Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будинок з керамзитобетонних блоків | Будівництво будинку з керамізтобетоних блоків

  1. вибір блоків Будівництво малоповерхових житлових будинків з керамзитобетонних блоків має порядок...
  2. Перекриття цокольного поверху
  3. Стіни і прорізи

вибір блоків

Будівництво малоповерхових житлових будинків з керамзитобетонних блоків має порядок дій і операцій, аналогічно будівництва будинків зі звичайної цегли.
При цьому є деякі відмінності, про які потрібно знати і виконувати ці рекомендації на практиці.

Перша й головна умова для зведення міцного будинку їх керамзитобетонних блоків це наявність блоків достатньої міцності для кладки зовнішніх несучих стін.

Потрібно чітко розуміти, що існують керамзитові блоки для створення некапітальних перегородок і внутрішніх стін.

Для кладки несучих стін потрібні міцні керамзитобетонні блоки. Зовні, ці блоки майже невиразні.

Вони мають стандартний розмір 390х190х190, схожі за структурою матеріалу і за кольором. Головна їхня відмінність - це вага і марочна міцність.

Блоки, призначені для зведення зовнішніх несучих стін, мають в своєму складі більше цементу і піску, вони важче і міцніше легких теплоізолюючих керамзитових блоків.

Міцність керамзитобетонних блоків підходять для будівництва ІЖС до 3-х поверхів, без цокольного поверху починається від марочної міцності М-50.

Для цокольного поверху, краще використовувати бетонні блоки.

Помилка у виборі блоків для зведення несучих стін може привести до руйнування будівлі.

Етапи будівництва будинків з керамзитобетону

  • Зведення фундаменту і цоколя з підвальним (якщо передбачено проектом) приміщенням.
  • Монтаж залізобетонного (плити або монолітного) перекриття цокольного поверху.
  • Зведення зовнішніх та внутрішніх капітальних стін з віконними і дверними отворами, спорудження некапітальних перегородок.
  • Монтаж перекриття дерев'яного або залізобетонного (збірні плити, моноліт) першого поверху.
  • Зведення стін з прорізами і перекриттів другого і подальшого поверхів.
  • Монтаж горищного перекриття та спорудження даху.
  • Зовнішні та внутрішні оздоблювальні роботи.

Фундамент і цоколь

Для ІЖС застосовують різні види фундаментів: стрічкові монолітні і збірні, свайно-ростверкових, плитні й пальові.

Керамзитобетон в якості основного матеріалу дозволяє знизити вагу всього будинку і навантаження на фундамент. Це повинно бути враховано в проектних розрахунках.

Після заливки і вирівнювання фундаменту необхідна пауза для набору його міцності. По кутах будівлі і в точках примикання внутрішніх несучих стін до зовнішніх, бажано залишити вертикальну заставну арматуру. Вона буде поступово нарощуватися до останнього перекриття, і ув'язуватися з горизонтальними армуючими поясами.

Вона буде поступово нарощуватися до останнього перекриття, і ув'язуватися з горизонтальними армуючими поясами

Перед початком кладки цоколя підбираються найміцніші бетонні блоки.

На бетон викладається шар горизонтальної ізоляції з руберойду або іншого бітумного матеріалу.

Кладка блоків починається з кутів і аналогічна цегляної кладки з ув'язкою блоків по горизонталі і вертикалі.

Через кожні 3 -4 шару блоків виробляється горизонтальне армування прутками діаметром 8-10 мм. Їх можна просто укласти на блоки. Горизонтальну арматуру потрібно зв'язати з вертикальними дротами.
Іноді блоки розрізають шліфувальної машинкою, вибивають перегородки і закладають горизонтальну арматуру в отримані порожнини з наступним закладенням бетонним розчином.

В обов'язковому порядку армирующий пояс зводиться перед монтажем перекриття.

Ступінь посилення будинку з керамзитобетонних блоків залежить від району сейсмічності в пункті будівництва. Ця інформація повинна бути в проекті.

Перекриття цокольного поверху

Цим перекриттям закінчується нульовий цикл, так як відмітка підлоги першого поверху завжди приймається на «0». Перекриття цоколя можна зробити і дерев'яними балками, але краще, якщо це буде збірний ( плити перекриттів пустотні) або монолітний залізобетон .

Плити перекриття можна спирати безпосередньо на керамзитобетонні блоки. Необхідно спорудити по всьому периметру капітальних стін залізобетонний армирующий пояс.

Необхідно спорудити по всьому периметру капітальних стін залізобетонний армирующий пояс

Іноді використовують арматурну сітку і шар цегляної кладки з цегли і розчину марочну міцність не менше М100.

Іноді використовують арматурну сітку і шар цегляної кладки з цегли і   розчину   марочну міцність не менше М100

Стіни і прорізи

подальша кладка стін з керамзитобетонних блоків ведеться аналогічно кладці цокольного поверху. Якщо ведеться кладка стін в половину блоку або один блок, то одночасно з нею виробляють кладку зовнішньої цегляної стіни з укладанням шару утеплювача і створенням вентильованого зазору.

Зовнішня цегляна стіна зв'язується з керамзитобетонний стіною за допомогою закладного кріплення (анкери, армована сітка і т. П.)

Зазвичай кладка ведеться в півтора або два блоки з ув'язкою по горизонталі і вертикалі. Прорізи закладають легкими залізобетонними балками або роблять горизонтальний шару не як раз над прорізом, використовуючи опалубку.

Спирається перекриттів також проводиться на армуючий шар.

Примикання капітальних і некапітальних перегородок до несучих стін виконують за допомогою штроб, що дозволяють зробити зв'язку.
Природно, що для перегородок, на які не спирається перекриття, застосовують недорогі тепло і звукоізолюючі керамзитові блоки з великим вмістом керамзиту.

Наприклад, блоки «Стандарт» (3-х або 4-х пустотні, вагою 10-12 кг). Або половинчасті блоки (блок «Перегородковий») вагою всього 4 кг.

Практика будівництва будинків з керамзитобетонних блоків показує, що не варто затягувати з внутрішніми оздоблювальними роботами.

Оздоблення фасадною цеглиною, розглянута вище, дуже популярна і дає можливість монтажу прихованого шару утеплювача, наявного зовні стін з блоків.

Зовнішні стіни зі звичайних керамзитобетонних блоків можна покрити штукатуркою, простий штукатуркою з фарбуванням або використовувати сайдинг або плитні матеріали.

Всі позитивні властивості керамзитобетонних блоків переходять в позитивні сторони будинку, спорудженого з них:

  • висока ступінь екологічності будівлі;
  • велика швидкість будівництва, прямі фінансові вигоди від вартості блоків;
  • малу вагу основного матеріалу призводить до додаткової економії на дорогому нульовому циклі;
  • низька теплопровідність стін - це додаткові вигоди на витрати з опалення будинку;
  • відмінна звукоізоляція і пожежна безпека;
  • будь-які види зовнішньої обробки.

Є й недоліки у керамзитобетонних блоків. Але вони легко переборні застосуванням додаткових заходів при будівництві будинку, використанням новітніх технологій і сучасних матеріалів.

www.ufacena.com

Використання, копіювання матеріалів заборонено.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама