Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно обшити каркасний будинок блок хаусом (відео)

  1. Облицювальний матеріал блок-хаус
  2. Порядок обробки каркасного будинку вагонкою блок-хаус
  3. пристрій каркаса
  4. Монтаж блок-хауса
  5. Способи стикування блок-хауса
  6. Захист поверхні зовнішньо обшивки

Каркасний будинок завдяки простоті конструкції, надійності, швидкості зведення, а головне, низької вартості, знаходить все більшу популярність. Будинок, побудований за каркасною технологією, володіє високими енергозберігаючими показниками. Зводяться такі будинки на основі каркаса з дерева або металу з подальшою їх обшивкою, в середину якої укладається теплоізоляція, паро-та гідроізоляція. Найчастіше обшивка каркасного будинку виконується з плит ОСБ, тому, що б додати будинку естетичний вигляд і паралельно додатково утеплити і захистити його від атмосферного впливу, здійснюється обробка будинку блок-хаусом або вініловим сайдингом.

Облицювальний матеріал блок-хаус

Блок-хаус один з найпопулярніших різновидів облицювальних матеріалів виготовлених з натуральної деревини. По суті це та ж вагонка тільки значно товщі і являє собою дерев'яні дошки, передня частина яких, має форму півсфери імітує колода, а задня частина плоска. Уздовж розрізу профілю з одного боку, є паз, а з іншого - шип. Маючи відносно невелику вартість, обробка блок-хаусом досить широко використовується як для зовнішніх, так і внутрішніх стін каркасних будинків, фасадів котеджів, балконів.

Будучи відмінною імітацією оциліндрованного бруса, вагонка блок-хаус має виняткові експлуатаційними властивостями. Гладка поверхня цього матеріалу дає можливість досягти ідеального зовнішнього вигляду стін каркасного будинку.

Блок-хаус має наступні переваги:
-Чудова шумоізоляція;
це екологічний матеріал, тому що виготовлений з натуральної деревини;
- естетична привабливість (обробка каркасного будинку даним матеріалом, відмінно імітує будинок, побудований з зрубу);
-хороші теплоізоляційні характеристики;

Для виготовлення вагонки, як правило, використовується хвойні породи дерев: модрина, сосна, ялина. Найдорожчою і відповідно найякіснішої є вагонка виготовлена саме з модрини. Залежно від якості, блок-хаус ділиться на два класи:
- клас А - допускається наявність міцних сучків, які не випадають і червоточини шириною не більше 3 мм довгою до 50 см на один погонний метр;
- клас Б - на дошках допускається темні невипадні сучки розміром до 45 мм і випадають сучки не більше 65 мм, тріщини до 1 мм, червоточини шириною не більш 8 мм;

Порядок обробки каркасного будинку вагонкою блок-хаус

Обшити будинок блок-хаусом дуже просто і під силу кожному. Вагонку можна кріпити прямо до обшивки каркасного будинку, або до обрешітки, якщо планується використовувати утеплювач. Найчастіше обробка блок-хаусом, виконується за системою вентильованого фасаду, конструкція якого складається з таких шарів:

  1. зовнішня стіна
  2. каркас
  3. утеплювач
  4. ветрозащита
  5. Каркас для пристрою вентиляційного зазору
  6. Блок-хаус Каркасний будинок завдяки простоті конструкції, надійності, швидкості зведення, а головне, низької вартості, знаходить все більшу популярність

Наявність в конструкції фасаду утеплювача і вітрозахисту залежить від того, наскільки правильно була підібрана товщина утеплювача самого каркасного будинку. Якщо товщини утеплювача не досить або ж ви хочете збільшити енергоефективність
будинки, то варто передбачити шар утеплювача в конструкції облицювання.

пристрій каркаса

Для пристрою каркаса використовуються дерев'яні бруски перетином 40х50 мм або металевий оцинкований профіль СД-60 для гіпсокартону. Знову таки, розмір бруса залежить від того, чи збираєтеся ви застосовувати утеплювач, якщо утеплювач не буде застосовуватися, то розмір перетин бруса обрешітки можна зменшити до 30х30 мм, для забезпечення вентиляційного зазору. Кріплення обрешітки до стіни виконується за допомогою прямих підвісів для гіпсокартону (для каркаса з дерева або металу) або прямо прикручуючи дерев'яні бруски до стіни за допомогою саморізів. Крок між брусками обрешітки приймається 50-60 см.
Монтаж обрешітки починають з кутів будинку, виставляючи їх строго вертикально. Як тільки кутові бруски буду виставлені, між ними натягується мотузка і вже по ній монтуються інші елементи.

Монтаж блок-хауса

Після того, як лати буде змонтована, і покладений, якщо необхідно утеплювач, поверх нього кріпиться ветрозащита, на яку набиваються рейки для забезпечення вентиляційного зазору не менше 3 см. Як тільки всі підготовчі роботи будуть закінчені, приступають до обшивки блок-хаусом. Оздоблення блок-хаусом виконується горизонтально, порядок монтажу від низу до верху або зверху вниз, не має принципового значення.

корисно в роботі

Дошку вагонки потрібно розміщувати шипом вгору, таке розташування дає можливість уникнути скупчення бруду і вологи в пазі, що збільшить термін служби облицювання.

Кріпити дошку для зовнішньої обробки каркасного будинку можна двома способами, прямо в дошку або в підставу шипа.

Для кріплення використовуються цвяхи або саморізи, для зовнішньої обшивки краще брати з антикорозійним покриттям. Якщо обшивати блокхаусом як показано на варіанті Б то капелюшок шурупа потрібно топити на 2 мм в дошку, з подальшим закладенням отвору шпаклівкою або дерев'яною пробкою. Потрібно використовувати 2 самореза на ширину кожної дошки, кріпити їх потрібно по шнурку, що б вони були на одній лінії. Якщо ж кріпити за варіантом А, то шуруп вкручується в основу шипа і при монтажі повністю закривається наступної дошкою, такий спосіб кріплення дасть можливість уникнути додаткових робіт. Шапка шурупа, так як і у варіанті Б, повинна утапливаться в дошку.

Способи стикування блок-хауса

Для стикування дощок по довжині потрібно на обох частинах робити зрізи під кутом 30, якщо застосовувати для стикування кут в 90 , стик буде помітний. Також для стикування можна використовувати декоративні планки. Для з'єднання дощок в кутах використовується кілька способів:

  1. За допомогою запила кінців дощок під кутом 45 0, це робота вимагає великої точності, така стиковка передбачає, що в майбутньому, через усушки дошки, можуть утворитися в цих місцях щілини, їх можна буде закрити за допомогою шпаклівки.
  2. За допомогою зовнішніх і внутрішніх куточків, які кріпляться зовні на дошки.
  3. Прямокутним брусом, який встановлюється точно в кут, а до нього вже підганяються дошки строго під прямим кутом, товщина бруса повинна бути менше товщини дошки.
  4. За допомогою підгонки торця дошки з дотриманням їх рельєфу, цей метод дуже трудомісткий, але кути оформлені таким способом виглядають дуже ефективно. Що б виконати стиковку таким способом потрібно вирізати трафарет.

Завдяки цим шаблоном на тильній стороні дошки викреслюють лінію і обрізають по ній за допомогою інструменту. Далі дошка ставиться на своє місце і олівцем акуратно проводиться лінія, бачачи олівець безпосередньо по поверхні змонтованої стіни. Дошка знімається і вже за допомогою стрічкової шліфувальної машинки забирається зайве, що утворилися задирки зашкуріваются за допомогою наждачного паперу. Повинен вийти акуратний і щільний стик.

Захист поверхні зовнішньо обшивки

Для забезпечення тривалої експлуатації обробка блок-хаус, захищається від впливу атмосферних впливів. Для цього, поверхня розкривається антисептиком для зовнішніх робіт. Для першого шару можна використовувати більш дешеву, без ультрафіолетової захисту, ґрунтовку, після того як вона висохне потрібно поверхню відшліфувати, а потім нанести вже потрібну кількість шарів лаку або фарби.

Схожі статті

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама