Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

На фуксії, герані, пеларгонії з'явилися білі мошки

  1. Види квіткових шкідників
  2. Основні причини виникнення мошок
  3. Народні методи боротьби з квітковими шкідливими комахами
  4. профілактичні заходи

Зовсім необов'язково бути кваліфікованим квіткарем для того, щоб самостійно створити домашній зелений куточок, вирощуючи кімнатні квіти. Однак слід керуватися елементарними знаннями про рослини: наприклад, що робити, якщо з'явилися мошки, так як, окрім естетичного задоволення, від домашніх рослин можна отримати деякі проблеми.


Фуксії боротьба з білокрилкою

Види квіткових шкідників

Існує два основних види комах, які найчастіше вражають листя герані, пеларгонії і фуксії:

Існує два основних види комах, які найчастіше вражають листя герані, пеларгонії і фуксії:

Сциарід комахи чорного кольору шкодять кімнатним рослинам

  • сциарід - комахи чорного кольору;
  • коллемболи - білі мошки.

По-перше, для того, щоб встановити основну причину їх виникнення, слід розібратися, що собою представляють ці шкідники кімнатної рослинності.

Сциарід - це двокрилі, дуже дрібненькі, і ледь помітні комахи, які виростають в довжину не більше 2 мм. Як правило, вони можуть бути сірого і чорного кольору. Помітити комах досить нескладно, оскільки ці мошки літають не тільки близько квітки, але і поширюються по всьому житловому приміщенню.

Розмноження відбувається за допомогою відкладання самками яєць у вологому грунті. Через кілька діб зароджуються личинки, які згодом завдають величезної шкоди рослині. Найчастіше, чорні мошки заводяться в фуксії.

Найчастіше, чорні мошки заводяться в фуксії

Коллемболи білі мошки небезпечні для домашніх рослин

Коллемболи, або, іншими словами, ногохвостки можуть бути стрибучими або ж повзаючими комахами. Вони досить маленького розміру, характеризуються білим або сіруватим забарвленням. Їх розвиток і розмноження відбувається у вологому грунті. Відзначимо, що личинки цих комах здатні повністю знищити всю кореневу систему рослин.

Як правило, ці мошки найчастіше з'являються в зимовий і весняний період часу. Коллемболи воліють розмножуватися на квітах пеларгонії, орхідеї і герані. Крім цього, на герані може заводиться тля, терміти, а також гусениці.

Основні причини виникнення мошок

Відзначимо, що причини виникнення рослинних шкідників досить банальні. Однак давайте детальніше розглянемо кожну з них:

Однак давайте детальніше розглянемо кожну з них:

Використання чайної заварки як добриво може залучити мошок на рослину

  • Зайве зволожений грунт. Мабуть, це один з найголовніших чинників активного розмноження шкідливих комах. У тому випадку, коли в горщику пеларгонії утворюється зайвий застій вологи, мошки активним способом приступають до своєї діяльності.
  • Спочатку заражена грунт. Зверніть увагу, що ще на етапі придбання квітки в горщику грунт вже може бути зараженою, неякісної та вимагає відповідної дезінфекції. В даному випадку достатньо складно визначити рівень чистоти грунту, а в деяких ситуаціях буває абсолютно неможливим.
  • Також мошки можуть потрапити в приміщення через відкрите вікно. Крім цього, черговим способом потрапити в сприятливі умови для розвитку комахи можуть через вентиляційні решітки або максимально вологі місця в житловому приміщенні.
  • Шкідники можуть заводитися в кольорах, які удобрюються чайною заваркою, кавовим розчином, перегноєм з листя або іншими видами органічних речовин. Як правило, і сциарід, і коллемболи із задоволенням будуть мешкати в середовищі, створеної подібним чином.

Народні методи боротьби з квітковими шкідливими комахами


Методи боротьби в домашніх умовах

На сьогоднішній день існує маса народних способів боротьби з квітковими мошками, особливості яких ми наводимо нижче: На сьогоднішній день існує маса народних способів боротьби з квітковими мошками, особливості яких ми наводимо нижче:

Розміщуємо часник по поверхні грунту від шкідників

  • пів чайної ложечки марганцівки і 2 столових ложки харчової соди необхідно додати в десять літрів води. Отриманий засіб використовується в якості поливу пеларгонії, не менше ніж протягом 2-х тижнів. Паралельно з цим рекомендується виконувати обприскування листя рослини теплою водою. Дана процедура ідеально підходить для боротьби з личинками, розташованими в грунті;
  • застосовуючи мильний розчин можна також ефективно боротися з вошами. Так, 100 грам господарського мила необхідно розчинити в 0,5 літра теплої води. Після цього, за допомогою м'якої губки акуратно протерти всі частини кімнатної рослинності. Паралельно з цим необхідно поливати грунт розчином марганцівки, щоб одночасно позбавлятися і від личинок;
  • в тому випадку, якщо мошок не дуже багато, можна скористатися сірою. У грунт вставляються звичайні сірники (головками вниз). Далі, слід рясно полити рослини - це допоможе спровокувати сильний запах сірки, який в результаті і відлякає комах з пеларгонії;

    Настій з сухого тютюну для обприскування фуксії

  • хорошим засобом є використання часточок часнику. Розміщують їх по всій поверхні грунту;
  • розкладені гілочки кропу з насінням і грунт, злегка присипана червоним перцем, також допоможуть позбавитися від шкідливих комах;
  • ефективним засобом є настій сухого тютюну у вигляді розчину для обприскування. Для цього залийте 50 грам тютюну 1 літром води і залиште настоюватися не менше ніж на дві доби. Після цього отриманий настій слід процідити і додати в нього ще 1 літр води. Обприскування рекомендується проводити протягом декількох тижнів.

профілактичні заходи

Що ж робити, щоб запобігти в майбутньому виникнення чорних і білих мошок на кімнатних рослинах? Пропонуємо вам ознайомитися з основними профілактичними методами:

  • Купуючи в магазині пеларгонії, необхідно ретельно оглянути грунт, а також безпосередньо рослина, щоб виключити наявність уражених паразитами ділянок. Крім цього, рекомендується придбати інсектицидну речовина для обробки грунту.

    Правильний догляд за рослинами позбавить їх від шкідників

  • Важливим вважається звернути увагу на вологість грунту, оскільки полив рослини слід здійснювати за умови повного висихання землі.
  • Щоб коріння не загнивав, необхідно забезпечити регулярне надходження кисню в грунт за допомогою розпушування землі.
  • Категорично не рекомендується використовувати в якості добрива продукти харчування для людини. Сьогодні у продажу є доступними вже готові підгодівлі, які спеціально використовуються для добрива кімнатної пеларгонії.
  • В процесі пересадки квітки необхідно виключити використання субстрату, який містить у своєму складі гниль і цвіль.
  • Відмінним агротехнічним прийомом вважається додавання в грунт мелконарезанной шкірки кокоса, яку легко можна придбати в спеціалізованих квіткових магазинах.

Важливо! Для тієї рослинності, яка потребує частого і рясного поливу, слід насипати поверх грунту шар піску, який в подальшому буде просихати значно швидше, ніж грунт.

Отже, що рекомендується робити квітникарю для того, щоб забезпечити належний догляд за кімнатної рослинністю: контролювати стан грунту, суворо дотримуватися режиму поливу і підгодівлі рослини, а також забезпечити комфортні умови для росту і розвитку квітів.

Таблиця з пересадки рослин допоможе уникнути появу шкідливих комах на рослинах

Тільки систематичний огляд домашньої флори дозволить не допустити подальшого поширення шкідників, тим самим зберігаючи рослини в належному стані.

Відео: Догляд за кімнатними рослинами Фуксії

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама