Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Програма для перевірки жорсткого диска на биті сектора (Victoria)

Victoria - одна з найпопулярніших програм для тестування, сервісного обслуговування та допомоги, при відновленні інформації з жорстких дисків. Є версії під DOS і під Windows.

Використовуючи другу версію, Ви прямо в працюючої ОС можете зробити діагностику і ремонт жорстких дисків. Але варто зазначити, що виправлення збійних секторів прямо з ОС часто закінчується невдачею, тому досвідчені користувачі використовують іншу версію.

Версія програми Вікторія, яка запускається з-під DOS, завантажується з завантажувального диска або флешки. З її допомогою можна провести діагностику і, якщо потрібно, «полікувати» жорсткий диск. Завантажувальний диск, з встановленою програмою Вікторія, стати в нагоді тим, у кого через бед-блоків не запускається операційна система, або якщо у Вас один жорсткий диск, і Ви хочете виправити на ньому бед-блоки.

Бед-блоки або пошкоджені сектора - зіпсований або не читати сектор, на спробу звернення до якого накопичувач повертає помилку.

Бед-блоки можуть бути: логічними - порушена контрольна сума сектора, що легко виправляється програмою; і фізичними - руйнується поверхню жорсткого диска або його механізми.

Для перевірки жорсткого диска на биті сектора, досить буде встановити версію програми, яка працює прямо в ОС Windows. Завантажуємо її, перейшовши за посиланням, яка приведена нижче.

Витягуємо файли з архіву в обрану папку. Потім заходимо в цю папку, шукаємо виконуваний файл «vcr446f.exe», натискаємо на нього правою кнопкою миші і запускаємо від імені адміністратора.

exe», натискаємо на нього правою кнопкою миші і запускаємо від імені адміністратора

У головному вікні програми переходимо на вкладку «Tests». У правій частині вікна відзначаємо «Ignore» і «read» і натискаємо «Start». Таким чином, ми запустили простий тест поверхні жорсткого диска - він жодним чином не вплине на нього, зате після закінчення тесту, буде зрозуміло, в якому стані знаходиться Ваш вінчестер.

Таким чином, ми запустили простий тест поверхні жорсткого диска - він жодним чином не вплине на нього, зате після закінчення тесту, буде зрозуміло, в якому стані знаходиться Ваш вінчестер

LBA - механізм адресації і доступу до блоку даних на жорсткому або оптичному диску, іншими словами - це номер сектора. У полях «Start LBA», «End LBA» можна задати початковий і кінцевий номер сектора, для яких необхідно виконати сканування.

Трохи нижче вказуються пройдені відсотки від заданого в меню максимального значення LBA, і є індикатор залишкового часу до кінця тестування.

Тепер подивимося на результати тесту. Прочитані блоки даних упорядковано відповідно до часу доступу, кольорові прямокутники посередині екрану, що дозволяє виявити стан поверхні жорсткого диска, і виявити не тільки бед-блоки, а й намічені дефекти.

У мене було перевірено всього 14.1% поверхні жорсткого диска, і з цих блоків - 152 блоку з затримкою 600 мс - а це можливі кандидати в беди. 600 мс - це час доступу до блоку, в ідеалі значення не повинно перевищувати 30 мс.

Зазвичай справні накопичувачі не мають «кольорових» прямокутників, а поява червоних і бурих говорить про будь-яких проблемах. Якщо після перевірки у Вас будуть блоки, які стосуються полю «Err» - це невиправні збійні сектора.

Щоб виправити бади на жорсткому диску, можна спробувати «занулити» їх - функція «Erase» - контрольна сума поганих блоків буде відновлена ​​при перезапису сектора цілком. Також можна використовувати функцію «Remap» - заміна адреси нечитабельною сектора одним з резервних секторів, які створені саме для таких випадків.

Якщо пошкоджені сектора не виліковні, тобто мають фізичну природу, то можна скористатися наступними способами.

Якщо погані сектора знаходяться в кінці диска, то обрізати цей кінець диска. Запам'ятовуємо номер сектора і використовуємо в цій же програмі обрізання розміру жорсткого диска (hpa): обрізаємо диск до першого збійного сектора.

Якщо погані сектора знаходяться в середині або на початку диска, то залишити цю частину дисків не розміченій. Тобто розбити жорсткий диск на логічні томи так, щоб використовувані логічні диски не перебували в області де є bad-сектора.

На цьому буду закінчувати. Програма для перевірки жорсткого диска на биті сектора Victoria показала нам, в якому стані знаходиться поверхню вінчестера. Що робити далі - лікувати або купувати новий - вирішувати Вам.

Завантажити безкоштовно Програма для перевірки жорсткого диска на биті сектора (Victoria)

Оцінити статтю:

Про автора: Олег Камінський

Веб-майстер. Вища освіта за фахом "Захист інформації". Творець порталу comp-profi.com. Автор більшості статей і уроків комп'ютерної грамотності

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама