Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Тренд екодизайн: як перетворити "зелену тугу" в перспективний бізнес

  1. Еко-меблі, вирощена з грибів
  2. Фітостена з автоматичним управлінням
  3. Тримач ключів у вигляді бджолиних сот
  4. Зелені будинки Іспанії
  5. Франшиза "Своя Лінія"
  6. Франшиза "Своя лінія": як продавати слова по 1,5 тис. Рублів за штуку
  7. Флористичне меню: як використовувати загальну любов до фото і квіточок
  8. Свій бізнес: як заробити на аквапрінте (иммерсионной друку)
  9. Бізнес-план дизайн-студії
  10. Свій бізнес: як заробити на штучних квітах
  11. Творчий бізнес: виготовлення прикрас з штучними квітами
  12. Свій бізнес: як заробити на перетяжки салону автомобіля
тренди

Екодизайн - це тренд, який сьогодні використовується повсюдно. Жителі великих міст відчувають непоправну тугу по живій природі, і цим успішно користується бізнес.

Екодизайн як великий і серйозний світовий бізнес-тренд розпадається на два під-тренда, один з яких претендує на глобальність і велику серйозність, а другий - ні на що не претендує. Мова йде про екодизайну і про її, скажімо так, його спрощеному подобі, яке ми, з вашого дозволу, назвемо "екодізайнерством".

Головна ідея екодізайнерства - дарувати людям не природу, а її ілюзію. Або ще далі - ілюзію турботи про природу. Коли ви зустрічаєте рекламний слоган типу: "Ми піклуємося про природу, тому ми ...", то ви часто розумієте - це лише красиві слова і гра на модні тенденції.

І тим не менше, "екодізайнерство" може допомогти людині має велике значення. Якщо, наприклад, просто знизити рівень шуму в своєму приміщенні або правильно організувати зони дозвілля, розставивши не пригнічує психіку світло, згадавши про користь зеленого кольору і спорудивши острівець гармонії в просторі, можна уславитися екодізайнером. Способи пристосувати простір екологічним по відношенню до людини вивчає ергономіка, деякі галузі медицини (гігіеністіка), та той же - фен-шуй.

Інша справа - екологічність не по відношенню ні до людині, а до самої природи. В цьому випадку можна говорити про екодизайну в повному розумінні слова. Людство накопичили достатньо інформації про те, що погано впливає на нього самого. Але воно нічого не знає про те, що погано впливає на цілі природні екосистеми - на море і струмок, на грунту і ліси, на атмосферу, види рослин, комах і так далі. Оскільки малий бізнес працює більше з першої іпостассю цього тренда, то наведені приклади будуть більш стосуватися саме "екодізайнерства".


Еко-меблі, вирощена з грибів

Науці і дизайну вже давно відомі і грибна пластмаса, і грибний пінопласт, і грибний пластик. Все це - альтернативи екологічно шкідливого пластику. Погодьтеся, було б дивно, якби незабаром не дійшла справа до екологічної ... грибний меблів. Дослідити можливості грибниці в цій якості вирішили біоіженери з американських компаній Terreform ONE і Genspace.

Вони звели еко-будинок під назвою Fab Tree Hab Living House. Його особливість в тому, що вся що знаходиться всередині меблі повністю складається з грибів. Грибниця росте в спеціальному Мольде. Молдім в даному випадку називається така форма меблів, яка опрацьовується за допомогою обчислювальних систем, котрі пророкують поведінку міцелію.

Матеріал-вміст Молда носить назву Mycoform. До складу його входить грибниця, вівсяні висівки, деревна тріска, гіпс та інші сільськогосподарські відходи, заражені грибком виду Ganoderma Lucidum. Після розміщення в теплому і вологому середовищі гриби починають сплавляти разом органічні субстрати, використовуючи свої ферменти. У підсумку відходи перетворюються в дуже міцний і стильний біополімер.


Основні переваги грибний меблів - низька собівартість виробництва і висока екологічність. Mycoform на 100% Біорозкладаних - всі меблі можна викинути на вулицю і вона тут же перетвориться на корисне для саду та городу добриво. Виробляти ж такі меблі можна в самому примітивному цеху - потреби в енерговитратах мінімальні.

У найближчих планах Terreform ONE - налагодити масовий випуск меблів, а саме грибних лавок, диванів, соф, оттоманок в стилі хай-тек - дизайн грибний меблів вражає своєю прогресивністю. Що особливо цікаво, реалізовувати свою продукцію компанія збирається не в Лондоні і Парижі, а в країнах, що розвиваються і країнах третього світу. Завдяки дешевизні використовуваних матеріалів (читай - відходів) грибний предмет меблів буде доступний покупцеві з низьким рівнем доходів. Крім того, органічний полімер настільки надійний, що його можна використовувати для зведення міжкімнатних стін та ізоляційних систем.

Фітостена з автоматичним управлінням

Одне з найбільш перспективних напрямків в бізнесі на екодизайну - виробництво, монтаж і обслуговування фітостен . Компанія Naava з Фінляндії створила розумну стіну з рослин (фітостену), яка практично не вимагає догляду за собою. Для того щоб максимізувати користь від кожної установки, все технічне обслуговування компанія вирішила довірити системі штучного інтелекту (AI). Вбудованими датчиками автоматично регулюється потік повітря, подача води і світла. При необхідності AI пристосовується до даних супутника, які повідомляють про погоду в конкретному місці розташування.


Для фітостени творцями були підібрані виключно гіпоалергенні рослини. Їх коріння розташовуються в неорганічний матеріалі, тому ніяка грунт їм не потрібно. Установка стіни здійснюється без будь-яких особливих зусиль за допомогою онлайн-керівництва.

Покупець може підлаштувати стіну під будь-який дизайн, вибрати стіну вподобаного кольору і по своєму бюджету. Розробляючи фітостену і операційну систему до неї, в компанії спиралися на дослідження NASA. Завдання полягало в тому. щоб створити такий предмет інтер'єру, який би справно постачав приміщення чистим повітрям, але при цьому не вимагав турботи з боку власника.

Тримач ключів у вигляді бджолиних сот

Характерна риса екодизайну полягає в багатстві дрібних елементів природи, які можуть служити натхненням для створення невеликих виробів. Американські дизайнери Мелорі Панджілінан і Луз Кабрера розробили настінний тримач для ключів незвичайного дизайну. Оформлено виріб у вигляді бджолиних сот. Ключі вішаються на місце за допомогою позолочених брелків-шестигранників. Таким чином при приході додому когось із членів сім'ї одна «бджолина сота» немов запечатується медом.


Таким незвичайним чином автори вирішили обіграти культову фразу 1950-х «Honey, I'm Home!», Що перекладається як «Дорога, я вдома!». У ті часи в місцевих кіно і ЗМІ активно просувалися образи американської мрії за участю улюбленого чоловіка, який приходив додому до коханої дружини після довгого робочого дня і цією фразою сповіщав її про свій прихід.

Слово honey на російську перекладається як «дорога», «солодка» або «голубонько» і саме його найчастіше використовуються при зверненні один до одного американське подружжя. У першому ж значенні «honey» означає мед, що мабуть, і послужило відправною точкою при створенні вироби у вигляді сот - будинки для бджіл, які цей самий мед роблять.

Зелені будинки Іспанії

Одне з головних напрямків в екодизайну - зовнішнє оформлення будівель. Цей напрямок має перспективи ще й тому, що починає знаходити підтримку у влади.


Одне з офісних будівель в Малазі цілком створено в дусі зеленої концепції. Воно використовує екологічні джерела енергії і рослинність як головний елемент фасаду.

Створене за проектом архітектора Хуана Бласкес будівля є прототипів зароджується екологічно чистої архітектури в Іспанії. По-перше, жива рослинність використана в зовнішньому вигляді і вінчає фасад будівлі і ще одну зовнішню стіну. По-друге, вона має на увазі екологічні джерела енергії.

По-друге, вона має на увазі екологічні джерела енергії

Зовні будівля з одного боку нагадує величезну бочку, а з іншого - великий залізний вагон, що стоїть на бетонних палях. Потрапити всередину можна по сходах, що ведуть до отвору в днищі. Згідно з планом місцевої влади, подібні будівлі незабаром будуть обов'язковими для офісів всіх держчиновників в Малазі. Однак чи стане діяльність самих чиновників від цього більш "екологічної", ніж була раніше, не повідомляється.

© www.1000ideas.ru - портал бізнес ідей

08.02.2018

ще цікавіше

Інвестиції від 45 000
Термін окупності від 1 міс.

Франшиза "Своя Лінія"

Готовий бізнес «під ключ» без внесків і роялті, з мінімальними вкладеннями. Можливість працювати з дому

Франшиза "Своя лінія": як продавати слова по 1,5 тис. Рублів за штуку

Щоб кожне ваше слово приносило по 1,5 тис. Рублів, зовсім не обов'язково ставати всесвітньо відомим шоуменом або оратором: досить відкрити франшизу дизайнерської студії "Своя лінія".

Флористичне меню: як використовувати загальну любов до фото і квіточок

У Лос-Анджелесі працює кав'ярня, відвідувачі якої можуть замовити каву з сиропу троянд або лавандовий пиріг. Концепція меню повністю побудована на інстаграмопрігодних кольорах.

Свій бізнес: як заробити на аквапрінте (иммерсионной друку)

Іммерсійна друк або аквапрінт - це популярна послуга декорування салонів автомобілів, прикраси мотоциклів і гаджетів. Для старту в бізнесі досить 208 тис. Руб., Гаража і мінімальних навичок ...

Бізнес-план дизайн-студії

Дизайн-студія - бізнес досить специфічний і вимагає від підприємця професійних знань в сфері дизайну. Відкрити свою дизайн-студію досить просто, набагато складніше зробити її успішною.

Свій бізнес: як заробити на штучних квітах

Мінімальні витрати на організацію виробництва штучних квітів складуть від 5 млн. Рублів. Зразкові терміни окупності складають від 2,5 років.

Творчий бізнес: виготовлення прикрас з штучними квітами

Загальна вартість всього необхідного для виготовлення прикрас з штучними квітами, включаючи і матеріали, і інструменти, становить близько 10 тисяч рублів. Терміни окупності залежать від того, який про ...

Свій бізнес: як заробити на перетяжки салону автомобіля

«Салонний декор» - як називають його самі учасники ринку, річ дуже популярна і користується стійким і, що важливо, все більш зростаючим попитом. Судячи з усього, це не примха сьогочасної моди. Попит н ...

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама