Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Опілкобетонниє блоки своїми руками: виготовлення матеріалу

  1. Характеристики та різновиди матеріалу
  2. Виготовлення форм для бетону
  3. виробництво блоків

Опілкобетон відноситься до категорії легких матеріалів. Він виготовляється з тирси, піску і цементу. Блоки, зроблені з цих матеріалів, широко застосовуються при зведенні будинків, котеджів, господарських будівель. З опілкобетона можна створити досить міцний фундамент під будь-яку будівлю. Опілкобетон відноситься до категорії легких матеріалів

Блоки опілкобетонниє виготовляються з цементу, тирси і піску.

Характеристики та різновиди матеріалу

Опілкобетонниє блоки мають відмінні санітарно-гігієнічними якостями. Тому їх можна використовувати навіть при будівництві медичних і дитячих об'єктів. Даного матеріалу не страшна механічна обробка.

Блоки з тирси мають наступні характеристики:

  • відмінною теплоізоляцією;
  • вогнестійкість;
  • стійкістю до дії вологи;
  • міцністю.

Характеристики опілкобетонних блоків.

Основний недолік цього матеріалу полягає в тому, що вони здатні вбирати вологу. Але дана проблема вирішується шляхом покриття матеріалу вологостійким складом і фарбою. Внутрішня частина конструкції з опілкобетона піддається обробці якісним гідроізоляційним матеріалом.

Залежно від щільності існують такі типи опілкобетона: М5, М10, М15 і М20. Найбільш щільним матеріалом є блоки М5. Вони застосовуються при будівництві фундаменту і стін житлового будинку. За допомогою виробів М10 здійснюється реконструкція стін і підвальних приміщень. Для проведення облицювальних робіт і зведення перегородок усередині приміщення підійдуть блоки М15 і М20.

Безсумнівною перевагою опілкобетона є те, що його можна зробити своїми руками. Для цього нам знадобляться:

  • тирса;
  • цемент;
  • пісок;
  • глина;
  • вода;
  • дошки;
  • толь;
  • сталеві стрижні з різьбленням;
  • баранчикові гайки;
  • листова сталь;
  • Вибротрамбовка;
  • бетономішалка;
  • поліетиленова плівка;
  • сито з осередками 10 * 10 мм;
  • лійка;
  • цвях;
  • шпатель.

Виготовлення форм для бетону

Форма для арболітових блоків.

Для виробництва опілкобетонних блоків знадобляться форми. Якщо планується випускати матеріал великих розмірів, то форми краще зробити рознімними. Для невеликих блоків підійдуть форми, які мають пористу структуру.

Форми виготовляються з дощок товщиною 2 см, які всередині покриваються листовою сталлю. Завдяки наявності металу досягається максимальна гідроізоляція. Дошки не повинні вбирати вологу з робочої суміші. До того ж з форм, оброблених листової сталлю, легше виймати зроблені блоки.

Якщо вирішено використовувати форми без стали, то перед укладанням приготовленої суміші і в процесі виготовлення блоків конструкція рясно зволожується. Не можна допускати передчасного висихання опілкобетона.

При виготовленні форм слід врахувати ще один нюанс. При висиханні суміш піддається усушку, а матеріал стає за розмірами трохи менше. Тому, якщо планується робити матеріал певного розміру, то габарити форми повинні бути на 10% більше блоків.

Дерев'яні форми встановлюються на пластикові або металеві піддони, які покриваються тонким шаром тирси. Якщо в опілкобетонних потрібно зробити внутрішні отвори, то в формі повинні знаходитися листи толю, згорнуті трубочкою. Для прискорення виробничого процесу створюється відразу 15-20 форм. Це значно заощадить час для проведення подальших будівельних робіт.

виробництво блоків

Порівняльна таблиця характеристик блоків з різних матеріалів.

Добре висушені тирса просіваються через сито і перемішуються з піском і цементом. У розчин додається завчасно змочена і зім'ята глина. Всі компоненти знову перемішуються, після чого в суміш поступово з лійки додається вода.

Приготування робочої суміші проводиться виходячи з того, на які цілі буде використано будівельний матеріал. Для отримання блоків з тирси з різною щільністю вихідні матеріали додаються в наступних пропорціях:

  1. З 20 кг тирси, 20 кг глини, 5 кг піску, 5 кг цементу робляться блоки з низькою щільністю.
  2. З 20 кг тирси, 10 кг глини, 35 кг піску, 15 кг цементу - вироби з середньою щільністю.
  3. З 20 кг тирси, 5 кг глини, 50 кг піску, 20 кг цементу - блоки з високою щільністю.

Якість отриманого розчину перевіряється таким чином. Трохи суміші стискається в руці. Повинен вийти пластичний грудку зі слідами від руки. Якщо на грудці з'явилися маленькі крапельки води, то це свідчить про погану якість розчину.

При зведенні будівель в місцевості, де переважає волога погода, знадобиться здійснити додаткову обробку суміші за допомогою минерализаторов (вимочування в вапняному «молочку» і рідкому склі). Завдяки цьому збільшаться вологовідштовхувальні і вогнестійкі показники матеріалу.

Відразу необхідно визначити розмір виготовляються опілкобетонних блоків. Зазвичай стандартної вважається товщина матеріалу, що дорівнює товщині двох червоної цегли. При створенні великих блоків слід врахувати, що вони будуть висихати протягом досить тривалого часу. Для прискорення даного процесу в матеріалі робляться отвори.

Робити блоки з тирси потрібно протягом 1,5 годин після приготування розчину. Інакше суміш почне укріпляти. Суміш укладається в форми шарами товщиною 15-20 см. Кожен шар ретельно трамбується. Все повітря з заготовок повинен бути знищений.

Склад блоків і витрата цементу при виготовленні блоків з тирси.

Протягом 3-4 днів відбувається процес затвердіння матеріалу. Щоб він досяг максимальної щільності, необхідно дотримуватися певний температурний режим. Оптимальна температура повинна становити + 15ºС і вище.

Через 3 дні опилкобетон потрібно перевірити. Береться цвях і проводиться по поверхні матеріалу. Якщо на ньому не з'явилася глибока подряпина, то блоки можна виймати і укладати для подальшої просушки. Після чого відбувається акуратне вилучення пробок і толю. Форми розбираються.

Для придбання максимальної міцності блоки витримуються ще протягом 3-4 днів.

Найбільш якісний матеріал вийде тоді, коли він укладений на протязі з наявністю невеликих проміжків між блоками.

У такому випадку процес висихання відбуватиметься більш рівномірно. Щоб уникнути намокання блоків під час дощу, його вкривають поліетиленовою плівкою.

При остаточній сушці, яка займе більше 3 місяців, рекомендується побудувати стовпи з зроблених заготовок. У підставі укладаються обпалені цеглини. На них укладаються два опілкобетонних блоку. На них в поперечному напрямку укладаються два наступних блоку. Процедура повторюється до тих пір, поки будівельний матеріал буде зручно укладати і згодом знімати.

Через 3 місяці матеріал повинен повністю висохнути і затвердіти. На ньому не повинно бути ніяких тріщин. Перевірка якості стружкобетону здійснюється наступним чином. Береться один з блоків і скидається з метрової висоти. Якщо матеріал залишиться цілим, то можна приступати до будівництва будинку або господарських будівель.

Читайте також: Б локи фундаментні - розміри
Детальніше про розмірах газобетонного блоку
Зроби сам газоблок - читайте тут .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама