Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Види декоративної штукатурки для внутрішньої обробки

  1. Види декоративної штукатурки
  2. Елегантність стилю: ефекти, малюнки, панно
  3. Вибір декоративної штукатурки для приміщень різного призначення: фото інтер'єрів
  1. Види декоративної штукатурки
  2. Елегантність стилю: ефекти, малюнки, панно
  3. Вибір декоративної штукатурки для приміщень різного призначення: фото інтер'єрів
  4. підводимо підсумки
  5. Розкішна вітальня з елементами елегантною старовини, простора дитяча з унікальним інтер'єром або тиха, затишна спальня в ніжно-рожевому обрамленні - за допомогою декоративної штукатурки можна створювати воістину неповторні шедеври, які стануть справжньою окрасою будь-якої кімнати.

    Цей матеріал відомий світу вже тисячі років. Ще в епоху Ренесансу вправні майстри вручну, за допомогою трафаретів, створювали цікаві і незвичайні візерунки, а найталановитіші вирізали з цементу власні картини, які вважалися справжнім шедевром і дуже дорого цінувалися.

    В наші дні використання декоративної штукатурки для внутрішньої обробки приміщень зовсім не втратило актуальності. І навіть навпаки. Сьогодні, завдяки величезній різноманітності різних складів і фактур, можна не тільки приховати будь-які дефекти поверхні стін, але і створити воістину ексклюзивний інтер'єр.

    Види декоративної штукатурки

    Різноманіття видів декоративних сумішей здатне задовольнити запити навіть найвибагливішого естета. Застосування цього матеріалу в обробці дає можливість надати ефект «старовини» інтер'єру спальні або вітальні, оригінально оформити стіни в дитячій з допомогою цікавих візерунків або зображень химерних тварин і навіть зробити більш просторим коридор, використовуючи різні фактури.

    Однак для того, щоб застосування декоративної штукатурки принесло бажаний результат, необхідно знати, які види цього матеріалу бувають, які вони надають можливості у внутрішній обробці і як зробити правильний вибір для того чи іншого типу приміщення.

    Залежно від складу декоративні суміші ділять на кілька основних видів: мінеральна, полімерна, силіконова, структурна. Що стосується отримання фактур, візерунків і малюнків, то тут найбільш часто застосовують фактурну, венеціанську і флоковую штукатурку. Однак на цьому вибір не обмежується, адже за допомогою даного матеріалу можна створювати найрізноманітніші ефекти, починаючи від ефекту «розтріскування» і мокрого шовку »і закінчуючи креативної абстракцією.

    мінеральна штукатурка

    Це один з найпоширеніших матеріалів, головною складовою якого є крихта цінних порід каменю (малахіт, мармур, граніт). В якості сполучних компонентів виступають вапняна суміш і гіпс. Оздоблення мінеральної штукатуркою відрізняється високими екологічними якостями і абсолютно не боїться води. Найбільш часто подібний вид декоративного оздоблення використовують для ванних кімнат і санвузлів, де завжди присутній підвищена вологість. Поряд з невисокою вартістю, матеріал щодо недовговічний - і це, мабуть, єдиний його мінус.

    Поряд з невисокою вартістю, матеріал щодо недовговічний - і це, мабуть, єдиний його мінус

    полімерна штукатурка

    Це суміш, у складі якої присутні акрилові дисперсії, поліуретан, епоксидні смоли. Матеріал вважається екологічно чистим, він довговічний і надійний. Крім цього, він має високу пластичність, стійкість до вологи і агресивних середовищ. Однак, виходячи з практики, фахівці не рекомендують застосовувати полімерну штукатурку для обробки поверхонь, утеплених мінеральною ватою, оскільки суміш володіє відносно невисокою паропроникністю.

    силіконова штукатурка

    Головний компонент, суміші - синтетична смола, і це дає масу переваг. Силіконова штукатурка високоустойчіви до впливу УФ-променів і вологості, вона не вбирає сторонні запахи і відштовхує пил. Ідеальна для обробки будь-яких приміщень, включаючи кухню і санвузол.

    Ідеальна для обробки будь-яких приміщень, включаючи кухню і санвузол

    силікатна штукатурка

    Одна з найбільш надійних і довговічних різновидів декоративної штукатурки, виготовленої на основі рідкого скла. Така обробка здатна прослужити понад 50 років без втрати своїх характеристик міцності і естетичних характеристик. Суміш може наноситися на будь-які типи поверхонь, має безліч відтінків, вогнетривка, стійка до вологи і утворення цвілі.

    структурна штукатурка

    У порівнянні з іншими видами структурна суміш рідко використовується для внутрішніх робіт. Найчастіше її використовують для оздоблення фасадів. Пояснюється це тим, що майстер при роботі з цією сумішшю ніколи не знає, якою буде структура поверхні після її нанесення і висихання, при цьому виглядати вона буде в будь-якому випадку грубо. До того ж, структурні суміші не рекомендують використовувати в обробці приміщень з високою вологістю.

    До того ж, структурні суміші не рекомендують використовувати в обробці приміщень з високою вологістю

    фактурна штукатурка

    Сама назва суміші вже вказує на те, що при її нанесенні виходить чітко виражена фактура. Це один з найбільш часто використовуваних видів, оскільки, крім високої екологічності, вогнетривких властивостей і вологостійкості, обробка фактурної сумішшю дає можливість створювати унікальні інтер'єри.

    Крім цього, матеріал має високу пластичність, що дозволяє створювати унікальні шедеври з урахуванням загальної стилістики інтер'єру. З її допомогою можна створити імітацію природного каменю, оксамиту, дерева, шовку і навіть шкіри. При цьому фактурну штукатурку можна наносити на будь-які поверхні, починаючи від бетону і закінчуючи пластиком. Найцікавіші фактури: «короїд», «шуба», «баранчик».

    Найцікавіші фактури: «короїд», «шуба», «баранчик»

    флокового штукатурка

    Флокового (шовкова) штукатурка після висихання набуває вигляду струмуючих і переливаються перламутром шовкових ліній. Флоковую штукатурку застосовують для обробки будь-яких приміщень, але найчастіше її використовують для елегантного оформлення кухні.

    Основні складові суміші: натуральна целюлоза, волокна шовку, а також мінеральні наповнювачі та барвники. Такий склад забезпечує обробці хорошу звукоізоляцію, водонепроникність, захист від розвитку цвілевих процесів і головне - оригінальний і стильний зовнішній вигляд.

    Такий склад забезпечує обробці хорошу звукоізоляцію, водонепроникність, захист від розвитку цвілевих процесів і головне - оригінальний і стильний зовнішній вигляд

    Венеціанська штукатурка

    Це безумовний лідер серед інших різновидів, за допомогою якого можна створювати самі незвичайні, ексклюзивні художні ефекти. Після повного висихання венеціанської штукатурки поверхню набуває вигляду справжнього мармуру, який будь-якого інтер'єру надає респектабельність і розкіш. Глибина кольору, ефект внутрішнього світіння і в цілому приголомшливе художнє виконання здатні задовольнити смак навіть найвибагливішого естета.

    Елегантність стилю: ефекти, малюнки, панно

    За допомогою спеціальної техніки нанесення можна отримувати різні ефекти: старіння, розтріскування, шорсткість, об'ємність, рельєфність, «мокрий шовк». Більшість із запропонованих видів декоративних штукатурних сумішей легко наносяться і при роботі не вимагають поглиблених навичок. Однак є й такі види, які може використовувати тільки майстер, що знає все, навіть найдрібніші нюанси. Наприклад, венеціанська штукатурка вимагає кропіткої і акуратної роботи, щоб в результаті відтворити чітку імітацію мармуру.

    Це ж стосується і різних малюнків, панно, які на сьогодні стають популярними при проведенні внутрішніх оздоблювальних робіт різних приміщень. Малюнки за допомогою декоративної штукатурки можна створювати різними способами: за допомогою трафарету, декоративного розпису або ліпнини (для панно). Це дає можливість привнести родзинку в інтер'єр будь-якого приміщення, зробити його оригінальним, стильним і живим.

    Вибір декоративної штукатурки для приміщень різного призначення: фото інтер'єрів

    При виборі обробки в першу чергу повинні враховуватися характеристики конкретного приміщення. Якщо для спальні або вітальні підходить будь-який вподобаний, то для ванної та кухонного приміщення перевагу краще віддати матеріалу з високими показниками вологостійкості. Що ж стосується вибору фактур і малюнків, то тут головне місце відводиться виключно індивідуальних переваг.

    Декоративна штукатурка в приміщеннях з підвищеною вологістю

    Для кухонного приміщення, ванної та туалету найкраще вибирати суміші на силікатної або акрилової основі. Безумовно, що венеціанська штукатурка на кухні буде виглядати неймовірно привабливо і багато, проте в цьому випадку краще всього вибирати більш практичні суміші, що мають в палітрі багату кольорову гаму.

    Навіть за умови самостійного проведення оздоблювальних робіт і використанні недорогий декоративної штукатурки можна створити цікавий, привабливий інтер'єр. Кухня або ванна буде виглядати просторою, затишною і практичною, а стіни будуть надійно захищені від впливу температурних коливань і підвищеної вологості.

    Кухня або ванна буде виглядати просторою, затишною і практичною, а стіни будуть надійно захищені від впливу температурних коливань і підвищеної вологості

    Використання декоративної штукатурки в спальні

    Відмінне рішення для тих, хто цінує комфорт і простір в спальні. Декоративна штукатурка з цікавою фактурою і відповідним кольором буде налаштовувати на повноцінний відпочинок і отримання заряду енергії. Декоративну штукатурку в спальні можна застосовувати в якості самостійної обробки або ж поєднувати з рельєфними панелями, цегляною кладкою або вініловими шпалерами.

    Декоративна штукатурка в коридорі

    Всі знають, що передпокій - «обличчя» будинку, тому обробка цього приміщення штукатуркою буде ідеальним варіантом. Тут не має значення, який вид декоративної суміші буде обраний, обмежень - практично ніяких. Для додання приміщенню ексклюзивності можна навіть поєднувати декоративну штукатурку з іншими видами обробки, наприклад, цегляною кладкою або шпалерами.

    Для додання приміщенню ексклюзивності можна навіть поєднувати декоративну штукатурку з іншими видами обробки, наприклад, цегляною кладкою або шпалерами

    Декоративна штукатурка для затишній вітальні

    Для вітальні відкриваються широкі можливості створення унікального інтер'єру. Тут можна поєднувати різні фактури і техніки нанесення декоративної штукатурки. Можна створювати яскраві контрасти в кольоровій гамі, оформляти стелю під «венеціанку», а стіни під «мокрий шовк». Можна створювати неймовірні панно і креативні малюнки, розставляти акценти за допомогою яскравих відтінків і в цілому, втілювати будь-які творчі ідеї з урахуванням своїх побажань.

    Використання декоративної штукатурки для внутрішньої обробки - це приголомшлива можливість реалізувати всі свої творчі та креативні ідеї і створити неповторний інтер'єр, який гідно оцінить навіть найвибагливіший естет.

    Незважаючи на те, що цей матеріал має відносно високу вартість, його популярність на сучасному ринку оздоблювальних матеріалів уже тривалий час утримується на лідируючих позиціях. І це легко пояснюється, адже величезна різноманітність видів, доступність, легкість в роботі та ексклюзивний зовнішній вигляд - головні критерії вибору якісної і оригінальної обробки.

    Декоративна штукатурка Короїд РЕАЛ

    Використовується як для обробки в громадських приміщеннях з величезною площею, так і в житлових, підсобних або підвальних приміщеннях. Можна чергувати таку штукатурку з гладкими поверхнями, створювати на стінах зображення і малювати мазками.

    купити товар

    Декоративна штукатурка Шуба РЕАЛ

    Добре підходить для обробки стін в підсобних приміщеннях, в приміщеннях громадських установ, для оздоблення фасадів котеджів та заміських будинків з газобетону. Дизайнери люблять застосовувати Шубу для створення невеликих рельєфних плям на гладких білих стінах.

    купити товар
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама