Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Постільні клопи - як позбутися в домашніх умовах?

  1. Чому з'являються постільні клопи
  2. Де живуть постільні клопи
  3. Технологія обробки приміщення від постільних клопів
  4. Народні засоби від постільних клопів
  5. Запобіжні заходи

Зміст статті

Постільні клопи - це жахлива «знахідка», яку може виявити кожен власник квартири. Якщо не дотримуватися елементарних правил гігієни, паразити будуть розмножуватися, шкодити здоров'ю і псувати хороші речі. З назви можна зрозуміти, що клопи селяться переважно в спальному місці. Але їх також нерідко знаходять під плінтусами, в районі стелі та інших важкодоступних місцях. Давайте розглянемо дієві методи позбавлення від такої напасті.

Чому з'являються постільні клопи

Перш ніж приступати до масового винищення шкідників, необхідно вивчити справжні причини їх появи у вашій оселі. Це потрібно зробити для того, щоб надалі не допускати подібного і ретельно стежити за базовою гігієною.

  1. Першим шляхом проникнення дорослих особин до вас може стати знаходиться поруч квартира. Якщо сусід бореться з клопами, вони перекочують до вас через вхідні двері, стіни, вентиляцію, вікна і т.д. Тому при виявленні клопів сходіть до людей, що живуть по сусідству, і проясніть ситуацію. Можливо, жителі труїли клопів, а ті з бажанням жити перекочували до вас всіма можливими способами.
  2. Клопов можна легко «підчепити» і принести в будинок на верхньому одязі, взутті, сумці, тканинному пакеті з магазину і т.д. Також вони можуть проникнути в квартиру разом з домашніми тваринами, гостями або будівельниками, які недавно проводили у вас ремонт. Будьте пильні.
  3. Білизняні клопи ховаються досить добре, ви не знайдете їх відразу. Найчастіше вони з'являються в старому дивані або ліжку, ховаючись в м'якій оббивці. Нерідко паразитів можна зустріти в старому шафі.
  4. До ще одного місця дислокації і причини появи можна віднести матеріали, які тим чи іншим чином опинилися у вас в будинку. Мова йде про старих дерев'яжках, картонних коробках, пінопласт і т.д.
  5. Люди, які ретельно стежать за гігієною, не з чуток знають, що не варто селитися в недорогих готелях у дороги або двозіркових готелях. Такі місця часто накопичують багато клопів, які забираються в чемодан і переїжджають до вас в квартиру.
  6. Білизняні клопи можуть дати про себе знати жителям, які тільки в'їхали в придбану «вторинку». Якщо квартира довго стояла і продавалася зі других рук, клопи можуть впасти в анабіоз (тривалий сон) на термін від півроку до року. Коли люди в'їжджають в будинок, паразити прокидаються і активно не сплять.

Де живуть постільні клопи

Якщо мова йде про білизняних клопах, вони прокидаються в нічний час. У період з 3 до 5 годин припадає найбільший пік активності. Вошей привертає тепло і запах людського тіла, тому при попаданні на ліжко вони починають кусатися і залишати сліди своєї присутності.

Цікаво, що клопи після проколювання шкіри присмоктуються до тіла, одночасно випускаючи спеціальний розчин для знеболювання. Тобто, по суті, укуси не відчуває. Вранці лише видніються почервоніння, в цьому і полягає небезпека.

Коли світає, клопи ховаються в потаємних куточках, намагаючись триматися ближче до ліжка. Улюбленими «тайниками» вошей виступають м'які предмети інтер'єру: пуф, крісло, диван, ліжко. Найчастіше клопи ховаються в стиках, набиванні, будь-яких дрібних щілинах. Їх не знайти у відкритому просторі.

Також місцем проживання прийнято вважати домашню побутову техніку. Клопов зустрічають в щілинах мікрохвильовки, телевізора, стаціонарного ПК або ноутбука, ігрової приставки.

Постільні клопи люблять селитися в книгах, які довго припадають пилом на полицях. Їх знаходять за меблями, в розетках і удлинителях, вентиляції, за плінтусами, гобеленами, картинами, під килимом і килимом. Якщо одяг і взуття рідко використовується, воші із задоволенням там поселяться і будуть плодитися.

Технологія обробки приміщення від постільних клопів

Перш ніж вибирати спосіб боротьби з паразитами, вивчіть алгоритм дій.

  1. Вимийте і витріть посуд, упакуйте її в герметичні ємності, винесіть з квартири. На час приберіть іграшки, продукти харчування, все дрібні предмети. Уважно огляньте речі на наявність личинок або великих особин.
  2. Зніміть чохли з диванів і крісел, пледи, покривала, постільна білизна, скатертини, штори, тюль та інші текстильні вироби. Відправте їх стиратися з порошком і знезаражувальним засобом при температурі 45-60 градусів. Якщо немає можливості попрати все відразу, розфасуйте речі по герметичним (вакуумним) пакетам, щоб клопи не могли поширюватися по квартирі.
  3. Якщо у вашому арсеналі є речі зі шкіри, хутра, текстилю, які не можна прати і мочити, загорніть їх у поліетиленову плівку і винесіть на холод при температурі -20 градусів на 4-5 годин. Або ж ви можете витримати речі на спеці при температурі + 30-50 градусів. Також існує інший спосіб обробки таких речей - купіть інсектицидний спрей, він не токсичний.
  4. Якщо є можливість, винесіть старі предмети м'яких меблів або викинете їх, другий варіант краще. Підніміть і килими, скрутіть і віднесіть в хімчистку. Зніміть картини, протріть, упакуйте і приберіть подалі від місця обробки.
  5. Переберія книги і позбудьтеся від заражених. Зніміть плінтуса з підлоги і стелі, протріть місця під ними хлоркою. Відсуньте від стін м'які меблі. Знайдіть всі гнізда паразитів і усуньте їх в найкоротші терміни розчином хлору і води.
  6. Виберіть хімічне або народний засіб для обробки. Ретельно обприскуйте задні стінки крісел і диванів, все решітки вентиляції, видимі і невидимі щілини, підвіконня, сливи, радіатори опалення, дверні прорізи та ін. Обробіть стіни наступним чином: в районі 1 метра від підлоги і півметра від стелі, середину зачіпати необов'язково.
  7. Коли препарат буде завдано, закупорте всі двері з вікнами. Залежно про засоби, воно повинно діяти від 4 годин до 3 днів. Підіть з приміщення на цей час.
  8. Через відведений термін провітріть кімнати, всі поверхні вимийте міцним розчином соди (на 1 л. Води припадає близько 700 гр. Соди). Якщо є необхідність, повторна обробка проводиться через тиждень.

Народні засоби від постільних клопів

  1. Оцет. Заздалегідь купіть есенцію або розчин оцту концентрацією 9%. Варто розуміти, що народними кошти ви не знищите паразитів, а лише злегка відлякає. Проводьте обробку всіх щілин, душників, вентиляції, дверних прорізів, шаф, м'яких меблів і інших місць з можливим проживанням клопів. Розводите оцет водою: на 1 л. води доводиться 700 мл. оцту. Обробка проводиться тричі на добу протягом 4-5 днів.
  2. Трави. Якщо необхідно безпечно позбутися від паразитів, використовуйте лікарські рослини зі специфічним запахом. До їх числа належить ромашка, полин, валеріана, чайне дерево, пижмо тощо. Дозволяється застосовувати як самі трави, так і розведені настоянки на їх основі. Протирайте місця вологою ганчіркою, обприскуйте розчин масла з водою з пульверизатора або розкладайте рослини по квартирі.
  3. Скипидар з гасом. Натріть на дрібнозернистої тертці половину бруска господарського або дігтярне мила, розведіть 145 мл. окропу, дочекайтеся розчинення. Введіть 20 мл. гасу, 20 мл. скипидару. Змочуйте в цьому розчині губку або пензлик, обробляйте місця виявлення паразитів. Можна розпорошувати склад на меблі. Після обробки залишіть приміщення на добу. Потім проведіть вологе прибирання і повторіть дії при необхідності через 3 дня.

Хімічні засоби від постільних клопів

Щоб домогтися максимального результату і повністю усунути проблему, бажано використовувати інсектициди. Такі склади найчастіше продаються у вигляді порошку, розчину і аерозолю. Хімічні реагенти відмінно справляються з поставленим завданням, повністю знищуючи шкідників.

хлорпирифос
Речовина випускається у вигляді рідини в капсульної формі. Розводите препарат водою в співвідношенні 1 до 5. Готовим складом потрібно обробити всі уражені місця в приміщенні і шляхи пересування комах.

Мікрокапсули хімічного складу прилипають до клопам і потрапляють в лігво до комах. В результаті паразити гинуть. Активність хімічної речовини зберігається до 1 року. Такий склад повністю безпечний для людей і тварин. Засіб не має запаху.

фентіон
Найчастіше препарат випускається в рідкому вигляді. Склад розфасований по флаконах невеликого розміру. Концентрат в обов'язковому порядку потрібно змішувати з водою. Далі засіб розпорошується по всьому приміщенню і поверхонь.

Препарат абсолютно безпечний і нешкідливий для людей і тварин. Склад не має характерного запаху. Фентіоном без побоювання можна обробляти постільна білизна, одяг, текстиль, книги.

Циперметрин або праллетрін
Такі засоби випускаються виключно у вигляді аерозолів. Склад досить розпорошити по всіх поверхнях. Хімічна сировина залишається в активній фазі протягом 2 тижнів.

Препарат найчастіше використовують при боротьбі з клопами в невеликій кількості. Враховуйте, він має різкий запах. Тому не забувайте користуватися засобами захисту.

перметрин
Хімічний реагент проводиться у вигляді порошку. Склад потрібно розсипати в місцях активного проживання паразитів. Не зайвим буде обробити пороги і підвіконня.

Щоб склад проявив максимальний ефект, його потрібно розподілити по всіх місцях. Після цього рекомендується провести вологе прибирання. Склад токсичний, нерідко викликає мігрень і запаморочення.

Крім перерахованих вище засобів, з поставленим завданням не гірше справляються відомі склади. Постільних комах можна вивести самостійно за допомогою «Раптор», «Тетрікса», «Ксулата-мікро», «Комбата», «Дельта Зони» і «Мікрофоса».

Запобіжні заходи

  1. На багатьох сучасних засобах на етикетці є позначка про те, що компоненти повністю безпечні для тварин і людей. Все ж при подібній процедурі приміщення краще покинути на кілька днів.
  2. Перед кожною маніпуляцією уважно вивчайте інструкцію. Слідкуйте за тим, в яких пропорціях потрібно розводити сировину водою. Ознайомтеся з правилами застосування засобів для різних поверхонь. Не забувайте провітрювати приміщення.
  3. Пам'ятайте, що при застосуванні хімічних складів в обов'язковому порядку потрібно користуватися засобами індивідуального захисту. Одягайте гумові рукавички, респіратор і окуляри.

Від постільних клопів можна позбутися кількома способами. Розгляньте варіанти видалення проблеми за допомогою застосування хімічних засобів. При використанні складів не забувайте вдягати захисний одяг. Після процедури обов'язково позбудьтеся від речей, в яких проводилася робота.

Відео: як позбутися від постільних клопів

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама