Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обшивка будинку блок хаусом

  1. Переваги та недоліки обшивки стін блок хаусом
  2. Обшивка блок хаусом своїми руками

Зовнішній вигляд будинку, його фасад , Багато що може сказати про господарів: який колір, матеріал, яку фактуру вони віддають перевагу. Обшивка будинку блок хаусом - один з найбільш екологічних і простих способів обробки фасаду. Монтаж і збірку такої обшивки може виконати навіть неспеціаліст при наявності мінімальних навичок роботи з деревом і основних інструментів.

Переваги та недоліки обшивки стін блок хаусом

Блок хаус - це одна з різновидів вагонної дошки, яка зовні має вигляд закругленого дерев'яного бруса. Будинки, оброблені таким чином схожі на зруби в сільському стилі . Перевагою такої обробки може стати те, що вона досить міцна і може витримати вплив зовнішніх факторів середовища: вітру, дощу, піску. Цей матеріал екологічно чистий, тому не буде виділяти в повітря ніяких небезпечних речовин. Обшивка дерев'яного будинку блок хаусом може надати йому набагато більш презентабельний зовнішній вигляд, а також варто відзначити простоту монтажу цього матеріалу (більшість дощок мають спеціальної кріпильної системою «шип» - «паз). Єдиним недоліком такої обробки можна назвати те, що дерев'яні панелі потребують періодичної обробці: фарбування, лакування, просочення антисептичними засобами, щоб якість і цілісність деревини зберігалися надовго.

Обшивка блок хаусом своїми руками

Якщо ви вирішили обшити будинок блок-хаусом самостійно, спочатку потрібно ретельно підібрати матеріал: для зовнішніх робіт використовуються дошки шириною від 150 мм. Також фахівці рекомендують вибирати ті матеріали, які виконані з деревини, привезеної з півночі - такий блок хаус має більш щільну структуру, а значить, буде служити довше, ніж його аналоги з півдня. Після покупки потрібно дати дошках відстоятися протягом 1-2 днів в приміщенні, тобто провести «акліматизацію» матеріалу.

Монтаж блок хауса в загальному вигляді повинен відбуватися послідовно: Монтаж блок хауса в загальному вигляді повинен відбуватися послідовно:

  1. Спочатку потрібно побудувати обрешітку на стінах будинку, на яку потім будуть кріпитися дошки. Така обрешетка виконується з дерев'яного бруса за допомогою рівня, інакше можна отримати криві стіни. Брус кріпиться до стін у вертикальному положенні за допомогою цвяхів або саморезов з відстанню в 50-60 см одна від одної.
  2. Далі вирішується питання про необхідність додаткового утеплення будинку. Якщо воно потрібно, то між брусками обрешітки укладається шар утеплювача, який потім закривається шаром вітрозахисної плівки. Далі поверх плівки прибивається другий шар обрешітки.
  3. Монтаж безпосередньо дощок блок хауса слід починати знизу і йти вгору. Існують кілька видів кріплень дощок до обрешітки. Найбільш простий з них - за допомогою кляймера. Також можна прикріпити блок хаус за допомогою шурупа-саморіза, а потім ховати його капелюшок під коркову затичку, або закривати її спеціальними складами. Кріплення дощок шурупом під кутом в 45 ° найбільш складне і вимагає певних навичок, а також має велику ймовірність того, що при вгвинчування шурупа можуть утворитися сколи на дереві.
  4. Один з одним дошки з'єднуються за допомогою системи «шип» - «паз», створюючи єдине полотно стіни.
  5. Обшивка кутів блок хаусом може здійснюватися за допомогою спеціальних «фасонних» елементів - рейок, які прибиваються на кутах, а також спеціальних дощок, якими обробляються віконні прорізи.
  6. Інший спосіб обробки кутів: застосування спочатку виміряних і оптіленних під необхідним кутом дощок на кутових стиках.

    Інший спосіб обробки кутів: застосування спочатку виміряних і оптіленних під необхідним кутом дощок на кутових стиках

  7. Після того, як будинок повністю обшитий блок-хаусом його можна пофарбувати або покрити лаком необхідного кольору.
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама