Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чистова внутрішнє оздоблення мансарди гіпсокартоном, вагонкою або ОSB плитою

  1. Порядок роботи з вагонкою
  2. Використання фанери або OSB плит

В якості додаткової житлової площі мансарда використовується багатьма. Простір під дахом може бути спальнею або кабінетом, а також дитячої. Залежно від призначення вибирається інтер'єр і, відповідно, обробка мансарди. Ми розглянемо варіанти обробки вагонкою, гіпсокартоном, фанерою або OSB плитою.

Перед тим, як почати працювати з гіпсокартонними плитами, потрібно провести утеплення мансарди Перед тим, як почати працювати з гіпсокартонними плитами, потрібно провести утеплення мансарди. Як це робиться ми розбирали в статті «Як утеплити мансарду правильно - порядок дій» , Тому тут зупинятися на ньому не будемо. Перед тим, як обшивати стіни і стелю гіпсокартоном монтується каркас з металевих напрямних або з дерев'яних брусків. Для зовсім маленьких приміщень внутрішнє оздоблення мансарди гіпсокартоном може проводитися без несучого каркаса.

Якщо у вас в мансарді передбачений горизонтальний стеля, то він буде обшивати в останню чергу. Спочатку обшивають скати, потім - фронтони.

Нам часто траплялися поради прибирати проводку за гіпсокартон, з нашої точки зору це має сенс робити, тільки якщо мансардне приміщення велике, і ви робите подвійну обшивку гіпсокартонними листами. Між ними прокласти проводку, з точки зору пожежної безпеки, напевно, можна. Але краще якщо проводка буде зовнішньої, покладеної в кабель - канали, тому що в заміському будинку періодично поселяються миші. Щоосені, коли випадає сніг, вони перебираються ближче до людей. Не виключено, що ваша кішка їх переловить, але це трапиться згодом, а поки вони будуть бігати за обшивкою і гризти все підряд, в тому числі і ізоляцію проводів. Мінераловатний утеплювач і гіпсокартон не горять, але від удару електричним струмом мишка помре і далі вам доведеться розбирати всю свою обшивку, щоб позбутися від розкладається трупа.

Але, повернемося до установки каркаса. Крок напрямних повинен буде складати від 40 до 60 см.Лісти прикручуються саморізами через кожні 25 см. Якщо ви робите подвійну обшивку, то саморізи потрібно буде використовувати через кожні 10 см. Кожен шуруп повинен увійти в плиту на глибину в 1 см і більше, для подвійний обшивки ця величина складе 3,5 см.

Оскільки мансардний дах може рухатися через вітрових і снігових навантажень гіпсокартон можна кріпити встик, між листами залишають зазор в півсантиметра, який потім шпаклюється. Після того, як ви обшили всю мансарду і зашпаклювали зазори між листами можна приступати до фарбування гіпсокартону або обклеювання його шпалерами.
Корисне відео, для тих, хто хоче використовувати гіпсокартон:

Порядок роботи з вагонкою

Якщо мова йде про мансарді в дерев'яному будинку, то гіпсокартон власники використовують не завжди, частіше все-таки зберігають стиль і зашивають стіни і стеля дерев'яною вагонкою. Крім стильового рішення, тут є ще й конструкційні резони. Під впливом снігу і вітру дах «ворушиться», це не означає, що вона розвалиться, але дуже часто гіпсокартонна плита дає тріщини, які доводиться зміцнювати. З природним матеріалом такі неприємності не трапляються, оскільки дерево досить еластично.

Для того щоб обшивати мансарду вагонкою потрібна додаткова лати Для того щоб обшивати мансарду вагонкою потрібна додаткова лати. На ті поверхні, які ви плануєте зашивати вагонкою горизонтально, планки обрешітки набиваються вертикально і навпаки. Для обрешітки використовується дерев'яний брусок 3 х 3 см.
Звичайна дерев'яна вагонка використовується для зовнішніх робіт і поверхня у неї не ідеально гладка. Або ви її поверхню доведете своїми руками до прийнятного стану, наприклад, за допомогою шліфувальної машини, або купуйте вагонку - євро. На відміну від звичайної вагонки, яка має товщину 25-27 мм, товщина євро - завжди 12,5 мм. Ширина євро - вагонки становить 9,6 см, а просту вагонку можна знайти шириною від 5 до 15 см. Довжина дошки євро буває від 2,1 м до 3,0 м, звичайну ж дошку можна знайти і шестиметрової довжини.

Дошки з'єднуються один з одним замком «шип в паз», при чому євро - вагонка може мати відхилення за розмірами замку не більше 3 мм, а зі звичайною дошкою все набагато гірше, там відхилення можуть бути такі, що ви будете кожну пару забивати один в друга.

Вагонку потрібно обов'язково покрити просоченням з антипіренами, щоб підвищити її пожежостійкість. Далі її можна покрити лаком або пофарбувати, відповідно до вашого дизайн - проектом. Оздоблення вагонкою мансарди може бути як суцільний, так і часткової, коли нею підшивається тільки стелю.

Дуже цікава вагонка, яка імітує колода, вона носить назву «блок-хаус». Її можна використовувати для оформлення стін мансарди, особливо в будинках з каліброваного колоди, тоді зберігається загальне стильове рішення будинку. Блок-хаус випускається шириною рівною 9.6 см, 14,5 см і 17 см. Товщина в вузької частини складає 2 см. Монтується блок-хаус на обрешітку з бруска 3 х 3 см.

Використання фанери або OSB плит

Якщо обробка деревом мансарди на дачі вам не дуже подобається, а використовувати гіпсокартон ви не хочете, можна замінити його листами фанери або орієнтовано - стружкової (OSB) плитою Якщо обробка деревом мансарди на дачі вам не дуже подобається, а використовувати гіпсокартон ви не хочете, можна замінити його листами фанери або орієнтовано - стружкової (OSB) плитою. В цьому випадку ви рятуєтеся від тріщин, яким піддається гіпсокартон в умовах мансарди і отримуєте рівну поверхню, яку можна обклеювати шпалерами або просто фарбувати будь-якою фарбою.

Для обробки використовують фанеру довжиною від 1.52 м до 2.5 м, ширина листів може бути, відповідно, від 1.25 до 1.52 м. Товщину аркушів можна використовувати від 3 до 5 мм. Оскільки мансарда розташована під дахом і протікання все-таки не виключені, краще брати вологостійку фанеру. Також як і гіпсокартон, фанера монтується на каркас, для кріплення листів використовують саморізи або цвяхи. У центрі листа кріплення розташовується з кроком в 30 см, а по краях - 15 см. Між листами залишаємо зазор в 3 мм, оскільки листи можуть набирати вологу або рухатися разом з мансардою, але для фанери, у якій шпунтовані краю, це вимога годі й виконувати. Порядок роботи з фанерою такий же, як і з гіпсокартоном: спочатку обшивають скати, потім фронтони, і тільки потім проводиться обробка стелі мансарди.

Використання OSB плит цікаво в першу чергу тим, що їх можна кріпити прямо до крокв мансарди, без влаштування додаткового каркаса. Таке використання можливе за рахунок внутрішньої структури цих плит. Два зовнішніх шару плити складаються з деревної тріски, яка розташована у напрямку довгої сторони, а внутрішній шар тріски лежить перпендикулярно йому. Плити мають розміри в довжину 2.44-2.8 метра, завширшки - від 1.22 до 2.5 метра і товщину від 1.2 до 1.8 см. Виробники випускають плити, як з замком «паз-шип», так і з гладкими крайками. Як кріплень використовують цвяхи, які б'ються з тією ж частотою, що і по фанері. Але, перш ніж відмовитися від монтажу каркасу, перевірте рівень нижніх поверхонь крокв, до яких ви збираєтеся кріпити плиту. Поверхня повинна бути рівною протягом всієї ділянки, в іншому випадку, каркас доведеться робити. Для внутрішніх робіт необхідно вибирати шліфовані плити, щоб з ними потім було легко працювати. Зразкове пристрій каркаса для OSB плит можна побачити на фото.

Вибір OSB - плит дає можливість використовувати такі варіанти:

  1. Оздоблення стін мансарди тканиною або шпалерами, але попередньо плита грунтується з додаванням клею ПВА 1 до 4, потім наноситься латексна шпаклівка, після цього можна клеїти шпалери або натягувати тканину.
  2. Забарвлення олійною або акриловою фарбою, яку наносять за допомогою пульверизатора, ролика або кисті. Фарби на водній основі можна застосовувати, якщо покривати ними обидві сторони плити - зовнішню і внутрішню. В іншому випадку, плита під впливом водної основи може вигнутися. Попередньо плита обробляється латексної грунтовкою, щоб не проступали жовті плями.

Як обробні матеріали в мансарді можна також застосовувати ДСП плити і навіть шпунтовану ДВП, але принципи роботи з ними такі ж, як і з фанерою, тому детально зупинятися на них не будемо.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама