Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будівництво з піноблоків: відгуки про будівництво будинків своїми руками, фото, відео

  1. Як зробити кладку самостійно?
  2. Скільки коштує будинок побудувати?

Вже понад 100 років людство знайоме з технологією отримання пористих бетонів, що дозволяють отримувати штучний камінь з властивостями близькими до дерева. І, незважаючи на те, що вперше будівництво з піноблоків було проведено в 30-х роках XX століття в Швеції, широко застосовуватися, особливо в нашій країні, почав лише в 90-х роках минулого століття. Будинки і котеджі, збудовані з цього будматеріалу, характеризуються, перш за все, високим рівнем надійності і комфорту.

Будинки і котеджі, збудовані з цього будматеріалу, характеризуються, перш за все, високим рівнем надійності і комфорту

Зміст:

  1. види піноблоків
  2. Кладка блоків своїми руками
  3. армування
  4. Закладка армопоясу
  5. облицювання
  6. утеплення стін
  7. Ціна будівництва будинку
  8. Відгуки

Характеристики та особливості

Пінобетон - це один з видів легких пористих бетонів, що характеризуються наявністю в структурі сферичних осередків-пір, кожна з яких має замкнутий контур Пінобетон - це один з видів легких пористих бетонів, що характеризуються наявністю в структурі сферичних осередків-пір, кожна з яких має замкнутий контур. Для його виготовлення використовується цементний або цементно-піщаний розчин, вода, а так само спеціально виготовлена ​​стабільна піна. Вона вводиться в розчин, і її дрібні бульбашки сприяють формуванню пористої структури.

Використовується піноблок в будівництві для зведення стін, утеплення покрівлі та зведення перегородок.

По виду використання, пінобетон буває конструкційний, теплоізоляційний і конструкційно - теплоізоляційний. У таблиці, розташованої нижче, можна побачити основні характеристики характерні для кожного з видів неавтоклавного пінобетону:

вид

Марка за середньою густиною

Клас міцності на стиск

морозостійкість

конструкційний

D1200

В 12,5

Не нормується

D1100

В10 Конструкційно - теплоізоляційний

D1000

В7,5

Від F15 до F50

D800

В 5

Від F15 до F75

D700

В3,5

Від F15 до F50

D600

В2,5

Від F15 до F35

теплоізоляційний

D500

В 1

Не нормується

D400

В0,75

Основними властивостями, що характеризують пінобетон, а також одержувані з нього матеріали, є:

  • Довговічність.
  • Міцність.
  • Стійкість до корозії і гниття, а також впливу біологічних факторів.
  • Невелика вага.
  • Легкість обробки.
  • Хороші теплоізоляційні характеристики.
  • Відмінні звукоізоляційні властивості.
  • Пожежостійкість.

Як зробити кладку самостійно?

Будівництво будинків з газобетону і піноблоків має ряд особливостей, які потрібно враховувати, особливо якщо планується робити все своїми руками.

Перш за все, з'ясувати, яким чином були виготовлені піноблоки, з яких планується звести споруду. Ця інформація важлива, так як від технології виготовлення блоків буде залежати вибір розчину, для їх укладання. Виготовлені автоклавним способом матеріали краще укладати на спеціальний клей.

Виготовлені автоклавним способом матеріали краще укладати на спеціальний клей

Неавтоклавні блоки, виготовлені за допомогою заливання в пенобетонной суміші в форми, укладають на звичайний цементно-піщаний розчин, контролюючи товщину швів. Чим вони будуть тонше, тим менше будуть «мости холоду».

нюанси укладання

Оптимально проводити кладку блоків з пінобетону при температурі від +5 до +25 ° C. При більш високій температурі повітря, блоки потрібно зволожувати.

При більш високій температурі повітря, блоки потрібно зволожувати

Якщо здійснюється кладка пінобетонних блоків своїми руками, є безліч тонкощів і нюансів:

  • Блоки з пінобетону можна різати, пиляти і свердлити як ручним, так і електричним інструментом.
  • Якщо планується укладання блоків на піщано-цементний розчин, то, перш ніж почати роботу потрібно добре їх змочити. Подібні дії допоможуть запобігти зміна водоцементного співвідношення в розчині.
  • У тому випадку, якщо на блоці є виступ або випирає край, то можна прибрати такий дефект звичайної шлифмашиной.
  • Судячи з відгуків, будувати з піноблоків нескладно, зверніть
    особливу увагу на виведення нижнього ряду піноблоків, вивіряючи за рівнем, в процесі укладання, правильність вертикальності і горизонтальності блоків.
  • Для закладки арматури на поверхні стіни проробляють штроби, розміром 30х30 см. У процесі монтажу вони заповнюються спеціальним клейовим розчином.
  • Опорні зони перемичок і місця над дверними і віконними прорізами, а також кожні п'ять рядів кладки, рекомендують армувати металевими стрижнями.

Армування і оздоблення

Коли ведеться будівництво будинку або лазні з піноблоків своїми руками, більшість фахівців рекомендують армування кладки. Якщо в процесі зведення стін застосовується звичайний цементно-піщаний розчин, то можна скористатися звичайною кладки сіткою, яка продається в картах або рулонах. Якщо блоки монтуються на клейовий розчин, то посередині укладеного ряду роблять спеціальне поглиблення на 6 см, в яке і вкладають арматуру з діаметром від 10 до 12 мм. Після того як арматура була укладена, її заливають кладки клеєм або розчином, так щоб вона була «в рівень» з верхньою межею вже укладених піноблоків.

Після того як арматура була укладена, її заливають кладки клеєм або розчином, так щоб вона була «в рівень» з верхньою межею вже укладених піноблоків

пристрій армопоясу

Основне призначення армопоясу - рівномірний перерозподіл навантажень, що йдуть від перекриттів на стіни, і його роблять у вигляді стрічки із залізобетону по периметру пенобетонной стіни. Така конструкція значно зменшує можливість розтріскування стін.

Недоліком армопоясу зробленого з залізобетонного розчину є те, що він виступає в ролі «моста холоду». Для запобігання промерзання і зменшення втрат тепла, армопояс роблять по ширині менше, ніж кладка з піноблоків. У вільний обсяг, що утворився між стіною і поясом, закладають теплоізоляцію. Як правило, це пінопласт або екструдований пінополістирол.

Зовнішня і внутрішня обробка

Стіни з піноблоків, «мишачого» сірого кольору виглядають непривабливо і потребують обов'язкового захисту від вологи. Для зовнішньої обробки фасадів використовують кілька способів:

  • пристрій навісних вентильованих фасадів;
  • обшивка сайдингом;
  • облицювання цеглою;
  • оштукатурювання.

Важливо пам'ятати, що оштукатурювання стіни з пінобетонних блоків слід проводити не раніше, ніж через півроку після будівництва. Це обумовлено тим, що пінобетон істотно стискається і це може викликати появу тріщин на шарі штукатурки. Виходячи з цього, для проведення обробки внутрішніх поверхонь будівель з пінобетону застосовують панелі з гіпсокартону або гипсоволокна.

При виборі способу і матеріалів для зовнішнього облицювання слід пам'ятати про те, що вони повинні бути паропроникними. Тобто, фасади та стіни з пінобетону не слід покривати цементно-піщаною сумішшю або пінопластом.

Як утеплювати?

Фахівці радять утеплювати ПІНОБЛОЧНИХ будинку зовні Фахівці радять утеплювати ПІНОБЛОЧНИХ будинку зовні. Пов'язано це з тим, що під утеплювачем стіни не будуть піддаватися впливу негативних температур і атмосферних опадів, а також не зменшиться житлова площа всередині будівлі. Зовнішнє утеплення починається з підготовки поверхні стіни, яку необхідно очистити від шарів старої фарби і штукатурки. Після цього можна починати монтаж панелей утеплювача, наприклад, базальтової або будь-який інший мінеральної вати, пінопласту або пінополістиролу.

Укоси і відливи встановлених вікон потрібно захистити плитами утеплювача товщиною не менше 5 см. Після закріплення утеплювальних елементів на стіні, всю конструкцію штукатурять, попередньо наклеївши монтажну сітку. Останнім етапом буде фарбування оштукатурених поверхонь утеплювача.

Скільки коштує будинок побудувати?

Вартість будівництва котеджу з піноблоків залежить від багатьох факторів, але перш за все, від розміру і поверховості планованого споруди. Одноповерховий будинок з піноблоків розміром 9х6 метрів відмінно підійде як за розміром, так і за ціною молодій сім'ї. Загальна площа будівлі зведеного на стрічковому фундаменті складе 54 м2, а вартість - від 1 090 000 рублей. ПІНОБЛОЧНИХ будинок розміром 9х9 метрів матиме площу 76 м2, а його ціна складе, приблизно, 1 320 000 рублей.

Однак можна заощадити, для цього купити піноблоки і частина робіт виконати своїми руками.

Відгуки власників будинків

«З кладкою піноблоків проблем не виникло, ось тільки до настання холодів не встиг закінчити оздоблювальні роботи по фасаду. В результаті всю осінь і зиму будинок простояв без обробки. Навесні на стінах виявив тріщини, а всередині - якийсь сторонній запах. Тому якщо зважилися будувати, то обов'язково треба виконати зовні обробку цеглою або сайдингом перед зимою ».

Матвій Багіров, Москва.

«Довго мучився, вибираючи між арболітових і піноблоками, але потім зважився на пінобетон. Не шкодую анітрохи! Тепло і затишно. Тільки скажу чесно - технологію укладання і все інше дотримувався «від і до» ».

Олексій, Омськ.

«Збудував будинок за всіма правилами, але ось через півроку будинок дав усадку і по центральній стіні пішла тріщина. Близько віконних і дверних прорізів з'явилося багато тріщин-павутини. Всі їх довелося заповнювати поліуретаном. Незадоволений ».

Валерій Сергеюк, Самара.


Як зробити кладку самостійно?
Скільки коштує будинок побудувати?
Як зробити кладку самостійно?
Як утеплювати?
Скільки коштує будинок побудувати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама