Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як побудувати лазню з піноблоків своїми руками: поетапне будівництво, фото, відео

  1. Баня з піноблоків
  2. переваги
  3. недоліки
  4. Будівництво лазні з піноблоків своїми руками
  5. вибір матеріалу
  6. зведення фундаменту
  7. кладка стін
  8. Оздоблення
  9. утеплення
  10. Відео
  11. висновок

Малюнок 1 - Фото проекту обшита сайдингом лазня з піноблоків своїми руками.

Баня - це місце відпочинку тіла і душі. Що б зберегти дух російської лазні, вона повинна бути теплою, практичною і побудованої з екологічно чистих матеріалів. Баня зазвичай асоціюється з дерев'яним приміщенням, виготовленим з сосни або їли.

Але в силу дорожнечі матеріалів з дерева, почався пошук заміни дерев'яної основи.

Альтернативним рішенням дерев'яної лазні виявилася можливість побудувати лазню з піноблоків своїми руками.

Баня з піноблоків

Чому ми радимо побудувати лазню з піноблоків? Тому що ми відштовхуємося від трьох головних показників при виборі матеріалу:

  • дешевизна;
  • теплоізоляція;
  • екологічність.

Цими показниками володіє пінобетон - легкий і дешевий матеріал, що виготовляється за технологією з'єднання цементного розчину, води, піску і спеціальної піни. Перш ніж розібратися як побудувати лазню з піноблоків, слід з'ясувати, які властивості є у даного матеріалу.

переваги

Баня з пінобетону має наступні плюси:

  • екологічність (пінобетон не містить шкідливих домішок);
  • вогнетривкість (складові компоненти пінобетону: пісок, вапно, бетон не горять). Без втрати міцності блоки витримують температуру до 800 ° C;
  • зручність роботи при будівництві (матеріал легко ріжеться, свердлиться, відносно великі розміри і легка вага дозволяють за короткий період завершити будівництво).
  • дешевизна (матеріал дешевий, так як на його виготовлення потрібно в 2 - 4 рази менше цементу, ніж для повнотілої блоку).

недоліки

Піноблок може тріснути, якщо знехтувати радами по будівництву лазні з піноблоків.

Недолік лазні з піноблоків, судячи з відгуків і виходячи з технічних характеристик:

  • недостатня вологостійкість (за рахунок пористої структури піноблоки вбирають вологу);
  • низька механічна міцність (удари по блоку можуть пошкодити його або розколоти на дрібні шматки).

Механічні ушкодження не так страшні для пінобетону, як вологість. Поступово, піноблок вбираючи вологу знижує свою міцність, що призводить до швидкого руйнування. Особливо цей процес швидко відбувається взимку, коли різниця перепадів температур всередині і зовні лазні істотна. Детальніше про недоліки пінобетону читайте в статті .

Але не поспішайте впадати у відчай, ми розповімо як вирішити проблему з недостатньою вологостійкістю і спорудити лазню своїми руками з піноблоків.

Будівництво лазні з піноблоків своїми руками

Перше, про що ми маємо дбати, це про ділянці де будуємо лазню з піноблоків своїми руками і необхідному матеріалі.

[Su_slider source = "media: 5019,5020,5021,5022,5024,5025,5026,5027,5029,5028,5030,5031,5032" height = "400" speed = "500"]

вибір матеріалу

Для будівлі лазні з піноблоків своїми руками необхідно підібрати якісний матеріал. Бажано прорахувати наперед кількість, дізнатися які краще піноблоки для лазні та закупити матеріал однією партією у заводу виробника.

[Note] Якісним матеріалом для лазні, з найкращого стійкістю до вологи, буде піноблок марки М25 щільністю D700. [/ Note]

Поетапне будівництво лазні з піноблоків своїми руками починається з фундаменту.

зведення фундаменту

Фундамент для лазні з піноблоків своїми руками краще вибрати стрічковий . Піноблок легкий матеріал, грунтовний фундамент, як для багатоповерхового будинку можна не робити. Головне правильно закласти основу. Для цього потрібно викопати і вирівняти траншею:

  • ширина 30 - 40 см;
  • довжина 40 - 60 см.

Малюнок 3 - Схема утеплення фундаменту

Для міцності фундаменту, і для кращого зчеплення бетону потрібно в основу закласти армовані прути. Для виготовлення каркаса досить буде використовувати арматуру 12 мм товщини.

Перед заливанням бетону не забудьте укласти каналізаційну трубу в мийної кімнаті. заливайте фундамент маркою бетону М200 . Для приготування бетону цієї марки потрібен цемент не нижче М400 , Пісок, щебінь та вода.

Таблиця 1 - Пропорції виготовлення бетону для фундаменту марки М200. Марка цементу М400 М500 Цемент, кг 1 + 1 Пісок, кг 2,8 1,9 Щебінь, кг 4,8 3,7

За відгуками для лазні з блоків, висоти фундаменту 70 - 75 см достатньо. Після висихання підстави, потрібно захистити фундамент від ґрунтової вологи. Для цього використовується гідроізолірующій матеріал (наприклад руберойд).

Для цього використовується гідроізолірующій матеріал (наприклад руберойд)

Малюнок 4 - Укладання гідроізоляційного шару

кладка стін

Малюнок 5 - Кладка стіни за допомогою клею

Після закінчення робіт з фундаментом можна приступати до будівництва лазні з піноблоків:

  1. Перший ряд зводимо з високого кута будівлі (вирахувати рівнем).
  2. Укладання першого ряду робиться на цементно-піщаний розчин.
  3. Піноблоки потрібно укладати на ребро, між блоками шов робити мінімальним, що б виключити втрати тепла.
  4. При укладанні блоків першого ряду використовуйте рівень (що б не допустити кривизни стін), підганяти блоки гумовим молотком. Для зручності, можна орієнтуватися по натягнутій волосіні.
  5. Другий і наступні ряди зводять за допомогою спеціального клею (наприклад Ceresit CT-21 або клей Перфекта-Піноблок). Він потрібний не тільки для скріплення блоків між собою, але і для утримання тепла. Шар клею між блоками не повинен перевищувати 0,5 см, відповідно витрата клею в порівнянні з ЦПС мінімальний. Чекати поки клей застигне не потрібно, наносите шар по периметру блоку, а зверху укладайте ще один блок.
  6. Через кожні 3 ряди, для зміцнення конструкції, укладайте мелкоячеистую армовану сітку.
  7. Прорізи для дверей і вікон робляться шляхом заливання бетону в опалубки або за допомогою готової додаткової дошки.

Після завершення будівництва стін для лазні своїми руками з піноблоків і укладання підстави даху, потрібно провести оздоблювальні роботи. Для наочного прикладу дивіться будівництво лазні з піноблоків своїми руками відео.

Оздоблення

Малюнок 6 - Обшивка зсередини

В першу чергу обробка лазні виконується для поліпшення вологостійкості стін (гідроізоляції) з піноблоків. Для цього блоки просочуються гидрофобизирующими складами, доповнюються всередині прокладкою спеціальних ізолюючих плівок. Відмінне рішення зовнішнього облицювання лазні - вентильовані фасади навісного типу. Для обшивки популярним є дерево (сосна, ялина), полімерна фарба або плитка. У парильні зарекомендували себе осика і липа. Такий тип дерева відмінний теплоізолятор, немає наколювання при високих температурах.

утеплення

Для утеплення лазні з піноблоків використовують спеціальний утеплювач (повсть або пінополістирол). Скловату використовувати усередині лазні не рекомендується, так як при тривалих підвищених температурах, вона починає видавати неприємний запах. Після шару утеплювача, всередині стіни ізолюємо фольгою. Всі віконні та дверні щілини герметизируем.

Відео

Баня з піноблоків своїми руками представлена ​​в цьому відеоматеріалі.

висновок

Споруда лазні з піноблоків своїми руками вигідніше, за рахунок невисокої вартості матеріалу і легкості зведення. Але піноблоки мають недостатню вологостійкість. Через це властивості потрібен додатковий захист для стін, яка може «влетіти в копієчку». Правильно зроблений проект лазні своїми руками з піноблоків допоможе звести будівлю, яке простоїть не один десяток років.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама