Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення фасадів будинків, як заробити на цьому. Бізнес план

  1. Реєстраційні та організаційні питання бізнесу на утепленні
  2. Які витрати і доходи чекають бізнесмена

Тарифи на комунальні послуги продовжують зростати. Ціни просто вражають. Багато сімей намагаються шукати якісь способи щодо зниження оплати комунальних послуг. Хтось починає максимально дотримуватися економії. Інші люди намагаються утеплити житло, щоб зменшити споживання газу в опалювальний період. Утеплення фасадів - це не тільки спосіб прикрасити будинок, але і можливість зробити кімнати тепліше, що зменшить суми з оплати квитанцій.

Утеплення фасадів

Теплоізоляція будівель стосується не тільки приватних будинків. Питання енергозбереження стоїть і перед власниками фірм, підприємств, комерційної нерухомості. Так що утеплення фасадів - цілком прибутковий бізнес в нашій країні. На виконання такої роботи можна непогано заробити.

Якщо провести підрахунки, то в середньому одна сім'я витрачає на опалення до 150у.е. на сезон. Але це цифра була раніше. Зараз тарифи зросли в кілька разів. Так що доведеться викласти за опалювальний сезон до 200 у.о. Це стосується власників приватного сектора. Є такі люди, які вважають, що квартир таке питання не стосується. Але це велика помилка. Утеплення її зовні теж стане економічно вигідним рішенням. Ціни ростуть, тому доведеться платити багато, а це не по кишені багатьом людям. Такі астрономічні ціни пов'язані з низькою енергоефективністю багатьох будинків. З кожним роком доведеться платити все більше. Так що потрібно подумати про те, як знизити споживання газу взимку.

Попит на фасадне утеплення буде ще протягом декількох років. Розумно буде зайнятися такою діяльністю. Якщо підрахувати інвестиції в такий бізнес, то вони складуть приблизно до 200 у.о. на однокімнатну квартиру. За два опалювальні сезони ці витрати окупляться. Витратити 200 у.о. можуть багато сімей. Гроші цілком доступні, а вигода відчутна.

Попит на утеплення фасадів є вже зараз. Цим користуються багато бізнесменів. Прикладом може послужити діяльність Ігоря Кутового. Ця людина з юності захоплювався альпінізмом. Це допомогло йому вибрати для себе прибуткову роботу. Як тільки в нашу країну прийшла мода на утеплення фасадів, Кутовий відразу вирішив відкрити свою справу. Для відкриття бізнесу Ігор знайшов двох однодумців. Разом вони почали утеплювати будинки. У них вже деякі спорядження були, так що довелося витратити гроші не деяку частину інструментів. Коли для роботи було все зібрано, вони приступили до пошуку клієнтів. Не забули вони і про підготовку документів, щоб отримати ліцензію для проведення будівельних робіт.

Не забули вони і про підготовку документів, щоб отримати ліцензію для проведення будівельних робіт

Реєстраційні та організаційні питання бізнесу на утепленні

Утеплення фасадів - вдалий бізнес. Для його відкриття можна просто виконати реєстрацію, як фізособи-підприємця. Такий статус отримати легко. Крім того, підприємець-початківець може вибрати спрощену систему оподаткування, звітності, обліку.

І знову особистий приклад Ігоря. Він вирішив залишитися на третій групі єдиного податку. Це дозволяє наймати приблизно до 20 працівників. Така діяльність може приносити дохід до 130 000 у.о. на рік. Крім того, можна буде ще співпрацювати з юридичними особами. Третя група включає в себе ставку податку 5% для неплатника ПДВ, 3% для тих, хто платить ПДВ. Якщо бізнес розширюється, то можна сміливо переходити на п'яту групу, там обороти більше.

Якщо бізнес розширюється, то можна сміливо переходити на п'яту групу, там обороти більше

Утеплення фасадів - робота, яка не потребує ліцензування. Але варто враховувати той фактор, що діяльність підвищеної небезпеки. Іноді роботи проводять на висоті більше 5 м. Це змушує отримувати спеціальні дозволи від державних організацій, яке залишається дійсним протягом 5 років. Щоб одержати такий документ, необхідно підприємцю подати заяву в спеціальні державні органи. Крім того, доведеться надати експертно-технічні висновки про дотримання всіх вимог, техніки безпеки. На сайті dnop.gov.ua можна подивитися найближчі координати подібних організацій.

Кожен робітник, який буде працювати з вами, повинен пройти необхідні курси, пов'язані з електробезпекою і з висотних робіт. Тільки після них видаються потрібні дозволи, які дозволять працювати на висоті. В експертно-технічному центрі можна отримати консультацію і дізнатися, де можна пройти курси.

Якщо планується проведення утеплення фасаду, то потрібно отримати згоду ЖЕКу. Звичайно, такі документи бере сам замовник. У законодавстві не передбачається відповідальності виконавця за те, що утеплення будинку не буде відповідати результату за паспортом фасаду будинку. Але звертатися в ЖЕК потрібно, адже від них можна повчити доступ до даху багатоповерхового будинку. Всі зміни, які відбуваються в фасаді будинку, повинні відібратися в паспорті будинку. Але на практиці таке зустрічається рідко, адже утеплення проводиться не цілком, а тільки частинами. Це можна поспостерігати в різних містах країни.

Також читайте: Бізнес плани з нуля

Утеплювати будинки краще зовні. Якщо виконувати ці роботи всередині, то може в кімнатах з'явиться цвіль з часом. Утеплення фасаду дозволяє зберігати влітку прохолоду і захищає будівлю від опадів. Взимку в утепленому будинку буде набагато тепліше. Це дозволить заощадити витрати на опалення.

Всього існує кілька способів утеплення будинку. Вони відрізняються використовуваним матеріалом. В роботі може використовуватися мокрий спосіб, де задіюється мінеральна вата. Замовник може вибрати скловату, яка застосовується для утеплення даху, ізоляції стін. Для будь-яких робіт підходить пінопласт і пінополіуретан. Під час утеплення дерев'яних будинків задіюється стрічкова пакля.

Утеплення фасадів будинків виконується двома методами. Це може бути вантіліруемий фасад, під час якого через шар утеплювача утеплюють облицювальний матеріал. Є ще легка штукатурна система, де передбачається фінішне декорування теплоізоляційного матеріалу. Останній варіант отримав назву «мокрий спосіб», який користується популярністю в нашій країні. З його допомогою можна утеплювати не весь будинок, а тільки його частину.

Ігор Кутовий стверджує, що найкраще використовувати мінераловатні матеріали, які створені на основі скловолокна або базальту. У них хороша паропроникність, екологічність, негорючість. Вони забезпечують хорошу звукоізоляцію. Якщо хочеться заощадити, то замовник вибирає пінопласт, пінополіетилен, пінополістирол. Тільки варто враховувати, що вони легко займистість. Так що не завжди зазначені матеріали краще вибирати.

Які витрати і доходи чекають бізнесмена

Щоб створити успішний бізнес, потрібно правильно підібрати персонал. Для початку, можливо, доведеться найняти тільки одну робочу бригаду. Згодом можна її кількість розширювати. Краще вибирати ті бригади, які мають дозвіл на проведення висотних робіт. Це дозволить скоротити витрати на навчання персоналу. Потрібно вибрати кілька людей, які б змогли відповідати за охорону праці, висотні роботи і електробезпека.

Витрати будуть поширюватися на покупку будівельної люльки, ліски, робочого одягу, інструментів, автомобіль. Утеплювач, клей, грунтовка, штукатурка, армована сітка теж може надаватися з боку виконавця. В цьому випадку краще знайти оптового виробника будматеріалів. Це дозволить економити пристойні суми.

Як встановити вартість утеплення фасаду? Для початку можна вивчити ціни з боку конкурентів. Слід ознайомитися з тим, що нам пропонують виходять від них. Не варто поспішати відразу ставити високі ціни. Для почав потрібно заробити хорошу репутацію. Якісно виконана робота завжди цінується. Це стане і хорошою рекламою. Щоб швидше знаходити клієнтів, краще створити сайт або сторінку в соцмережі. Там можна описати технологію утеплення фасаду, ціни, переваги співпраці з вами. Потенційні клієнти зможуть вивчати інформацію і робити відповідні висновки. Серед існуючих будівельних фірм необхідно зуміти виділитися. В Інтернеті можна викласти фото виконаних робіт. Клієнти будуть бачити результати утеплення прямо на самій будівлі.

Щоб побудувати успішний бізнес, необхідно все правильно продумати. модно скласти бізнес план , Де будуть вказані всі розтрати і їх ціни. Це дозволить поставити ту вартість послуг, яка буде найбільш прийнятною.

Як встановити вартість утеплення фасаду?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама