Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Монтаж металевого сайдингу Гранд Лайн

  1. Інструменти для монтажу металевого сайдингу Grand Line
  2. Підготовка до встановлення
  3. установка теплоізоляції
  4. Порядок установки кріплення
  5. Монтаж вітро-, гідроізоляційних матеріалів
  6. Монтаж кронштейнів відсотків
  7. Монтаж складних стикувальних планок
  8. Установка складових планок
  9. Монтаж універсального ущільнювача
  10. Загальні правила монтажу панелей металевого сайдингу Гранд Лайн
  11. Монтаж панелей в складні планки (кутові, стикувальні)
  12. Порядок монтажу панелей сайдинга Grand Line «Блок-хаус»
  13. Порядок монтажу панелей металевого сайдингу Гранд Лайн «Корабельна дошка»
  14. Монтаж металосайдингу Grand Line "Вертикаль GL"


Інструменти для монтажу металевого сайдингу Grand Line

Електричні висічні ножиці

Насадка на дриль для різання металу

шуруповерт

Кліщі «Гофра»

Ручні ножиці по металу

Рулетка з тряпичной стрічкою

Насадка на шуруповерт 8х45

Ручні просічні ножиці по металу

Кутова шліфувальна машина

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ застосування «болгарки» з абразивним кругом для різання металевого сайдингу і аксесуарів з полімерним захисним покриттям (в місцях зрізу виникає інтенсивна корозія).

Підготовка до встановлення

  1. З поверхні стін видаляються декоративні рослини, залишки старої обшивки, кріплення водостоків та інших елементів інженерних комунікацій, а також інші предмети, які могли б зашкодити облицювальних робіт.
  2. Пухка, потріскана штукатурка демонтується. Пошкоджені ділянки кладки (цегляної, кам'яної, блокової) відновлюються. Стан стін повинно дозволяти нести навантаження, відповідне масі сайдингу з латами і шаром теплоізоляції, з урахуванням особливостей системи кріплення.
  3. За допомогою будівельного рівня визначається наявність перекосу стін, цоколя, кутів. Якщо воно виявлено, конструкції готуються до подальшого вирівнювання.
  4. По можливості знімаються виступаючі елементи підвіконь.
  5. На фасаді будівлі робиться розмітка під обрешітку.

установка обрешітки

  • Оптимальним рішенням при установці металевого сайдингу Гранд Лайн є вентильована обрешітка із сталевих профілів (рис. 1).
  • Застосування дерев'яної обрешітки фахівці компанії "БУДМЕТ" не рекомендують через низьку стійкості деревини до гниття, розсихання, виникнення грибка, а також її високу пожежонебезпеку.
  • Основні елементи обрешітки встановлюються перпендикулярно панелям сайдінга: горизонтальна обрешітка - для вертикального сайдинга (рис. 2), вертикальна обрешетка - для горизонтального сайдинга (рис. 3).
  • Крок між елементами обрешітки залежить від особливостей будівлі. Стандартний крок - 30-40 см.
  • Суцільне решетування монтується по периметру фасаду (у верхній і нижній частині, на кутах), а також по периметру віконних і дверних прорізів.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ: робити отвори під кріплення обрешітки в пустотілих блоках і цеглі перфоратором; закріплювати дюбелі в швах кладки.

установка теплоізоляції

  • Інженери компанії "БУДМЕТ" рекомендують використовувати при монтажі металевого сайдингу Grand Line плитні теплоізоляційні матеріали.
  • Укладання плит здійснюється від нижньої частини фасаду до верхньої. В якості опори для нижнього ряду плит використовується цоколь будівлі або інші конструкції, що перешкоджають зсуву матеріалу.
  • Плити монтуються максимально щільно один до одного, але без деформації (стиснення, перегинів).
  • При укладанні теплоізоляції в кілька шарів плити встановлюються вразбежку (стики першого шару перекриваються плитами другого).
  • Як кріплення використовуються пластикові тарілчасті дюбелі з розпірним стрижнем. Середня витрата - 6-8 шт. на 1 кв. м.
  • Для визначення оптимальної довжини дюбеля необхідно до товщини утеплювача додати 5 см (глибина кріплення в стіну).
  • Якщо перетин металевих профілів, які використовуються в якості обрешітки, відповідає розмірам плит, утеплювач може монтуватися враспор (плити підрізають з припуском 1-1,5 см).

Порядок установки кріплення

  • Розмітка і просвердлення отворів в плитах.
  • Установка металевих стрижнів в отвори (тимчасовий кріплення).
  • Послідовна заміна стержнів тарілчастими дюбелями (капелюшки повністю утапливаются в плиту).

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ використовувати пухкий або вологий утеплювач; проводити роботи без захисного спорядження (головного убору, рукавичок, респіратора).

Монтаж вітро-, гідроізоляційних матеріалів

  • При укладанні стандартної гідроізоляційної плівки робляться 2 вентиляційних зазору (3-4 см кожен): між плівкою і утеплювачем, між сайдингом і плівкою.
  • При укладанні мембрани досить вентиляційного зазору між сайдингом і мембраною (аналогічної товщини). Такий спосіб укладання перешкоджає накопиченню водяної пари в утеплювачі .
  • Монтаж гідроізоляції зазвичай проводиться відповідно до простим правилом: укладається так само, як розкочується. Неправильна укладання істотно погіршує експлуатаційні характеристики матеріалу і сприяє накопиченню вологи в утеплювачі.
  • Як правило, плівки та мембрани монтуються горизонтально (при вертикальній укладці доведеться підрізати більшу кількість полотен). Рекомендована ширина нахлеста кожного наступного ряду - 10 см.
  • Гідроізоляція кріпиться до обрешітки за допомогою двостороннього скотча і фіксується Контррейка (рис. 5).
  • Якщо металлосайдінг монтується на неутеплений фасад, укладання гідро-вітрозахисних плівок і мембран проводиться поверх стін. Тип кріплення залежить від матеріалу стін: скоби будівельного степлера - для дерева, тарілчасті дюбелі - для цегляної і кам'яної кладки, двосторонній скотч - універсальний варіант. Потім проводиться фіксація полотна Контррейка (рис. 6).

Монтаж кронштейнів відсотків

  • Кронштейни, призначені для фіксації водостічних труб, кріпляться до стіни або до спеціальних напрямних.
  • Прохідні отвори в тепло-, гідро-, вітроізоляційних матеріалах необхідно ретельно загерметизувати.
  • Крок між кронштейнами не повинен перевищувати 1 м (не менше 2 кронштейнів на 1 трубу).

Установка добірних елементів

В процесі установки можуть застосовуватися кілька видів добірних елементів (простих, складних, складових). Їх монтаж проводиться в певній послідовності: складні елементи монтуються перед установкою металевого сайдингу, прості - після закінчення робіт, складові - в кілька етапів.

Монтаж складних стикувальних планок

  • Перед початком установки необхідно розмітити фасад (із зазначенням місць стиків панелей).
  • Між панеллю і ребрами планки необхідно передбачити зазор 1 см. Це підвищує зручність робіт і виключає ймовірність деформації металлосайдинга Гранд Лайн при перепадах температур.
  • Верхній край планки повинен розташовуватися на верхній стороні крайньої панелі сайдинга, а нижній край - на 5-6 мм нижче рівня початкової планки.
  • Планка фіксується у верхній точці, потім за допомогою будівельного рівня перевіряється перпендикулярність її положення щодо початкової планки. Після цього стикувальна планка кріпиться по всій довжині.

облаштування прорізів

  • Обрамлення віконних і дверних прорізів може проводитися за допомогою простих і складних добірних планок (від нижньої сторони прорізу до верхньої).
  • Прості кутові планки встановлюються після монтажу металевого сайдингу Гранд Лайн. Як кріплення використовуються нержавіючі саморізи (рекомендований крок - 20-40 см), спочатку вони «наживлюються» і після вирівнювання планок закручуються повністю.
  • Складні планки фіксуються саморізами (рекомендований фахівцями компанії "БУДМЕТ" крок - 30 см) до обрешітки через Пристрілювальні полку. У місцях кутових стиків на планках вирізують «вушка», відгинають на нижні планки.

Установка складових планок

При монтажі металлосайдинга Гранд Лайн можуть використовуватися складові планки: стикувальна, зовнішня кутова, внутрішня кутова. Кожен елемент складається з верхньої та нижньої планки.

Порядок монтажу:

  1. Нижня планка фіксується на стіні шурупами.
  2. Проводиться установка панелей сайдинга (між ними і планкою повинен залишатися зазор 5-7 мм).
  3. Верхня планка вставляється в нижню до клацання. Фіксація саморізами не потрібно.

Монтаж універсального ущільнювача

Щоб уникнути попадання атмосферних опадів всередину облицювання, по периметру стін і прорізів монтується спеціальний ущільнювач.

Загальні правила монтажу панелей металевого сайдингу Гранд Лайн

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

  • Сайдинг ВЕРТИКАЛЬ GL і БЛОК-ХАУС GL встановлюється в напрямку зверху вниз
  • Сайдинг корабельною дошкою GL монтується від нижньої частини стіни до верхньої.
  • Перед установкою необхідно видалити з панелей захисну плівку.

Основні правила

  1. Вкручування саморезов проводиться, починаючи від центру панелі (строго по центру перфораційних отворів).
  2. Зазор між капелюшком саморіза і панеллю - 0,8-1 мм (рис.13). Після установки панелі повинні вільно рухатися по горизонталі.
  3. Рекомендований крок між саморізами - 30-40 см.
  4. Для компенсації температурного розширення отвори в панелях, призначені для виведення назовні елементів інженерних мереж (проводів, труб), необхідно робити з запасом в 4-5 мм.
  5. Якщо панелі погано стикуються в замковому з'єднанні, можна підрізати їх куточки і використовувати гумову киянку.

Монтаж панелей в складні планки (кутові, стикувальні)


  1. Панель вставляється в зафіксований доборний елемент до упору.
  2. У наступну доборную планку панель заводиться так, щоб між нею і жорсткими ребрами планки зберігався зазор 1 см (для компенсації температурної деформації).
  3. Панель фіксується саморізами.
  4. Якщо панель вимагає підрізування, найпростіше це зробити, зазначивши лінію перетину панелі із суміжною додаткової планкою.
  5. Панелі повинні заходити в планки (в 2 кутові або кутову і стикувальну) на рівну відстань.
  6. Кожна наступна панель (підрізана до потрібної довжини) стикується з попередньої і кріпиться до обрешітки оцинкованими саморізами.

Монтаж сайдингу поруч з прорізами

  1. Панель прикладається до вікна (двері), проводиться розмітка з урахуванням розмірів прорізу, наличників, добірних планок. По краях додається по 6 мм (рис. 16).
  2. Проводиться підрізування відповідно до розмітки.
  3. Панель вставляється в добірні планки і стикується з попередньою (рис. 17).

Монтаж металосайдингу «Блок-хаус» від Grand Line

Спочатку в вищеописаному порядку монтуються добірні елементи (рис. 18):

  1. стартова (фінішна) планка;
  2. стикувальна планка (H-образна);
  3. віконні планки (П-подібні);
  4. внутрішній кут;
  5. зовнішній кут.

  • Напрямок монтажу: зверху вниз.
  • Замкова (перфорована) частина панелей повинна розташовуватися знизу (рис.19).
  • Загальна кількість металевого сайдингу , Необхідне для облицювання, визначається з урахуванням висоти стін (робоча ширина панелей - 36 см). Остання панель може підрізати за місцем до потрібної ширини.
  • Кордон облицювання визначається наступним чином: зверху - по зовнішньому краю стартової планки, знизу - по верхній кромці загнутої частини (рис. 20).

  • Перед початком монтажних робіт інженери компанії "БУДМЕТ" рекомендують зробити на фасаді детальну горизонтальну розмітку (рис.21).
  • Лінії розмітки повинні відповідати нижніх краях панелей сайдинга (рис. 22).

Порядок монтажу панелей сайдинга Grand Line «Блок-хаус»

  1. Панель вставляється в добірні планки.
  2. Відстань між краями панелі і жорсткими ребрами добірних елементів повинно бути рівним.
  3. Панель вставляється у внутрішній кут стартового-фінішної планки до упору (рис. 23).
  4. При необхідності положення панелі вирівнюється по розмітці (при її відсутності - за допомогою будівельного рівня).
  5. Панель фіксується саморізами.
  6. Кожна наступна панель після установки в добірні планки стикується з попередньою панеллю, вирівнюється і закріплюється.
  7. Нижня панель вставляється в вигин фінішної планки (рис. 24).

Монтаж металевого сайдингу Гранд Лайн "GL Корабельна дошка"

установка добірних планок

  1. Спочатку визначається нижня межа облицювання (зазвичай це цоколь або вимощення будівлі).
  2. На відстані 4 см від зазначеної кордону крейдою проводиться горизонтальна лінія.
  3. Початкова планка (рис. 25) кріпиться саморізами таким чином, щоб її верхня кромка відповідала раніше зазначеної лінії.
  4. Сусідня початкова планка встановлюється в 6 мм від першої (це дозволить уникнути деформацій при температурному розширенні).

Монтаж складних добірних планок

  • Складна завершальна планка встановлюється під карнизним звисом.
  • Складні кутові планки монтуються на стику суміжних стін. Зверху необхідно передбачити зазор для підшивки карнизного свеса. При наявності додаткових елементів інженерної інфраструктури (наприклад, світильників) ширина зазору збільшується у відповідності зі схемою установки обладнання. Прості кутові планки встановлюються після закінчення монтажу панелей.
  • Нижня межа кутових планок повинна бути на 5-6 мм нижче щодо початкової смуги.
  • Планки кріпляться саморізами з кроком 20-40 см.

Порядок монтажу панелей металевого сайдингу Гранд Лайн «Корабельна дошка»

  1. Напрямок монтажу: від низу до верху.
  2. Нижня сторона 1-й панелі вставляється в вигин початкової планки.
  3. Верхня сторона 1-й панелі фіксується саморізами.
  4. Кожна наступна панель вставляється в замок попередньої (рис. 26).
  5. Верхня сторона останньої панелі спочатку вставляється в завершальну планку, нижня сторона стикується з попередньою панеллю, потім проводиться остаточне защелкивание.
  6. При необхідності остання панель підрізає до потрібної ширини. У цьому випадку на відстані 6 мм від краю за допомогою спеціального перфоратора робляться додаткові отвори для фіксації.

Монтаж металосайдингу Grand Line "Вертикаль GL"

  • Напрямок монтажу: від краю стіни або отвору.
  • Нижня межа - цоколь або вимощення будівлі.
  • Для декорування застосовується завершальна планка.
  • Панелі встановлюються таким чином, щоб перфорована кромка розташовувалася з протилежного боку від початкової лінії монтажу.
  • Край без отворів вставляється в доборную планку (кутову, околооконную).

  • Панель попередньо фіксується саморезом в одному з нижніх кутів, потім вирівнюється і остаточно прикручується по всій довжині.
  • Максимально допустиме відхилення панелей від вертикалі по довжині - 6 мм.
  • В процесі установки сайдинг вирівнюється по нижній межі.
  • Кожна наступна панель вставляється в замок попередньої панелі (рис. 27).
  • При використанні складних добірних планок панелі заздалегідь підрізають до потрібного розміру. В інших випадках панелі можуть обрізатися після монтажу.

Завершальний етап монтажу металевого сайдингу Гранд Лайн

  • Після закінчення установки з панелей видаляються забруднення і залишки захисної плівки.
  • В процесі експлуатації очищення сайдингу проводиться струменем води або вологою ганчіркою.
  • При необхідності можуть застосовуватися неабразивні чистячі засоби.
  • У разі виникнення подряпин пошкоджені ділянки підфарбовують відповідної за кольором фарбою.
  • Установка поверх сайдингу важких конструкцій забороняється.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама