Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Димова шашка від бліх, купити шашку від бліх

  1. Діючі речовини димових шашок від бліх
  2. Застосування димових шашок
  3. Техніка безпеки
  4. Інструкція по застосуванню димових шашок
  5. Чому варто купити димову, а не сірчану шашку?

Не знаєте, як позбутися від бліх у пташнику, сараї або підвалі будинку? Серія інсектоакарицидних димових шашок, що випускаються компанією «Санветпрепарат-Плюс», допоможе вирішити проблему. Засоби прості в застосуванні, доступні за вартістю і не вимагають придбання спеціальних інструментів для обприскування. Лише людина здатна обробити пташник або теплицю будь-яких розмірів, причому ефективність проведеної дезакаризації буде 100%!

Не знаєте, як позбутися від бліх у пташнику, сараї або підвалі будинку

Коли потрібно застосовувати димові шашки від бліх


Зазвичай шашки використовуються восени для профілактичної обробки пташників, ферм, складів, підвалів від шкідливих комах. Саме в цей час власники підсобних господарств готують сховища до закладки врожаю, а птицю до переведення з двориків в теплі курники. Дезакаризації дозволяє виключити зараження приміщення блохами, оскільки містяться в шашки препарати впливають протягом 3-4 тижнів після обробки. Цього часу достатньо, щоб загинули занесені з вулиці як дорослі комахи, так відкладені ними яйця або вилупилися з них личинки.
Не менш активно димові шашки застосовують навесні, коли відбувається різке збільшення чисельності паразитів і підвищується ризик зараження тварин. Блохи можуть потрапити в пташник на ногах людини, разом з грунтом або тваринами. Перед дезінфекцією приміщення звільняють від птиці, забирають брудний підстилку, залишки корму і води, потім ошпарюють дерев'яні поверхні окропом і білять стіни гашеним вапном.

Зазвичай шашки використовуються восени для профілактичної обробки пташників, ферм, складів, підвалів від шкідливих комах

Димова шашка може використовуватися від бліх в рідкісних випадках в будинку або квартирі. Часто до неї вдаються, коли інші засоби випробувані, а паразити продовжують мучити своїми укусами всіх членів сім'ї, особливо в літній і осінній час. Про майбутню обробці варто попередити сусідів, а також відключити в під'їзді пожежну сигналізацію, датчики якої надзвичайно чутливі до диму. Перед проведенням дезінфекції потрібно перевірити герметичність житла, інакше концентрація кошти буде недостатньою для знищення всіх комах.

Діючі речовини димових шашок від бліх

До складу димових шашок «фомор», «фомор-вет», «Вихор» входять піретроїди другого покоління - перметрин і його синтетичний аналог циперметрин. Речовини відносяться до сильних контактним отрут, який впливає на нервову систему комах-паразитів, викликає їх параліч і подальшу загибель. Перметрин вважається більш безпечним для людини, тому часто використовується в складі протипедикульозних шампунів і мазей, а також лікарських засобів від корости.

На жаль, перметрин швидко розкладається в грунті і у воді, тому його застосовують в суміші з циперметрин, який володіє більш високою стабільністю на відкритому повітрі.

Важливо! Піретроїди зберігаються на оброблених поверхнях більше 3-4 тижнів, причому їх дія набагато ефективніше при низьких температурах. Пов'язано це з тим, що підвищена температура прискорює обмінні процеси в організмі комахи. В результаті піретроїди швидше розпадаються до безпечних з'єднань, а їх вплив на паразитів послаблюється.

Застосування димових шашок

На відміну від спреїв і емульсій, димові шашки прості у використанні, - їх досить розставити по всьому приміщенню, щоб провести ефективну обробку. При цьому важливо дотримати дві умови, від яких безпосередньо залежить успішність процедури:

  1. Герметичність будівлі. Перед тим, як запалити шашки, потрібно ретельно обробити всі стики, запінити щілини і перевірити цілісність стекол. У промислових теплицях і складах з великими площами, де важко відстежити герметичність приміщень, роблять простіше, - спочатку збільшують концентрацію активної речовини на 1 кв. метр.
  2. Дозування. Надзвичайно важливо правильно розрахувати кількість шашок. Зазвичай вистачає 100 г активної речовини на 40-60 куб. метрів приміщення. Шашки розставляють на бетонне покриття і підпалюють, після чого збивають язичок полум'я, накриваючи його ковпачком на 5-10 секунд до появи диму. Якщо підлоги дерев'яні, під кожен засіб підкладають вогнетривкий лист азбесту або цегла. Час експозиції становить не менше 2-х годин. Після закінчення акарізаціі приміщення провітрюють, видаляють загиблих паразитів і знезаражують посуд розчином соди.

Після закінчення акарізаціі приміщення провітрюють, видаляють загиблих паразитів і знезаражують посуд розчином соди

Важливо! В процесі дезінфекції потрібно враховувати температуру повітря всередині і зовні будівлі. Так, акарицидна обробка при температурі понад 25 градусів не доцільна, оскільки активність перметрина і його похідних знижується в кілька разів! Аналогічна ситуація спостерігається при -10 градусах. Незважаючи на те, що перметріновая група краще працює при знижених температурах, але при їх зовсім низьких значеннях вплив активної речовини на паразитів також послаблюється.

Техніка безпеки

Димові шашки містять акарицидні препарати другого класу небезпеки, при роботі з якими слід дотримуватися заходів особистої та протипожежної безпеки:

  • застосовувати засоби захисту: непромокальні рукавички, халат, гумові чоботи, респіратор, головний убір;
  • не вживати їжу, пити і курити;
  • стежити, щоб активна речовина не потрапило на відкриті ділянки обличчя;
  • на оброблюваної території не використовувати відкритий вогонь;
  • після закінчення дегазації потрібно зняти одяг, ретельно вимити руки з милом, прополоскати рот чистою водою;
  • використані шашки помістити в пакет і утилізувати з іншим побутовим сміттям.

Після обробки слід провітрити приміщення, включивши примусову вентиляцію, відкривши вікна і двері. Циперметрин вважається безпечним для людини і теплокровних тварин, не накопичується в організмі і швидко розкладається в ньому до безпечних з'єднань. Однак у великих кількостях препарат може викликати отруєння, що супроводжується нудотою, блювотою, запамороченням.
Якщо виникли подібні симптоми інтоксикації, потрібно відразу вийти з приміщення, зняти одяг, вимити обличчя і руки з милом і звернутися до лікаря. При попаданні засобу в ротову порожнину слід промити шлунок: випити велику кількість рідини і викликати блювоту.

Важливо! Перметрин і його похідні слід використовуватися з обережністю, оскільки він є сильнодіючою отрутою для бджіл і риб. Слід вжити всіх заходів, щоб після використання його залишки не потрапили у водойму: не промивати капсули, а упакувати їх в паперовий пакет і утилізувати з побутовим сміттям.

Інструкція по застосуванню димових шашок

Щоб виключити виникнення непередбачених ситуацій і нещасних випадків, виробник рекомендує ретельно слідувати інструкції при роботі з димовими шашками від бліх в приміщенні:

  • видалити з будівлі людей;
  • закрити двері, вікна, люки;
  • відключити вентиляцію;
  • розставити шашки по периметру, вставити гноти в кришки.

Підпалювати шашки слід по черзі, починаючи з найдальшої, поступово просуваючись до виходу. При цьому слід дочекатися, коли спрацює останній фільтр і почнеться його активна диміння без горіння. Після цього потрібно покинути приміщення і залишити його на 2 години в закритому стані. Входити дозволяється через 1-1,5 години, але, якщо всередині відчувається різкий запах, провітрювання потрібно продовжити і заходити лише після того, як він повністю зникне.

Важливо! Якщо виникла позаштатна ситуація і димова шашка від бліх загорілася під час роботи, потрібно її швидко залити водою. Дозволяється закрити отвір, через яке виділяється дим, дерев'яним або залізним листом, щоб запобігти доступ кисню повітря і зупинити запалення кошти.

Плюси димових шашок

Димові шашки використовують великою популярністю як у власників приватних подвір'їв, так у великих птахівничих господарств за рахунок ряду переваг:

  1. Висока ефективність. На відміну від рідких і порошкоподібних засобів, в процесі дії шашки утворюється дим, який проникає в усі щілини і виїмки, потрапляючи на максимальну кількість комах.
  2. Простота застосування. Щоб повністю знищити бліх, шашки досить встановити і підпалити, попередньо закривши всі вікна і двері в будівлі. При цьому не потрібно готувати розчин, купувати розпилювачі!
  3. Цінова доступність. Вартість шашки не висока, а однією цілком достатньо знищення бліх та інших комах-паразитів в приміщеннях площею до 360 кв. метрів.
  4. Відсутність корозії. Шашки не містять речовин, які при згорянні утворюють з парою повітря активні кислоти, які призводять до корозії металу. Це особливо актуально для теплиць і складів на металлокаркасе!
  5. Комплексний вплив. Що входять до складу шашок акарицидні препарати впливають не тільки на бліх, а й на інших літаючих і не літаючих комах (більше 30 видів).
  6. Швидкість обробки. В процесі роботи шашок утворюється дим, який разом активною речовиною швидко поширюється по приміщенню.

Важливо! правильно розрахувати кількість шашок з урахуванням площі і ступеня герметизації приміщення. Зазвичай 100 г достатньо для знищення бліх на площі до 500 кв. метрів. Якщо ступінь герметизації висока, на вулицю аерозоль майже не потрапляє, можливо, зниження норми витрати на 40-50%. Наявність великої кількості щілин, розбитого скла у вікнах і інших дефектів робить акарицидних обробку недоцільною.

Види димових шашок

Для боротьби з блохами підприємство випускає кілька шашок з різними активними речовинами:

  1. « фомор ». Засіб містить перметрин - природний акарицид контактної дії, який проти більшості комах-шкідників. Крім бліх, він знищує вошей, комарів, мух, кліщів, тарганів. Препарат блокує передачі нервових імпульсів, викликає параліч і подальшу загибель комахи. Впливає на всі стадії розвитку паразитів, включаючи личинки і імаго.
  2. « Фомор-вет ». Димова шашка проти бліх виготовляється на основі циперметрину - синтетичного пиретроїду, який дозволяє знищити бліх, кліщів, вошей, двокрилих комах. Його головною перевагою є стійкість до підвищених температур і ультрафіолету. Препарат зберігає свою активність протягом 20-30 днів.
  3. « вихор ». Це ще одна ефективна димова шашка від бліх в підвалі або пташнику, що містить перметрин і термічну суміш. Інсектицидний препарат володіє контактною дією. Потрапляючи на хітиновий покрив шкідників, він швидко проникає в кров і паралізує комах, викликаючи їх загибель.

Чому варто купити димову, а не сірчану шашку?

Головна перевага шашок «фомор» і «Вихор» - повна інертність до металевих елементів. На відміну від сірчаних шашок «ФАС» і «Сіті», вони не містять сірку і не утворюють при згоранні сірчаний ангідрид. А адже саме цей газ, взаємодіючи вологою повітря, утворює сірчану кислоту, яка і викликає корозію металу. Тому такі засоби боротьби з блохами можна без побоювань використовувати в будь-яких приміщеннях необмежену кількість разів! Сталеві елементи залишаться цілими, не зажадають додаткового фарбування перед дезінфекцією і подальшого знешкодження обложеного на їх поверхні речовини спеціальними складами.
Якщо зацікавила димова шашка від бліх «Вихор» або «фомор», купити її можна в нашому магазині як оптом, так в роздріб. Оформіть заявку на сайті, менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом для уточнення деталей замовлення.

Не знаєте, як позбутися від бліх у пташнику, сараї або підвалі будинку?
Чому варто купити димову, а не сірчану шашку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама