Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чи допускається використання OSB при облаштуванні лазні всередині?

  1. Використання OSB листів для внутрішньої обробки
  2. В яких приміщеннях лазні можна використовувати ОСБ плити

У власників придатних ділянок і дач часто виникає думка про зведення лазні власними руками, де можна добре провести час, розслабитися і чудово попаритися. І дійсно така будова побудувати можна швидко і без особливих зусиль, тому багато людей вирішуються на цей крок.

Однак до вибору матеріалу необхідно підходити відповідально, так як лазня є об'єктом багато з чим приміщеннями: передбанником, парною, душовою і кімнатою для відпочинку. Від цього залежить і вибір будматеріалу, оскільки в даних кімнатах різна вологість і температура.

Використання OSB листів для внутрішньої обробки

Облаштування лазні всередині - заняття цікаве, тому до нього треба підходити з творчої сторони. На внутрішню обробку в основному йде до 50% від усіх виділених на будівництво коштів, що не дивно. Адже зона відпочинку, перш за все, повинна бути красивою, багатофункціональної і комфортною. Однак і в даному випадку можна істотно заощадити, наприклад, зробити власноруч всі роботи або підібрати недорогий спосіб обробки.

Якщо вас цікавить чи можна OSB використовувати в бані при чистової обробки, то тут відповідь очевидна. Давайте розберемося - ОСБ складається на 90% з тирси, а в інші 10% входить термореактивна полімерна смола, яка містить парафін. Саме ці складові збільшують вологостійкі якості матеріалу. Плити експлуатуються при постійній вологості, максимальний рівень якої не повинен бути більше 60% і температурі приблизно +20 градусів.

Без урахування роздягальні, в лазні вологість тримається на 100% рівні, а температура доходить до +80 градусів. Подібні перепади без прояву в подальшому розшарування, дефектів і деформації зможе витримати лише натуральна деревина, проте не її похідні.

Крім цього, ОСБ - це різновид фанери з вмістом різних шкідливих речовин (фенол, аміак, формальдегід), які починають виділятися при високих температурах. Тому замість чудового аромату хвої, людина спочатку відчує неприємний запах, а потім отримає сильне отруєння, яке буде супроводжуватися нудотою і сильним болем в голові.

В яких приміщеннях лазні можна використовувати ОСБ плити

Допустиме використання OSB для стелі та стін під чистову обробку вагонкою або плиткою. У передбаннику також можна застосовувати даний матеріал, так як в ньому і провітрювання набагато краще, і площа більша, і такої високої температури, як в парильні теж немає. Приміщення лазні не таке велике, щоб був сенс заощаджувати на натуральних матеріалах.

Листи ОСБ абсолютно впевнено можна використовувати для зовнішньої обробки лазні. Завдяки тому ж спеціальному складу, матеріал не гниє, не коробиться, не вбирає велику кількість вологи, його не дивує грибки, і має мінімальний рівень загоряння.

Відповідаючи на питання, чи можна OSB використовувати в бані? Так, для облаштування передбанників або при монтажі зовнішніх стін. Ні, в парилці і інших приміщеннях з високим рівнем вологості і температури.

Будівельні матеріали від інтернет магазину Zastroechka можна знайти в десяти найбільших містах України за найвигіднішими цінами. наприклад: бітумна черепиця в Харкові , кам'яна вата в Одесі , OSB плити в Києві . Не варто забувати і про те, що будь-яка продукція нашого магазину може бути доставлена ​​по всій території України зручним для Вас перевізником.

Відповідаючи на питання, чи можна OSB використовувати в бані?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама