Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фундамент з блоків ФБС

  1. ДИВІТЬСЯ ІНШІ СТАТТІ НА ЦЮ ТЕМУ:

Одним з типів стрічкових фундаментів є збірний фундамент з блоків ФБС Одним з типів стрічкових фундаментів є збірний фундамент з блоків ФБС. Блоки ФБС в нашій країні поширені досить широко. Хоча на заході від їх використання, кажуть, давно відмовилися. Запас міцності блоки мають дуже великий. На них ставлять і п'яти- і дев'ятиповерхові будівлі. Зрозуміло, що двоповерховий цегляний котедж вони витримають без особливих проблем. Використання збірних фундаментів може бути виправдане в наступних випадках:

  • Коли терміни будівництва стиснуті за часом - фундамент з блоків можна скласти за 1-2 дня і при цьому після зведення йому не треба набирати міцність як монолітному бетону, будівництво стін можна починати відразу;
  • Коли Ви маєте намір використовувати не дуже кваліфіковану робочу силу - монтаж блоків ФБС досить простий, немає необхідності будувати опалубку, в'язати арматурний каркас.

З точки зору економічності можу з упевненістю сказати, що фундамент з блоків ФБС при однаковій глибині закладення обійдеться Вам дешевше, ніж монолітний. Розрахунок тут не складний. Наприклад в нашому регіоні (Нижегородська область) вартість 1 м³ блоків ФБС становить близько 4500 рублів з доставкою. За монтаж одного блоку робочі беруть близько 400 рублів. Плюс до цього ще послуги крана. За погодинною системою оплати послуг крана у нас зазвичай на 1 блок виходить рублів 200. У підсумку витрати на 1 м³ виходять в районі 6500 руб.

Для монолітного фундаменту вартість 1 м³ готового бетону марки М200 на ОПГС (досить для 2-х поверхового цегляного будинку) становить приблизно 4000 рублів з доставкою (до 30 км). Монтаж опалубки, в'язання арматурного каркаса і заливка з міксера не більше 2000 руб / м³. Додавши до цього вартість арматури і пиломатеріалів на опалубку. На 1 м³ бетону можна закладати витрати на арматуру і опалубку приблизно 2000 руб. Обсяг земляних робіт однаковий, тому їх не враховую. У підсумку виходить собівартість 1 м³ монолітного залізобетону приблизно 8000 руб. Різницю Ви бачите самі.

Ще більше можна заощадити: 1) якщо Ви використовуєте блоки Б / У (тільки їх спочатку треба знайти); 2) якщо Ви робите збірний переривчастий фундамент (про це нижче).

Блоки ФБС випускаються декількох типорозмірів: довжина їх буває 780, 1180 и 2380 мм; ширина - 300, 400, 500 і 600 мм; висота всіх блоків 580 мм. На бічних гранях блоків виконані спеціальні пази, які в процесі монтажу забиваються розчином.

Перед укладанням першого ряду блоків ФБС необхідно зробити з піску (краще крупнозернистого) компенсаційна підставу товщиною близько 10-15 см. Для цього зручно використовувати бруски 50х100 мм. З них робиться рамка всередині котловану шириною на 20 см більше ширини підошви фундаменту. За нівеліру або лазерному рівню рамка виставляється горизонтально, потім вона заповнюється піском, пісок змочується і трамбується. Надлишки прибираємо будь-якій рівній рейкою. Якщо Ви робите підвал не забуваємо про гідроізоляцію .

Отже, спочатку кладемо кутові блоки зовнішніх стін. Проведіть на піску лінію по якій потрібно покласти блоки. Якщо основа зроблено добре блок встане за рівнем. Нічого складного в монтажі в принципі немає. Якщо Ви раніше цього не робили, запитайте у кранівника, як правильно подавати йому команди. Всього шість команд (вантаж вгору-вниз, стріла вгору-вниз, стріла вліво-вправо) запам'ятати не складно. Краще монтаж здійснювати удвох. Спочатку викладаємо зовнішні стіни, потім внутрішні. Вертикальні шви ретельно забиваємо розчином (особливо при спорудженні підвалу). Доборний блок простіше не робити з цілого блоку (дуже трудомістка робота), а залити монолітну вставку.

Наступні ряди блоків кладуться на розчин товщиною близько 1,5 см. Перев'язка вертикальних швів повинна бути 25-60 см. Чим краще властивості грунту, тим менше можлива перев'язка. Якщо вимога по перев'язці виконати не можливо, то необхідно закласти в цьому місці кладочную сітку або кілька шматків арматури діаметром 8-10 мм. Не забувайте залишати отвори в фундаменті під відведення каналізації та введення води.

Хотілося б зробити ще таке зауваження. При покупці блоків ФБС постарайтеся брати якомога більшу кількість блоків довжиною 2380 мм. Тобто чим менше вертикальних швів у Вас буде, тим міцніше буде фундамент, тим швидше Ви його побудуєте і тим менше будуть витрати на послуги крана і монтажників.

Так як блоки ФБС виконані з матеріалу більш міцного ніж цегла, ширина стіни може бути більше, ніж ширина збірного фундаменту. При цьому звис цегляної кладки обмежений: при свесе з обох сторін блоку - не більше 6 см на сторону; при свесе з одного боку - не більше 10 см.

При слабких грунтах, коли необхідно збільшити ширину підстави збірного фундаменту, перший ряд кладеться з фундаментних блоків-подушок. Відстань між подушками не повинно перевищувати 0,7 метрів і при цьому потрібно стежити, щоб вертикальні шви першого ряду блоків знаходилися над подушками. Проміжки між блоками-подушками можна заповнювати грунтом з пошаровим трамбуванням.

Також можна в якості основи під фундамент з блоків ФБС залити монолітну бетонну плиту . Цій технології присвячена на сайті окрема стаття.

Якщо грунт на вашій будівельному майданчику має гарну несучу здатність (НЕ торф'яної, що не мулистий і т Якщо грунт на вашій будівельному майданчику має гарну несучу здатність (НЕ торф'яної, що не мулистий і т.п.) і Ви будуєте будинок без підвалу, можна використовувати переривчастий збірний фундамент. В цьому випадку блоки ФБС також як і блоки-подушки укладаються з проміжками. Це дозволяє економити до 20% блоків. Проміжки заповнюються грунтом з пошаровим трамбуванням. Також потрібно стежити, щоб всі вертикальні шви між блоками ФБС обов'язково знаходилися над блоками-подушками.

При будівництві переривчастого фундаменту повинен бути виконаний спеціальний інженерний розрахунок, але в будь-якому випадку проміжки між блоками ФБС не повинні бути більше 0,7 метрів. Рекомендується використовувати збірний переривчастий фундамент тільки для будинків не більше 2-х поверхів і кладка повинна бути полегшеної (колодцевая кладка, саман).

Іноді для збільшення міцності фундаменту на слабких грунтах по верхньому ряду блоків роблять залізобетонний пояс товщиною 20-30 см. Каркас в'яжеться з чотирьох прутків діаметром 10 мм.

ДИВІТЬСЯ ІНШІ СТАТТІ НА ЦЮ ТЕМУ:

  • Рулонний гідроізоляція фундаменту.

  • Монолітна бетонна плита як підставу фундаменту з блоків ФБС.

  • Розмітка ділянки під будівництво.

  • Як зробити утеплення фундаменту більш ефективно.

  • Фундаменти. Основні типи, їх застосування та технологія зведення.

Кращий спосіб висловити подяку автору - поділитися посиланням на статтю з друзями!


Паразити живуть всередині кожного! Рада лікаря - візьміть 120 мл окропу і ...

Дивіться, так можна "уповільнити" Ваш електролічильник в 2 рази! ... Абсолютно ЛЕГАЛЬНО! Потрібно взяти і в ближню до лічильника ...

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама