Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Так чи хороша незнімна опалубка з пінополістиролу?

  1. Спочатку про екологічність пінополістиролу
  2. Переробка будинку з незнімної опалубки
  3. В стіни можуть пробратися комахи або вода
  4. Потрібен кваліфіковану працю
  5. Можна будувати тільки в теплу пору року
  6. Висока вологість в будинку після будівництва
  7. Будинок-термос
  8. Обов'язкове заземлення та занулення будинку

Традиційно, для виготовлення фундаменту і стін в монолітних бетонних будинках, бетон заливався в тимчасову опалубку, яка віддалялася після висихання бетону. Технологія побудови з використанням незнімної опалубки є альтернативою такому будівництву. Опалубку виготовляють з пінополістиролу, який складається як блоки лего. Після монтажу опалубки встановлюється арматура, вирівнюється опалубка і в неї заливається бетон. Після висихання бетону, протягом усього життя будівлі, пінополістирол працює в якості ізоляційного матеріалу. Начебто, здається, дуже хороша технологія швидкого зведення будинку. Легка опалубка, яку не треба знімати, забезпечує фактичну відсутність відходів. Будинки, побудовані з використанням незнімної опалубки, мають підвищену міцність і позиціонуються як енергоефективні та екологічні. Але так чи насправді хороша незнімна опалубка з пінополістиролу?

Спочатку про екологічність пінополістиролу

Треба відзначити, що пінополістирол з дуже великою натяжкою можна віднести до екологічних матеріалів. Проте, його так часто маркують. Це справедливо, якщо тільки не розглядати його з точки зору:

Впливу на людину - стирол, з якого робиться пінополістирол, є отрутою для людини, в пінополістиролі він полімеризовані, але не повністю, тому отрута поступово виділяється в навколишнє середовище, а під впливом світла, кисню, тепла і т.д. він починає виділятися активніше. При пожежі він горить при дуже високій температурі 1100 ° С, руйнуючи навіть металеві конструкції, і виділяє отруйні речовини. Звичайно, сучасний пінополістирол обробляється антипіренами, тому говорять про пожежобезпеки, але антипірени також не безневинні для людини.

Впливу на навколишнє середовище - після закінчення терміну служби пінополістирол відправляється на звалище, але там він буде лежати сотні років, отруюючи довкілля, оскільки він володіє поганими властивостями биоразложения.

Питання: чи потрібен такий «екологічний» матеріал?

Переробка будинку з незнімної опалубки

Будинки з незнімної опалубки важко реконструювати. Треба ретельно продумувати дизайн будинку і передбачити всі можливі необхідні зміни в майбутньому. Наприклад, щоб додати вікно або двері, доведеться різати монолітну бетонну стіну, що зовсім непросто і забере чимало часу. Важливо також заздалегідь врахувати всі комунікаційні системи: електричну проводку, сантехнічні труби, вентиляцію і т.д., оскільки після завершення будівництва буде важко провести всі ці комунікації.

В стіни можуть пробратися комахи або вода

Сегменти блоків повинні встановлюватися дуже герметично, інакше зовнішня ізоляція стіни може стати для комах відмінним місцем проживання і в неї зможуть проникати грунтові води. Але це частково вирішується проблема, є блоки, оброблені інсектицидом, і з захистом від води. Проте, як правило, такі блоки дорожче, ніж звичайні.

Потрібен кваліфіковану працю

Ця технологія будівництва є відносно новою для Росії, тому знайти кваліфікованих практикуючих будівельників, повністю освоїли метод будівництва, важко. Це також підвищує вартість будівництва, оскільки кваліфіковані робітники користуються попитом і їх робота коштує дорожче.

Можна будувати тільки в теплу пору року

При температурі нижче 0 ° С твердіння бетону практично припиняється, заливати його треба при температурі вище 5 ° С. Також в жаркий період може знадобитися зволоження бетону водою.

Висока вологість в будинку після будівництва

Відразу ж після будівництва будинку можуть виникнути проблеми з високою вологістю. Підвищення вологості в будинку відбувається через те, що бетон все ще знаходиться в процесі затвердіння. Після того, як він повністю застигне, рівень вологості повітря може вийти на нормальний рівень. Щоб осушити повітря, можна використовувати осушувач повітря.

Будинок-термос

Стіни, зведені подібним чином, погано «дихають», оскільки пінополістирол має низьку паропроникність. Тому в будинку обов'язково необхідно передбачити систему примусової припливно-витяжної вентиляції.

Обов'язкове заземлення та занулення будинку

Використання металевої арматури вимагає пристрою контуру заземлення та занулення.

Технологія зведення будинку з незнімної опалубки має очевидні переваги, але вона має і ряд недоліків, які здебільшого пов'язані з використанням пінополістиролу. Якщо при виборі технології зведення будинку в розрахунок брати не тільки швидкість будівництва і вартість, а й інші чинники, то технологія з використанням незнімної опалубки стане не найкращим вибором.

Автор: Анастасія Литвинова

Автор:   Анастасія Литвинова

Скріншот відеоролика youtube.com/Дом з пінопластових опалубки. (Частина 3)

(Просмотрелі27 590 | Подивилися сьогодні 13)

Але так чи насправді хороша незнімна опалубка з пінополістиролу?
Питання: чи потрібен такий «екологічний» матеріал?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама