Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Від чого в будинку заводяться постільні клопи і як з ними боротися

  1. Причини появи комах
  2. Житла і спосіб життя клопів
  3. Як перевірити приміщення на наявність паразитів?
  4. Різні способи позбавлення від шкідників

Якщо вдома / в квартирі завелися комахи (блоки, клопи та ін.), Необхідно відразу вжити заходів, що дозволить знизити рівень наноситься ними шкоди в майбутньому. Існують певні прикмети, завдяки яким обчислюються місця проживання паразитів. Однак, перш за все, слід вирішити питання, звідки вони з'явилися, завдяки чому виключається ризик повторного зараження приміщення.

Причини появи комах

Існує думка, що паразити заводяться в квартирі через цілковитої антисанітарії. Це помилка, тому що подібні умови лише сприяють інтенсивному розмноженню комах, адже вони можуть облаштовувати гнізда на будь-якому зручному місці, де ніхто їх довгий час не потривожить.

Однак будь-які шкідники (блоки, постільні клопи і ін.) З'являються в квартирі також з інших причин:

Міграція від сусідів. При цьому комахи можуть покинути насиджене місце в двох випадках: на їх території проводиться дезінсекція; господар покинув будинок, і паразити втратили джерела їжі. Заводяться клопи різними шляхами: вентиляційні шахти, вікна, двері, щілини і нещільності між перекриттям і стіною, входи труб системи каналізації.

Заводяться клопи різними шляхами: вентиляційні шахти, вікна, двері, щілини і нещільності між перекриттям і стіною, входи труб системи каналізації

Нерідко домашні клопи заводяться після приходу гостей, які живуть в зараженій квартирі

Клопи заводяться в квартирі, якщо власник подорожував і ночував не вдома (готелі та ін.), Переміщався на таксі, звідки можуть переповзти постільні паразити.

Контакт з зараженими речами. Це відбувається, якщо в квартирі з'являється не нова одяг / іграшки, меблі. Ризик зростає, коли речі були принесені з зараженого приміщення. При цьому завжди можна помітити прикмети, які свідчать про наявність паразитів.

При цьому завжди можна помітити прикмети, які свідчать про наявність паразитів

Вони можуть потрапити зі старою або новими меблями, досить однієї самки, щоб потомство розплодилося.

Зараження може відбутися не тільки при контакті з речами б / у, але також при покупці нової побутової техніки і предметів меблів.

Тоді постільні клопи заводяться в корпусі ліжок, шаф, диванів і техніки ще на складі. Значить, перед покупкою слід уважно оглядати речі.

Житла і спосіб життя клопів

Якщо вдома завелися клопи, вони відразу гніздяться на непомітних оку ділянках. Ключові умови для облаштування гнізда: близькість до спального місця людини; низька ймовірність, що ділянка перебування виявиться.

З урахуванням цих особливостей клоп може завестися на наступних ділянках:

  • На матраці (з нижньої сторони, зверху і за оббивкою, якщо є дірки для проникнення);
  • Усередині дивана, ліжка, для проживання постільні паразити вибирають ніжки, внутрішній механізм;
  • Якщо в квартирі відходять шпалери, на цих ділянках також можуть гніздитися шкідники;
  • За плінтусами;
  • У щілинах підлогового покриття, стін;
  • На ліжку, для гніздування зазвичай вибирається подушка, ковдра, але це можливо лише, якщо на тканині наволочки є дірки, завдяки чому клопи проникають всередину;
  • Задня сторона меблів в квартирі (комоди, шафи, крісла);
  • Зворотний бік килима;
  • Задня стінка предметів інтер'єру (настінні годинники, картини та ін.).

Якщо блохи помітні днем, то кровоссальні паразити з'являються тільки вночі: з 3 до 6 годин після опівночі. Тривалість прийому їжі зазвичай не перевищує 15-20 хв. З огляду на, що паразити переміщаються не дуже швидко, вони спеціально селяться ближче до людини під час його нічного сну.

З огляду на, що паразити переміщаються не дуже швидко, вони спеціально селяться ближче до людини під час його нічного сну

Вони заводяться в першу чергу близько того місця, де людина спить. Це ліжко, диван, шви і складки матраца

Найкраще шкідники розмножуються там, де тепло. Ось чому вони збираються в гнізда великими колоніями, звідки виповзають і відправляються на пошуки джерела їжі.

Як перевірити приміщення на наявність паразитів?

Різні види комах по-різному себе проявляють. Наприклад, блохи можуть бути помітні днем. Основні прикмети: стрибають точки; також ці комахи кусають людей. Блощиці також залишають ряд ознак, завдяки чому їх життєдіяльність стає помітною.

Фактори, що дозволяють визначити наявність клопів

Можуть з'являтися укуси, якщо паразити завелись в квартирі, вони активізуються вночі, а з ранку вже стають помітні наслідки контакту з ними. Допоміжні прикмети: наявність слідів крові на матраці, ліжку, що може проявлятися вранці; присутність екскрементів (чорні точки).

Допоміжні прикмети: наявність слідів крові на матраці, ліжку, що може проявлятися вранці;  присутність екскрементів (чорні точки)

На фото показані укуси, в основному вони кусають в ряд по 4 -6 разів рухаючись по лінії.

Личинки регулярно скидають панцири, без чого неможливий процес їх розвитку, значить, лушпиння може бути помітна поруч зі спальним місцем.

Поява на простирадлах маленьких цяток крові або темні цятки незрозумілого походження, явна ознака.

Якщо блохи не залишають неприємного запаху, то в місцях, де мешкають постільні паразити, може відчуватися специфічний аромат, що нагадує зіпсований коньяк. Чому з'являється неприємний запах? Цьому сприяє широке гніздування, в якому постільні комахи можуть залишати продукти життєдіяльності. Якщо паразити завелись в матраці, за шафою або в інших місцях, обов'язково проявляться прикмети їх проживання, в тому числі і запах.

Різні способи позбавлення від шкідників

Різні види комах (кліщі, блохи, клопи та ін.) Знищуються різними способамі.Почему заводяться клопи? Що робити, якщо вони завелися? Спочатку потрібно обчислити, звідки вони прийшли, після чого можна задіяти спеціальні засоби, обробляючи ймовірні ділянки проживання комах (на матраці, всередині ліжка, за шафами і т.д.).

Основні способи:

  1. Інсектициди. До них відносяться: Get, Ксулат Мікро, Кат, Дельта Зона і деякі інші.
  2. Термообробка. При цьому сприяють зміні умов проживання комах. Температура повітря підвищується від +48 градусів і більше. Якщо на вулиці зима (температура нижче -22 градусів), можна робити обробку прямо на вулиці, для чого меблі і предмети інтер'єру, а також білизна виносять за межі приміщення і залишають на деякий час.
  3. Народні рецепти. Їх задіюють, якщо прикмети були виявлені на початковій стадії зараження, коли паразитів ще не дуже багато, завдяки чому з'являється можливість відлякати одиничних особин. Обробку слід робити в місцях ймовірного перебування і появи клопів. Ефективними є пахучі речовини: трава полин, скипидар, гас, оцет і ін.

При інтенсивному зараженні житла краще робити професійну обробку приміщень. Таким способом знищуються блохи, клопи, таргани і інші домашні шкідники.

Як перевірити приміщення на наявність паразитів?
Чому з'являється неприємний запах?
Почему заводяться клопи?
Що робити, якщо вони завелися?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама