Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пристрій автономної каналізації в приватному будинку своїми руками + схема

  1. Монтаж внутрішньої каналізації
  2. Схема внутрішньої каналізації
  3. Які труби для внутрішньої каналізації вибрати?
  4. Прокладка труб. дотримуємося ухил
  5. Схема зовнішньої каналізації

Без каналізації життя в приватному будинку важко назвати комфортною. Зазвичай її монтують на етапі будівництва будинку. Однак бувають і винятки, коли власники з яких-небудь причин змушені повертатися до питання її прокладки пізніше, коли будинок вже побудований. Така прокладка буде складніше і спричинить додаткові витрати. Наприклад, доведеться прокладати внутрішню каналізацію, виходячи з ситуації, що планування будинку, і не завжди вийде все труби врізати в один каналізаційний трубопровід або в один каналізаційний стояк. Але все пов'язані з монтажем питання можна вирішити правильно при дотриманні певних вимог. Після цього рівень комфорту в заміському будинку стане іншим, і навколишньому середовищу збитків не буде нанесено.

Важливо! У великих приватних будинках із значним навантаженням на каналізацію (в будинку декілька санвузлів, ванних кімнат, пральна машина, посудомийна машина) фахівці рекомендують застосовувати схему з двома і більше септиками.

Фахівці також рекомендують підключатися до центральної каналізації, якщо така можливість існує. Саме підключення коштуватиме дорожче, проте в майбутньому це зніме з вас практично всі проблеми. А зараз мова піде про локальну (індивідуальної) каналізації, яка теж складається з внутрішньої і зовнішньої.

А зараз мова піде про локальну (індивідуальної) каналізації, яка теж складається з внутрішньої і зовнішньої

Монтаж внутрішньої каналізації

До робіт з прокладання внутрішньої каналізації відносяться:

  • Монтаж стояка.
  • Розводка труб до сантехприладів по приміщеннях.
  • Монтаж фанової труби. Фанова труба підтримує стабільний атмосферний тиск в системі каналізації, пов'язуючи стояк з атмосферою, і запобігає створення розрідження над спускаються по стояку стічними водами. Розрідження загрожує надходженням в приміщення неприємних запахів з стояка, тому що «водяні замки» в сифонах будуть втягнуті в стояк. Її зазвичай встановлюють в будинках, що мають два і більше поверхи, або два (і більше) санвузла.

Схема внутрішньої каналізації

При розробці проекту приватного будинку розміщення приміщень, до яких необхідно підвести каналізацію, зазвичай здійснюється в одній зоні на кожному поверсі. Таке планування спрощує прокладку каналізаційних труб. Разом з тим, для кожного будинку система каналізації проектується індивідуально.

Для монтажу каналізації в уже збудованому будинку замовляти проектне рішення досить дорого. Схему внутрішньої каналізації можна самостійно скласти. Звичайно, схему ви не зможете розробити так само детально і професійно, як готується розділ «Каналізація» в проекті будинку. Але вона допоможе вам правильно прокласти каналізаційний трубопровід або змонтувати стояк, і підрахувати потреби в обладнанні і матеріалах.

Запасіться рулеткою, олівцем і планом будинку. Якщо плану будинку в масштабі у вас немає, промерьте всі потрібні відстані і нанесіть їх на папір-міліметрівку. Визначте місце розміщення каналізаційного трубопроводу або стояка (стояків), а також сантехприборів. Відзначте на схемі фасонні частини (для трубопроводу) і відстані від фасонних частин і стояка до сантехприборів. За допомогою фасонних частин ви зможете змінити діаметр і напрямок трубопроводу. Підрахуйте кількість необхідних сполучних елементів. Цю роботу треба буде повторити на кожному поверсі.

Діаметр стояка або каналізаційного трубопроводу (лежака) і діаметр випуску для відводу стоків із санвузла становить 100-110 мм. Для стоків з кухні і ванній (їх називають сірими) використовується труба діаметром 50 мм. Повороти в системі каналізації щоб уникнути засмічень виконуються двома розташованими під кутом 45 ° колінами.

Підраховуєте потреба в трубах різного діаметра і сполучних елементах, і можна братися за роботу.

Які труби для внутрішньої каналізації вибрати?

Для монтажу внутрішньої каналізації використовуються чавунні, поліпропіленові (ПП) або ПВХ труби (ПВХ). Чавунні можна назвати «класикою» жанру, вони здатні витримувати великі навантаження, довговічні і надійні. Однак сьогодні популярністю користуються поліпропіленові та ПВХ труби, які мають впізнаваний сірий колір. Вони значно дешевше чавунних і процес монтажу виходить більш простим. Особливо популярні в силу своєї гнучкості і маленького ваги поліпропіленові. Крім того, труби ПП можуть витримувати високу температуру стічних вод. Про надійності і довговічності всіх названих труб можна сперечатися, але і ті й інші прослужать вам довго.

Дуже важливо! Пам'ятаємо, що для стояків і лежаків нам потрібні труби діаметром 100-110 мм. Такий же діаметр необхідний для відводу стоків із санвузла. До кухонній раковині і в ванну кімнату прокладаємо труби діаметром 50 мм. Сірі поліпропіленові або ПВХ труби використовуються тільки при укладанні в будинку, для зовнішньої каналізації застосовуються інші.

Прокладка труб. дотримуємося ухил

Ми будемо прокладати труби змішаної самопливної каналізації. Щодо використання каналізація підрозділяється на змішану і роздільну, для приватного будинку ми вибираємо змішану. За способом виходу стічних вод каналізація буває самопливної та напірної. Напорная досить дорога і використовується рідко.

Для прокладки каналізації потрібно помічник. Одному впоратися з цією роботою буде набагато складніше, та й піде вона повільніше. Купуємо поліпропіленові труби діаметра 50 і 100 мм, коліна, трійники і ревізії. Гільзи нам будуть потрібні для установки в тих місцях, де система проходить через перекриття або стіни. Місця з'єднання, крім використання обов'язкових гумових манжет, додатково ізолюємо сантехнічним герметиком.

Місця з'єднання, крім використання обов'язкових гумових манжет, додатково ізолюємо сантехнічним герметиком

Приступаючи до роботи, пам'ятаємо, що каналізаційні труби відповідно до СНиП повинні укладатися під ухилом. Ухили для внутрішньої, зовнішньої та зливової каналізації розрізняються. Для самопливної внутрішньої ухил становить від 2 до 3%, що залежить від діаметра труби. Ухил в 2% - це нахил на 2 см на 1 п.м. Для труб меншого діаметра ухил повинен становити 3%. Без дотримання цього правила нам не змонтувати нормально функціонуючу внутрішню каналізацію.

Ухил можна робити менше 2% і не можна перевищувати значення 3%. У першому випадку в самопливної каналізації тверді частинки будуть залишатися на стінках труб і викличуть засмічення. У другому, буде перевищена максимально дозволена швидкість потоку стоків в поліпропіленових трубах, що призведе до поділу стічних вод на фракції і осідання твердих частинок.

Для роботи з прокладання нам знадобляться:

  • Труби поліпропіленові діаметром 100 і 50 мм.
  • Коліна, трійники і ревізії згідно зі схемою каналізації.
  • Гільзи.
  • Хомути для кріплення труб до стін при прокладці.
  • Гумові манжети.
  • Клей.
  • Паяльник (ПВХ труби з'єднують за допомогою клею або гумових ущільнювачів).
  • Перфоратор.

Роботу рекомендується починати з випуску - місця з'єднання внутрішньої і зовнішньої каналізацій. Починаючи монтаж з випуску, вдасться уникнути невідповідності двох систем. Випуск монтується через фундамент. Якщо монтаж здійснюється на глибині, менше ніж глибина промерзання в регіоні, передбачається теплоізоляція труби. В іншому випадку випуск замерзне і до весни ви залишитеся без каналізації.

У разі якщо в фундаменті не було передбачено отвір для випуску, його доведеться пробити. Діаметр гільзи (це шматок труби більшого, ніж у випуску, діаметра - приблизно 130 мм). Виступає гільза з кожного боку фундаменту мінімум на 150 мм. Отвір і установку гільзи треба робити так, щоб був забезпечений ухил 2% для зовнішньої каналізації, яка веде до септика. Діаметр самого випуску повинен бути дорівнює діаметру стояка. У нашому випадку це 100 мм.

У нашому випадку це 100 мм

При виборі місця для установки стояка, намагайтеся монтувати його в санвузлі. В цьому випадку випуск для відводу стоків з унітазу (Ø 100 мм) буде укладатися короткий. Існує просте правило - чим більше діаметр випуску у сантехпрібора, тим ближче він повинен бути розташований до стояка.

Існує просте правило - чим більше діаметр випуску у сантехпрібора, тим ближче він повинен бути розташований до стояка

Спосіб прокладки вибираєте самі: в коробах, відкритим способом, в стінах і т. Д. Труби з'єднуються зі стояком за допомогою косих трійників. Якщо у вашій схемі є точка перетину випусків від душа, ванни і раковини, в цьому місці монтується колекторна труба діаметром 100 мм. Обов'язкова установка гідрозатворів - вони захистять будинок від неприємних запахів.

Важливо! Пам'ятайте, що ревізія монтується на кожному стояку, а після кожного повороту каналізації встановлюється прочищення. У майбутньому, в разі засмічення каналізації, її нескладно буде прочистити.

Фанова труба є продовженням стояка вгору. Спочатку в місці її приєднання встановлюється ревізія, потім фанову трубу виводять на дах. Не варто її поєднувати з вентиляцією будинку. Вихід повинен бути вище коника даху (але не менше 700 мм від покрівлі) і на відстані не менше 4 метрів від вікон. Рекомендується розташовувати вентиляцію будинку, димохід і фанову трубу на різній висоті.

Після завершення монтажу внутрішньої каналізації, її проливають чистою водою для перевірки герметичності всіх з'єднань.

Схема зовнішньої каналізації

Зовнішньої каналізацією називається система труб від випуску до септика або станції глибокого очищення. Для прокладки в землі використовуються труби з великою жорсткістю, здатні витримати тиск грунту. Часто застосовують труби, пофарбовані в оранжевий колір - вони добре помітні в грунті. Їх діаметр становить 110 мм.

Існує кілька систем зовнішньої каналізації, проте ми не будемо розглядати в якості можливих варіантів вигрібні ями і герметичні ємності для збору стічних вод (це накопичувальні системи). Вигрібні ями вірою і правдою служили людині сотні років, але на дворі XXI століття і треба для облаштування приватного будинку використовувати більш сучасні пристрої, тим більше що за ціною вони доступні. Йдеться про різні септиках: з біофільтром, з двома і трьома камерами, прості однокамерні з грунтової очищенням, а також про станції глибокого очищення.

Для вибору септика, який повністю відповідатиме потребам вашої родини, треба враховувати кількість проживаючих в будинку, характер проживання (тимчасовий / постійний), приблизний щоденний витрата води на кожного члена сім'ї (залежить від кількості сантехприборов в будинку і наявності побутової техніки). Крім того, фахівці візьмуть до уваги рівень грунтових вод на вашій ділянці, розмір ділянки, від чого залежить розмір виділеної під очисні споруди площею, тип ґрунту і клімат в регіоні проживання.

Який тип септика ви виберете або, можливо, зупиніться на станції глибокої біологічної очистки - залежить від ваших фінансових можливостей. І, звичайно, рекомендацій фахівців. Обдумуючи рішення, візьміть до уваги існуючі обмеження на розміщення подібних об'єктів:

  • Відстань між септиком і городом має становити не менше 8 метрів.
  • Мінімально допустима відстань від септика до будь-якого джерела води (колодязя, свердловини, водойми) становить 20 метрів. І тут діє принцип «чим далі, тим краще».
  • Мінімально допустима відстань від септика до житлового будинку становить 5 метрів.

Мінімально допустима відстань від септика до житлового будинку становить 5 метрів

Головна проблема в пристрої зовнішньої каналізації - правильний вибір очисної споруди. З земляними роботами і прокладкою ви впораєтеся без особливих зусиль.

Два очевидних виведення. По-перше, проектувати каналізацію бажано одночасно з розробкою проекту будинку, а монтаж її здійснювати на етапі будівництва. Чи не доведеться довбати стіни і фундамент. По-друге, навіть якщо ви не змогли змонтувати каналізацію під час будівництва, нічого страшного в цьому немає. Проведіть необхідні розрахунки, складіть схему і за справу. Роботи багато, але каналізацію в приватному будинку своїми руками ви точно зможете змонтувати.

Які труби для внутрішньої каналізації вибрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама