Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Які засоби від клопів безпечні для людей і тварин

  1. народні рецепти
  2. Оцтовий концентрат (80%)
  3. Ромашка лікарська
  4. Трави-репеленти
  5. «Безпечні» інсектициди
  6. Крейда «Машенька»
  7. «Домовой»
  8. «Пиретрум»
  9. «Дельта зона»
  10. «Лямбда зона»
  11. «Get»
  12. «ВЕРГУС»
  13. "Чистий дім"
  14. «Неопін»
  15. «Форсайт»

Боротьба з клопами - справа непроста. Спершу потрібно розібратися, що це дійсно вони, чи не комарі, які не блохи, а саме постільні клопи. Потім потрібно зрозуміти, де вони оселилися - якщо укусів багато, мова йде вже про велику кількість паразитів, а не про окремі примірниках. Після починається підбір діючих препаратів. Ось тут то і починаються самі основні проблеми. Далеко не всі склади можна віднести до категорії ефективних.

Далеко не всі склади можна віднести до категорії ефективних

У той час, поки намагаєшся підібрати препарат, який би допоміг швидко і якісно впоратися з цими комахами, їх популяція невблаганно зростає. При цьому важливо не просто знайти працюючий інсектицид, а щоб його застосування не принесло шкоди ні людям, ні домашнім вихованцям. Розглянемо, які є сьогодні засоби від клопів, безпечні для людей.

Вибираючи безпечні для людей кошти від клопів, потрібно покладатися тільки на такі:

  • народні методи;
  • інсектицидні речовини.

Якщо говорити про народні методи, то деякі з них не несуть небезпеки для людського організму, тоді як для хітинових кровопивців вони становлять загрозу життю. Ну а якщо мова йде про хімічні інсектицидних речовинах, то і тут можна підібрати засоби від клопів без запаху, які в деякій мірі малотоксични для людини, але при цьому є отрутою для паразитуючих комах.

При роботі з будь-яким препаратом від комах можна забувати про техніку безпеки

Стверджувати про абсолютну безпечність будь-якого інсектициду не можна. Те, що вбиває комах, напевно шкідливо для тварини і людини, але за рахунок малої концентрації такої шкоди не відчуємо.

Щоб зрозуміти, за допомогою яких методів можлива порівняно безпечна боротьба з клопами, розглянемо обидва варіанти.

З цією статтею читають: Чим небезпечні клопи для людини

народні рецепти

У цій категорії представлені домашні методи боротьби з шкідливими комахами. Ці кошти від клопів безпечні як для людей, так і для домашніх тварин.

Народні методи допоможуть домогтися 100% результату лише в тому випадку, якщо ці комахи тільки недавно з'явилися в будинку або їх потрібно відлякати. Знищити масову популяцію без інсектицидів неможливо.

Отже, серед усього розмаїття «бабусиних рецептів», виділимо найбільш дієві:

Оцтовий концентрат (80%)

Дешевий і універсальний інструмент в боротьбі з багатьма паразитують комахами.

Змоченою в оцтової есенції дрантям обтирає місця найбільшої активності хітинових кровососів:

  • корпусні меблі;
  • спальні меблі;
  • щілини в стінах, між паркетними дошками;
  • стики між шпалерами;
  • плінтуса;
  • задня поверхня дзеркала, картини, килимів і т.п.

Працюючи з оцтовою есенцією, обов'язково надягайте гумові рукавички і захисні окуляри. Це дозволить вам уникнути можливих опіків.

Ромашка лікарська

Ця рослина є природним інсектицидом, оскільки в його складі міститься пиретрум. Щоб позбутися від хітинових паразитів, можна розкладати по дому цю траву в свіжому або у висушеному вигляді. Крім цього, можна готувати ромашкові настої, якими обробляються місця «дислокації» цих дрібних кровопивців.

Навіть свіжа ромашка може відлякати паразитів

Найвища концентрація пиретрума в далматської ромашці. На виробництві з квіток добувають порошок, і він вважається найбезпечнішим і найефективнішим від постільних паразитів.

З цією статтею читають: Як використовують порошок піретрум від клопів і де його купити

Трави-репеленти

В якості таких використовується пижмо, розмарин або полин. Правда, у випадку з полином потрібно бути гранично обережними: в невеликих дозах вона безпечна, тоді як в надлишку може завдати шкоди здоров'ю. Досить кількох гілочок на весь будинок, щоб клопи відчули запах цієї трави і покинули ваше житло.

Гіркий полин відмінно відганяє клопів від ліжка

Більш того, категорично заборонено використовувати полин і в тих будинках, де живуть алергіки. Вона може спровокувати анафілактичний шок.

ВІДЕО: Що треба знати про постільних клопів

«Безпечні» інсектициди

Якщо ви шукайте безпечне, але при цьому ефективний засіб від клопів без запаху, то використання інсектицидів - це відмінний варіант, щоб швидко і надовго позбавити себе від непроханих «гостей».

Існує маса різних інсектицидних препаратів, які відносяться до групи малотоксичних речовин. Однак, високою ефективністю володіють далеко не всі. Які ж склади можна використовувати в будинку, де живе домашня тварина або маленька дитина?

Пропонуємо до вашої уваги ряд препаратів, які мають високу ефективність у боротьбі з клопами, але при цьому теоретично нешкідливі по відношенню до теплокровних істот:

Крейда «Машенька»

Один з найбезпечніших варіантів для людини. Діюча речовина цього олівця активно бореться зі всілякими паразитують комахами (таргани, кліщі, клопи, блохи). З метою забезпечення максимальної безпеки, краще наносити його на недосяжні для домашніх вихованців, так само як і для дітей, місця.

Деякі експерти стверджують, що цей дрібний краще використовувати в комплексі з іншими інсектицидами (гелі, аерозолі). Вартість одного олівця коливається в рамках 30-40 рублів. Це дозволяє віднести цей інсектицид до категорії найдоступніших складів.

«Домовой»

Універсальний препарат, за допомогою якого можна вести активну боротьбу не тільки з хітиновими кровососами, але і з тарганами, блохами і мурахами.

Для повного знищення паразитів потрібно дві дезінсекції. Можна купити в вигляді крейди (20-30 руб.) І у вигляді гелю (40-50 руб.).

«Пиретрум»

Препарат на основі натуральних, безпечних для людей, так само як і для одомашнених тварин, інсектицидів.

Реалізовується «Пиретрум» в декількох формах:

  • порошок - 450-500 руб. за 300 гр .;
  • «Концентрат сексуальна орієнтація» (1,6%) - 3,6 тис. Руб .;
  • аерозоль (0,3%) - 700 грн .;
  • спрей (0,04%) - 500 руб.

«Дельта зона»

В основі складу - дельтаметрин від клопів. Мікрокапсульовані інсектицидний склад у вигляді порошку, який активно використовується в боротьбі з дрібними кровососущими шкідниками та іншими комахами, як в будинку, так і на городніх ділянках.

Купити флакон ємністю 100 мл можна за 670 рублів.

«Лямбда зона»

Малотоксична засіб, який не здатний вступати в реакцію з органами дихання та шкірних покривів людини, так само як і будь-якого іншого теплокровного істоти. Не має запаху і володіє пролонгованим терміном дії (до 60 днів). Завдяки цьому вдається в повному обсязі ліквідувати популяцію хітинових кровососів.

Упаковка (50 мл) коштує приблизно 670 руб. Такого обсягу достатньо для обробки 100 кв.м.

«Get»

Сучасний ефективний мікрокапсульного інсектицид, за допомогою якого можна швидко і якісно організувати боротьбу з клопами. Має ледве відчутний для людини запах, який не вступає в реакцію з органами дихання.

Флакон ємністю 100 мл коштує приблизно 800 рублів. Такої кількості достатньо для обробки 100 кв.м.

«ВЕРГУС»

Безпечне для тварин і людей засіб від клопів. Завдяки мікрокапсульовані формі не має яскраво вираженим запахом і не несе небезпеки для теплокровних істот. Відрізняється тривалим терміном дії (до 90 днів), що забезпечує повне знищення всієї популяції шкідників.

За літровий флакон доведеться заплатити близько 10000 рублів. Але, з огляду на, що це концентрат, для обробки двокімнатної квартири вистачить 25 мл речовини. Саме цей склад часто використовують професійні дезінсектор.

Для якісної повноцінної обробки дезслужби використовують генератори холодного або гарячого туману. Діаметр крапель інсектициду критично малий, за рахунок чого засіб не осідає відразу ж на підлозі або меблів, а витає протягом декількох годин в повітрі, заповнюючи собою буквально всі предмети і навіть мікропори в стінах. Після такої обробки якісним інсектицидом шансів вижити у клопів немає!

З цією статтею читають: Як працюють генератори холодного і гарячого туману

Можна спробувати і додаткові кошти, дія яких спрямована на знищення хітинових кровопивців:

"Чистий дім"

Чистий дім

Склад, який не має яскраво вираженого запаху, але при цьому вимагає тимчасової евакуації мешканців будинку, якщо мова йде про аерозолі (вартість коливається в рамках 230-270 руб.);

«Неопін»

Малотоксичний і практично безпечний склад, що випускається у формі порошку, використовується в якості додаткового знаряддя в боротьбу з паразитами (один пакетик можна купити за 80 руб.);

«Форсайт»

«Форсайт»

Густа гелиевая основа, яку використовують в тандемі з аерозолями та іншими, більш ефективними складами (середня ціна - 90 руб.).

Сподіваємося, ці поради допоможуть вам зробити правильний вибір і реалізувати поставлену задачу найкращим чином.

ВІДЕО: Як з одного разу позбутися від постільних клопів

Які ж склади можна використовувати в будинку, де живе домашня тварина або маленька дитина?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама