Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Газосилікатні блоки: плюси і мінуси будматеріалу

  1. Переваги газосилікатних блоків
  2. Якими недоліками володіють ці блоки?
  3. Чи можна позбутися від мінусів?

З кожним роком на будівельному ринку з'являється все більше нових видів будматеріалів, які використовуються при зведенні дач і гаражів, котеджів і хмарочосів З кожним роком на будівельному ринку з'являється все більше нових видів будматеріалів, які використовуються при зведенні дач і гаражів, котеджів і хмарочосів. Але більшу популярність отримують матеріали, які застосовують при зведенні житлових будинків. Все-таки, жити у власному будинку, далеко від міської суєти, шуму і отруєного повітря мріють багато.

Один з таких матеріалів - газосилікатний блок. Завдяки своїй ціні і простоті монтажу вони отримали популярність серед забудовників. На перший погляд - цей матеріал просто ідеальний для будівництва приватних котеджів. Але перш ніж купувати матеріал і починати будівництво, слід дізнатися, які газосиликатні блоки плюси і мінуси мають. Для початку розповімо про переваги.

Переваги газосилікатних блоків

газосилікатні блоки

Даний матеріал отримав чималу популярність не тільки при будівництві житлових будинків, але і господарських будівель - від курників до гаражів. Можливим це стало завдяки наступним перевагам:

  • низька вартість, якщо порівнювати газосиликатні блоки з цеглою;
  • малу вагу гарантується низькою щільністю - від 300 кг / м3 до 600 кг / м3. Тобто, його можна порівняти з більшістю видів дерева, використовуваного при будівництві;
  • чудові теплоізоляційні характеристики. Теплопровідність стіни з газосилікатних блоків, в 8 разів менше, ніж у цегли. Ця перевага принесло популярність блокам, в країнах з суворим кліматом;
  • високий показник теплової акумуляції значно знижує витрати на опалення будинку. Навіть якщо заміський будинок був порожній в зимові місяці, протопити його можна за лічені години, спалюючи мінімум палива;
  • негорючість - навіть прямий контакт з відкритим вогнем не приносить матеріалу шкоди;
  • хороша звукоізоляція - за цим показником матеріал перевершує цегла в 10 разів;
  • прекрасна паропроникність створює в будинку здорову атмосферу - перебувати в таких будинках приємно і комфортно;
  • екологічність.

Як бачите, газосиликатні блоки мають багато значущих плюсів. Але недостатньо знати тільки про них - бути обізнаним про недоліки матеріалу ще важливіше.

Якими недоліками володіють ці блоки?

Тріщина на газосилікатних блоків

Головний мінус газосилікатних боків - міцність. На жаль, ці блоки погано витримують як навантаження на вигин і розтягнення, так і на стиск. Тому будувати багатоповерхові будинки з нього не можна - стіни зруйнуються під власною вагою. Часто вони пошкоджуються при транспортуванні і укладанні. Щоб не довелося переривати роботу через нестачу матеріалу, бажано купувати його з запасом, кількість додаткових блоків залежить від обсягу роботи. Так, це підвищить фінансові витрати. Зате блоків гарантовано вистачить для завершення будівництва.

Ще одним важливим недоліком - вологопоглинання. Це призводить до цілого комплексу проблем. По-перше, на зволожити блоці може з'явитися цвіль - як із зовнішнього боку, так і з внутрішньої. По-друге, значна вологопоглинання є причиною низької морозостійкості. Якщо блоки наситяться водою, то при замерзанні вона буде руйнувати його пори, знижуючи і без того не надто високу міцність матеріалу.

До мінусів можна так само віднести, зовнішньою привабливість газосилікатних блоків. Світло-сірі стіни з прожилками темно-сірого розчину чи порадують навіть самого невибагливого власника. Тому естетичну привабливість ніяк не можна вписати в перелік переваг матеріалу. Подібні недоліки істотно звужують сферу застосування газосилікатних блоків.

Чи можна позбутися від мінусів?

Правильно підібрані блоки, гарантують міцні стіни

Як бачите, газосиликатні блоки плюси і мінуси мають, як і будь-який інший будівельний матеріал. Розберемося - чи можна позбутися від недоліків, щоб отримати будинок мрії?

З низькою міцністю, на жаль, зробити нічого не можна. Потрібно правильно вибирати матеріал, з розрахунку майбутньої навантаження на стіни. Як говорилося вище, щільність блоків може коливатися від 300 до 600 кг на кубічний метр. Зрозуміло, чим більше вага, тим вище вартість, але і міцність також збільшується. При будівництві стін одноповерхового будинку бажано використовувати матеріал щільністю 400 або 500 кг / м3 (залежно від товщини стін і майбутніх навантажень на них). Вони здатний витримувати значні навантаження без шкоди для себе. Якщо ви вирішили побудувати двоповерховий будинок, краще придбати блоки щільністю 600 кг / м3 - вони міцніші. На жаль, від будівництва високих будинків доведеться відмовитися - матеріал просто не витримає навантаження.

Інший недолік - вологопоглинання. Єдиним способом вирішити цю проблему, це надійний захист. Штукатурка та фарбування в цьому випадку не дозволять добитися потрібного результату. Як показує практика, штукатурка не дуже довго тримається на поверхні газосилікатних блоків. Будинок неминуче дає усадку, через що штукатурка покривається павутиною тріщин, а іноді просто обсипається, залишаючи блоки беззахисними перед вологою. А шар фарби порушує газообмін, приводячи до того, що матеріал втрачає одну зі своїх головних достоїнств.

Оздоблення стін з газосилікатних блоків сайдингом

Тому кращим рішенням у цій ситуації є обшивка сайдингом. Стіни обшиваються спеціальним мембранним матеріалом, що дозволяє забезпечити ефективне відведення вологи з приміщень, і в той же час, захистити стіни від дощу, снігу та інших атмосферних опадів. Сайдинг не тільки додає будинку привабливість, позбавляючи його від ще одного важливого недоліку, але і захищає від механічних навантажень.

Задоволена популярний спосіб обробки стін з газосилікатних блокового - утеплення мінватою. Кріплення мінеральної вати до стіни, проводиться спеціальними дюбелями, в результаті виключається її відшарування від стіни. Після мінвата армується сіткою, вона вдавліватся в шар клею. Після повного висихання на клей наноситься шпаклівка в два шари, затирається, грунтується і фарбується.

Не можна забувати, про гідроізоляцію стін знизу. Перед закладанням першого ряду блоків на фундамент кладеться в 2 шари будівельний поліетилен або руберойду. Якщо потрібно захистити стіни від вологи вже після того, як вони укладені, можна використовувати мастику - нею покриваються кілька нижніх рядів, що дозволяє захистити блоки від вологи, і в той же час, майже не порушує газообмін.

При такому підході можна повністю позбавити матеріал від усіх найбільш важливих недоліків.

Тепер ви знаєте все властиві дому з газосилікатних блоків плюси і мінуси, а також маєте уявлення про способи усунення останніх. Так що, у вас є прекрасна можливість обзавестися затишним, надійним, красивим і теплим домом.

Хочете самі навчиться класти газосиликатні блоки? Читайте покрокову інструкцію укладання своїми руками тут .

Рекомендуємо до перегляду відео, де експерт, висловить свій відгук про газосилікатних блоків.

Чи можна позбутися від мінусів?
Якими недоліками володіють ці блоки?
Чи можна позбутися від мінусів?
Розберемося - чи можна позбутися від недоліків, щоб отримати будинок мрії?
Хочете самі навчиться класти газосиликатні блоки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама