Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Баня з керамзитобетонних блоків: будівництво своїми руками, утеплення зсередини і зовні, товщина стіни лазні з керамзитних блоків

  1. товщина стіни
  2. експлуатаційні властивості
  3. Переваги та слабкі сторони
  4. Початок зведення стін
  5. Лаги для підлоги
  6. розчин кладки
  7. зведення стін
  8. Перемички над дверними і віконними прорізами
  9. Стельові балки і кроквяна система
  10. внутрішні перегородки
  11. Оздоблення і облицювання
  12. Корисне відео

Зміст статті

Баня для сім'ї з негорючого, але легкого і теплого будівельного матеріалу - це лазня з штучного каменю низької щільності Баня для сім'ї з негорючого, але легкого і теплого будівельного матеріалу - це лазня з штучного каменю низької щільності. Бетонів на пористому неорганічний заповнювачі інші легкі бетони і цегла багато в чому поступаються. Якщо Ви вирішили будувати лазню з керамзитобетонних блоків, які краще-Ви зможете дізнатися з нашої статті.

Керамзит - найпоширеніший пористий мінеральний наповнювач. Для конструкційного бетону він хороший щодо великою міцністю, низькою щільністю і значним числом замкнутих пір (порожнин).

Інформація. При будівництві лазні з керамзитобетонних блоків можливе зведення і навантажуються зовнішніх стін, і внутрішніх перегородок.

товщина стіни

Чи буде лазня використовуватися круглий рік і наскільки міцні зимові морози - основні чинники, що визначають товщину стіни будівлі, при якій грубка не стане опалювати вулицю. Визначитися з товщиною доведеться на стадії закладення фундаменту (створення ростверку).

Можна спертися на результати розрахунку втрат тепла в залежності від клімату, а можна відштовхуватися від розмірів будівельного матеріалу і досвіду сусідів. Блоки з керамзитобетону, сформовані за ГОСТом, мають довжину 390 мм. Сумірною ширині несучої частини лазні зазвичай виявляється досить для середньої смуги Росії. Додадуться утеплювач, штукатурка, фасадний матеріал.

Ширина блоку дорівнює половині його довжини за вирахуванням запасу на кладочний матеріал (довжині 39 см, наприклад, відповідає ширина 19 см). Це дає можливість чергувати ряди з різним напрямком блоків:

  • довгими сторонами один до одного;
  • в два шари - довгими гранями паралельно площині стіни.

В сумі «пиріг» стіни виявиться приблизно півметрової товщини (або більше - в залежності від обраної облицювання і додаткового утеплення).

Власників літніх бань і жителів південних районів країни часто влаштовують стіни товщиною в половину блоку (в один шар, короткими гранями один до одного).

експлуатаційні властивості

Керамзитобетон складається з сполучного (цементу), заповнювача (великого неорганічного - керамзитового гравію) Керамзитобетон складається з сполучного (цементу), заповнювача (великого неорганічного - керамзитового гравію).

Також в ньому є добавки для додання суміші або вже готового виробу тих чи інших властивостей (наприклад, добавки, що залучають повітря для створення закритих пор).

Коли ми будуємо лазню з керамзитобетонних блоків своїми руками, ми повинні пам'ятати, що в одному виробі може бути присутнім керамзит однією з фракції:

  1. 0,5-1 см;
  2. 1-2 см;
  3. 2-4 см.

Допустимі фракції в одному виді блоків:

Цементний розчин навколо керамзиту може бути щільної структури, якщо в його складі є пісок, або пористої - якщо дрібний заповнювач немає.

Якщо цемент ж заповнює весь простір між фракціями, а тільки обволікає і склеює керамзит зразок клею, то виходить керамзитобетон крупнопористой структури. Керамзитобетон з наскрізними порами для лазні не годиться.

Інформація. Залежно від фактури своїй поверхні блоки діляться на фасадні та рядові. У фасадного блоку межі можуть бути рифленими, колотими ( «фактура під шубу», «скельна») або гладкими. «Набір» фасадних блоків для будинку включає кутові елементи. Також бувають кольорові фасадні блоки (фарбовані після виробництва, або з колеровки на всю глибину в процесі виробництва).

Гранулообразная поверхню (повторює форму зерен заповнювача) або шліфована (зі слідами абразивного матеріалу) характерні для рядового блоку.

Якщо стіну вирішено облицьовувати рядовими шліфованими керамзитобетонні блоки, то і їх можна знайти в пофарбованому виконанні.

Переваги та слабкі сторони

Керамзит - легкий, негорючий, нетоксичний і інертний. Щільність сухих зерен не більше 2 г / см3, пори їх закриті, що добре для утримування тепла. Великий керамзит займає 85% (і більше) обсягу бетону на його основі. При будівництві лазні з керамзитобетонних блоків, плюси цього будівельного матеріалу зрозумілі відразу:

  1. Менше водопоглинання ніж, наприклад, у піноблоку. (Баню не доведеться весь час опалювати для виходу вологи зі стін);
  2. Мала щільність (керамзитобетон легше цегли і багатьох бетонів) - не потрібен масивний фундамент;
  3. Добре піддається декоруванню (штукатурка, забарвлення);
  4. Обробка ручним інструментом без особливих зусиль.

Блоку з керамзиту нічим залучити комах і гризунів. Нічому гнити і горіти. Він міцний і довговічний.

У той же час керамзитобетонні стіни довго прогріваються, а остигають неохоче У той же час керамзитобетонні стіни довго прогріваються, а остигають неохоче.

Баня з цього матеріалу виходить більш інерційна, ніж дерев'яна .

А в порівнянні з цеглою великий камінь не дозволяє «тонко» вибирати розміри споруди.

Керамзит відрізняє неоднорідність властивостей окремих гранул, по міцності і щільності. Маленькі зерна - до 1 см - менш спучені і тому щільніші.

Страждають вироби з керамзитобетону від недбалої перевезення, навантаження і вивантаження вручну. Їх не можна упускати і кидати.

Початок зведення стін

Після розбивки осей стін лазні, створення фундаменту , Укладання комунікацій, зворотної засипки цоколя (якщо вона передбачена проектом) можна приступати до будівництва лазні з керамзитобетонних блоків, а саме до укладання першого ряду. Спочатку треба визначити, який кут фундаменту є найвищим за рівнем, і від нього починати роботу.

Встати на шляху вологи з ґрунту під силу отсечной ізоляції - між фундаментом і стіною. Якими способами можна влаштувати гідроізоляцію нижніх рядів стінових керамзитобетонних блоків:

  1. покласти (або наклеїти мастикою) руберойд (2-3 шари, з випусками назовні) або аналогічний рулонний матеріал;
  2. виконати стяжку на напружуючому цементі (НЦ), на нього укладати блоки;
  3. створити шар полимерцементной гідроізоляції, а перший ряд кладки кріпити до нього розчином на основі цементу НЦ ( «слизький» варіант).

Помічено. Руберойд, приклеєний мастикою, в подальшому обов'язково розтріскається.

Чи не розділяти цоколь і стіну дозволяє проникаюча гідроізоляція, що додається в розчин для фундаменту.

Якщо власник лазні оцінює грунт як сухий, а ризик підвищення вологості стін і приміщення малий, він нерідко обмежується захистом лише заглиблених частини фундаменту. Наносить на неї, наприклад, суміш бітуму і відпрацьованого моторного масла (1: 2), а блоки кладе безпосередньо на фундаментну стрічку.

Приклади традиційних розмірів блокових лазень для сім'ї (м):

  1. 8 × 6;
  2. 7 × 7;
  3. 7 × 4;
  4. 6 × 4 + 3 (тераса);
  5. 5,5 × 4.

Лаги для підлоги

Після заливки фундаменту можна укласти на нього залізобетонну плиту (або створити її на місці, заливши в побудовану для цього опалубку) Після заливки фундаменту можна укласти на нього залізобетонну плиту (або створити її на місці, заливши в побудовану для цього опалубку).

Тоді дерев'яні бруси, просочені антисептиком, антипіреном і протигнильним складом, ляжуть на залізобетон - через шар гідроізоляції.

Можна зміцнити грунт під підставою підлоги 15-сантиметровим шаром глини, потім засипати утрамбованими шарами гравію, піску.

Пізніше укладається поліетилен (з припусками на стіни).

На підготовленому і захищеному рулонної гідроізоляцією підставі допустимо влаштувати армовану цементно-піщану стяжку. На неї вже можна укладати лаги для дерев'яної підлоги.

Обійтися без стяжки в маленькій лазні дозволять жорсткі плити пінопласту товщина від 10 см.

При заливці фундаменту можна передбачити додаткові опори для основи підлоги. Такими опорами можуть служити окремі залізобетонні або цегляні стовпи на заглиблених піщано-гравійних подушках.

Увага! У всіх випадках дерево вимагає ізоляції від дотичних з ним, тим більше заглиблених, конструкцій з бетону, блоків або цегли. Фундамент під піч (монолітний або з жароміцного цегли) повинен відстояти від деревних матеріалів не менше ніж на 10 см. Найближчі до нього лаги захищають просоченням і азбестовим листом.

розчин кладки

Кладка на спеціальний клей можлива, якщо блоки рівні. Нерівності більше 2 мм (характерні для більшості стінового керамзітобетонного каменю) змушують готувати цементно-піщану суміш (10 і 30 частин відповідно). Води - приблизно 7 частин, до пластичної, але не текучої консистенції.

Відмова від клею не засмучує тих, хто знає: зміною товщини шва можна усунути нерівність нижче розташованих рядів.

Інформація. Перемішувати кладочную суміш зручніше і ефективніше в бетономішалці. Нерухома ємність і погружной міксер впораються з завданням, але не допоможуть запобігти розшарування готового розчину.

Склад готових сумішей доповнений пластифікаторами і утворює шви, майже вдвічі тонше, ніж саморобний.

Допустима фактична товщина шару розчину:

  1. клей - 2-3 мм;
  2. готовий цементно-піщаний склад - 8-10 мм;
  3. суміш піску та цементу - 1 - 3 см (товщина шва -1 см, решта - заповнення нерівностей).

Добре, якщо теплопровідність розчину і стінового матеріалу розрізняються не сильно Добре, якщо теплопровідність розчину і стінового матеріалу розрізняються не сильно.

«Утеплюють» склад для кладки (знижують коефіцієнт теплопровідності) перлитом, керамзитовим піском. Їх додають в цементно-піщаний розчин або купують готову суміш, де вони вже містяться в складі.

Також можливий варіант додаткового утеплення кладки монтажною піною, яка може розділяти кладку на 2-3 частини (якщо дивитися вздовж стіни), тим самим перериваючи «містки холоду».

зведення стін

Інформація. Стіни в один поверх з конструкційних керамзитобетонних блоків витримають навантаження і без додаткових залізобетонних стовпів.

Будівництво лазні з керамзитобетонних блоків своїми руками починається від кута фундаменту. Кожен третій ряд кладки завершують армуванням одним із способів:

  1. укладанням сітки з рифленою дроту (підійдуть товщина 3 мм і 5-сантиметрові осередки);
  2. стеклопластиковой сітки кладки (зі стороною осередку 30-45 мм);
  3. стрижневий арматури (в спеціально вирізані в опорних поверхнях пази).

Необхідні інструменти для укладання:

  1. неважкий гумовий молоток (для усадки блоків);
  2. рівні: будівельний і водяний (має сенс кожен ряд перевіряти на горизонтальність і вертикальну рівність);
  3. схили (на кутових каменях поточного ряду);
  4. кельма (краще прямокутна);
  5. шнурчпричалка (натягнута між кутовими елементами кладки намітить вісь або кордон стіни по горизонталі і вертикалі);
  6. болгарка (для різання каменю - для прорізів або кутів);
  7. ємність для розчину. Може стати в нагоді зубчастий шпатель - для розчину суміші.

Перемички над дверними і віконними прорізами

Блокам, розташованим над розривами в кладці - прорізами для вікон і дверей - потрібно на щось спиратися. Від опори потрібно жорсткість і, по можливості, низька теплопровідність. Для цього добре підійдуть залізобетонні перемички. Виконують їх декількома способами:

  1. Заливають на місці - в опалубку: дно її підпирають дошками, з упором в підлогу або стінку - похило, боковини жорстко кріплять до кладки;
  2. Готовий залізобетонний брусок укладають над прорізом;
  3. Укладають армопояс - залізобетонний «ряд» по всьому периметру.

При зведенні лазні своїми руками з керамзитобетонних блоків є ймовірність отримати бетонні «містки холоду» над прорізами. Це стає аргументом на користь дерев'яних перемичок. В такому випадку, дошку або брус укладають над прорізом на металеві куточки.
При зведенні лазні своїми руками з керамзитобетонних блоків є ймовірність отримати бетонні «містки холоду» над прорізами
До висоти повного ряду перемичку добирають цеглою або сколеними керамзитобетонні блоки основний кладки.

Стельові балки і кроквяна система

Розподілить вага горищного перекриття та даху на всі несучі конструкції рівномірно залізобетонний пояс - Целікова, один на весь несе периметр. Цементно-піщаний розчин виливають на останній ряд кладки, в опалубку, на заздалегідь покладений армуючий пояс (наприклад, 4 ряди арматури діаметром 10мм, пов'язані в сітку з кроком перемичок 30 см).

Увага! Дерев'яних балках перекриття (до яких знизу підшивають чорновий стелю, зверху - підлогу горища), крокв, кроквяних ніг добре спиратися на дерев'яну ж обв'язку. Роль мауерлата часто грає дерев'яний брус, надійно закріплений на бетонному поясі і ізольований від нього листової або обмазувальної ізоляцією.

Зверніть також увагу, що всі дерев'яні елементи будови, в тому числі і кроквяної системи лазні, потребують захисту від гниття і вогню спеціальними просоченнями.

Вага символічного горища (без господарської навантаження на її стать) і легкої даху маленької лазні витримають бруси 150 × 50 мм з кроком 60-80 см між ними. Довгі бруси можна не обрізати, а випустити з однієї або двох сторін, і підтримати виносними стовпами (за допомогою загальної поперечки).

Проста конструкція покрівлі - дошки і профнастил. Ветрозащита між ними не обов'язкова, але якщо укладається - то під контробрешетування (щоб металева покрівля не іржавіла).

внутрішні перегородки

Блокові керамзитобетонні перегородки виконуються з стінових елементів або перегородкових - з шириною наполовину менше стінових (9 см - відповідно до стандарту). Достатнього одного шару завтовшки в полблока - елементи стикуються короткими сторонами.

Якість будівництва виграє від одночасної кладки зовнішніх і внутрішніх стін з рядами однієї висоти:

  • кожне межрядное армування кладки ляже в одній площині по всій будівлі;
  • вдасться конструктивно об'єднати стіни - кожен другий ряд перегородки на половину довжини каменю можна поглибити в несучу кладку.

Важливо! Перегородку, в якій буде стояти піч, виконують з червоної цегли.

Оздоблення і облицювання

Насамперед виробляють утеплення лазні з керамзитобетонних блоків зсередини і зовні, потім роблять облицювання стін Насамперед виробляють утеплення лазні з керамзитобетонних блоків зсередини і зовні, потім роблять облицювання стін.

При наявності лицьової грані (або двох суміжних - у кутового каменю) керамзитобетонний елемент сам може виконувати функцію облицювання - покладений паралельно несучій стіні з рядового каменю, з утеплювачем між ними.

Так що питання, як утеплити лазню з керамзитобетонних блоків, може не стояти взагалі.

Якщо використовувався камінь без облицювання, стіни можна обштукатурити і пофарбувати.

Продавець керамзитобетонних блоків зобов'язаний володіти інформацією про виробника, дату виготовлення будівельного матеріалу, його морозостійкості, густини, міцності, теплопровідності.

Підтверджуються ці відомості документом про якість продукції. Сумлінні виробник виробляє якісні вироби з безпечної сировини.

У будь-якому випадку, побудувати лазню з керамзитобетонних блоків своїми руками може кожен, головне правильно вибрати матеріал, і дотримуватися технологію будівництва.

Корисне відео

Нижче Ви можете побачити корисне відео з будівництва стін з керамзитобетонних блоків:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама