет наявності сигналу.

Важливо! Деякі випадки вимагають зняття ізоляції, адже тільки так можна буде знайти розрив.

  • Проблема може критися в несумісності з операційною системою. Найчастіше на таку проблему скаржаться користувачі популярних ОС "Лінукс" і "Убунту". Але існують і такі моделі, які не сильно-то й добре дружать з ОС від Microsoft. Щоб точно встановити причину неполадок, спробуйте скористатися комп'ютером товариша.
  • Можливо, постраждав роз'єм на материнке або USB-вході. Перевірка цього варіанту аналогічна попередньому пункту.
  • Ну і наостанок, найвірніший варіант - це звернутися в магазин по гарантії устаткування. Якщо термін гарантійного випадку ще не закінчився, то можете навіть не проробляти ті пункти, що були описані вище, а відразу віднести картрідер в сервісний центр.

Важливо! Якщо ви - людина, якій важливо, щоб все було не тільки надійно, але і зручно, радимо вивчити тему «Як встановити бездротову мишу на ноутбуці?» .

до змісту ↑

Відеоматеріал

Тепер ви знаєте, як встановити картрідер в системний блок і як вирішувати проблеми, з якими ви можете зіткнутися під час підключення. Будьте уважні при виборі пристрою і віддавайте перевагу тільки відомим виробникам.

Як встановити картрідер в комп'ютері самостійно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама