Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фасадна штукатурка для газобетону: сучасний матеріал

  1. Будинок з газобетонних блоків - важливі особливості
  2. штукатурка стін
  3. Внутрішнє оздоблення
  4. Вибір матеріалу для штукатурення
  5. Грунтовка фасаду складами для пористих бетонів
  6. Закріплення на фасаді армуючої сітки
  7. Нанесення спеціальної штукатурної суміші

Стіни будинку, зведеного з газосилікатних блоків, істотно розрізняються зі стінами, побудованими з пінобетону або цегли.

Газобетонні блоки - легкий камінь штучного походження з пористою структурою і досить високими показниками теплоізоляції.

Газобетонні блоки - легкий камінь штучного походження з пористою структурою і досить високими показниками теплоізоляції

Оштукатурений будинок з газобетонних блоків.

Будинок з газобетонних блоків - важливі особливості

До складу газобетону входять наступні речовини:

  1. кварцевий пісок;
  2. вапно;
  3. вода;
  4. цемент,

Газоутворювачем при виробництві газобетону є алюмінієва пудра, яка і додається до складу. Завдяки їй, одержуваний матеріал набуває специфічну структуру. Пори у газобетону виходять відкритими, на відміну від пінобетону, пори якого закриті.

Це обумовлює дуже високу паропроникність газобетонних блоків, набагато більш високу, ніж у цегли і пінобетону.

Тому, приступаючи до обробки стін з газобетону, треба обов'язково враховувати цей фактор.

Тому, приступаючи до обробки стін з газобетону, треба обов'язково враховувати цей фактор

Будинок з газобетонних блоків.

штукатурка стін

Основне призначення штукатурки

Штукатурка призначена для захисту стін від шкідливих впливів зовнішнього середовища, в тому числі і від атмосферних опадів.
Якщо зовнішні стіни будинку побудованого з газобетонних блоків залишити без захисного покриття, то вони будуть схильні до атмосферних опадів.

Висока гігроскопічність газосилікатних блоків призведе до появи тріщин на їх поверхні.

Особливо небезпечні сильні перепади температури повітря. Справа в тому, що ввібрали воду блоки можуть поступово руйнуватися, наприклад, від морозу.

Штукатурні розчини, які застосовуються для штукатурення стін з газобетону, покликані захистити блоки. Такі штукатурки повинні мати достатні водовідштовхувальними показниками.

Стіни з газобетону паропроніцаєми, отже, використовувана для штукатурних робіт суміш також повинна володіти цією властивістю і її коефіцієнт паропроникності повинен бути великий.

Крім перерахованих вище властивостей штукатурки, що враховують всі особливості газобетону, ця штукатурка також повинна володіти:

  1. гарну адгезію до основи;
  2. міцністю на стиск;
  3. високою морозостійкістю.

Читайте і інші статті про обробку фасаду будинку штукатуркою .

Внутрішнє оздоблення

Дуже важливий момент полягає в тому, що приступати до виконання робіт по зовнішньому обштукатурюванню стін можна виключно після проведення внутрішньої обробки в будинку. Це стосується всіх, так званих «мокрих процесів», - заливки стяжок, штукатурки і шпаклівки стін і стель.

Ті сотні літрів води, які при виконанні цих робіт поступово випаровуються, будуть випаровуватися і через пори в газосилікатних блоках, що може привести до небажаних наслідків.

Важливо. Щоб уникнути відшаровування зовнішнього шару штукатурки (відстрілу), не варто обробляти фасади до виконання внутрішніх робіт.

Вибір матеріалу для штукатурення

Перейдемо до етапу зовнішньої обробки стін. Яким розчином виконується штукатурка фасаду будинку з газобетону?

Категорично скажімо, що для зовнішньої захисту стін, застосування звичайного цементно-піщаного штукатурного розчину не допускається. Це пов'язано з тим, що така штукатурка володіє більш низькими параметрами паропроникності в порівнянні з блоками з газобетону.

Є правило, що при будь-багатошарової дихаючої конструкції стіни, паропроникність повинна збільшуватися від шару до шару, починаючи з внутрішнього шару і закінчуючи зовнішнім. В крайньому випадку цей показник повинен бути однаковий у сусідніх шарів.

Отже, нам потрібна для роботи тільки спеціальна штукатурка для газобетону фасадна.

Грунтовка фасаду складами для пористих бетонів

  • В якості грунтовки зовнішніх стін з газобетону застосовують зміцнює гідрофобізуючі склад грунтовки на основі застосування комбінацій акрілатсілоксана.

Грунтовка зовнішніх стін.

Важливо. Перед роботою з конкретною ґрунтовкою повинна бути уважно вивчена додається до неї інструкція.

  • Грунтовка повинна забезпечити довгостроковий захист від вологи і зміцнити основи під штукатурку. Необхідно, щоб обрана для роботи грунтовка, підходила для застосування на пухких, обсипаються поверхнях.
  • Оброблювана грунтовки поверхня повинна бути сухою, всю обробку необхідно проводити при температурах від +10 до + 25 ° С.
  • Перед етапом обробки все тріщини і шви повинні бути закладені, а поверхня стін необхідно ретельно очистити.

Закріплення на фасаді армуючої сітки

Для армування шару штукатурки використовується щелочестойкая сітка, виготовлена з стеловолокна. Застосування такої сітки обумовлено тим, що спеціальні штукатурні розчини можуть пошкодити з часом нещелочностойкую сітку без залишку. Це призведе до появи на фасаді тріщин.

Це призведе до появи на фасаді тріщин

На фото показаний варіант щелочностойкая штукатурної сітки.

Не варто економити за рахунок якості застосовуваних матеріалів, необхідно розуміти, що ціна щелочностойких сіток набагато вище, ніж простих, але другі просто не підходять за технологією застосування.

Дуже уважно необхідно поставтеся до вибору сітки. Сітку прикріплюють до фасаду за допомогою звичайних саморізів.

Порада. Якщо ви намагаєтеся виконувати частину робіт своїми руками, то варто знайти в мережі відео і уважно вивчити процес.

Читайте і інші статті про застосуванні фасадної штукатурної сітки .

Нанесення спеціальної штукатурної суміші

За сітці наноситься фасадна штукатурка по газобетону. Це спеціальна порізірованная штукатурна суміш, що володіє високим показником паропроникних властивостей.

Це спеціальна порізірованная штукатурна суміш, що володіє високим показником паропроникних властивостей

Штукатурка фасаду по сітці.

Якщо вже ви вирішили штукатурити будинок з газобетонних блоків, то використовуйте при цьому відповідні матеріали. Пам'ятайте, що тільки в цьому випадку обробка вашого будинку буде якісною і прослужить довго.

Читайте також статтю про фарбування фасаду .

Яким розчином виконується штукатурка фасаду будинку з газобетону?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама