Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Технологія будівництва будинку з газобетонних блоків. Що потрібно знати?

  1. Який фундамент краще для будинку з газобетону?
  2. Технологія кладки стін
  3. армування стін
  4. перекриття стін
  5. утеплення стін
  6. Будівництво будинку з газобетонних блоків: відео.

Світовий технічний прогрес дає багато цікавих будівельних матеріалів

Світовий технічний прогрес дає багато цікавих будівельних матеріалів. Серед них - газобетон. Це вид пористого бетону з маленькими порами, які не повідомляються один з одним. Для його виготовлення потрібен цемент, кварцовий пісок і особливі газоутворювач. Часто використовують домішки - гіпс, золу, металургійний шлак, вапно. Цей камінь легко обробляти - свердлити, пиляти, стругати, забивати скоби або цвяхи. З роками він твердне, стає міцнішим. Він нешкідливий для здоров'я і не горить. Всі ці властивості зробили його затребуваним сировиною для побудови приватних будинків.

Технологія будівництва будинку з газобетонних блоків проста для людини, що має уявлення про зведення споруд. Створення будь-якої будівлі (коли вже є всі дозволи) починається з риття котловану для фундаменту. Фундамент - основа будь-якої будівлі, він задасть експлуатаційні якості будівлі на десятиліття. Ігнорувати його важливість і намагатися заощадити на етапі його зведення - це диверсія по відношенню до самого себе. Навіть той факт, що газобетон легше багатьох будматеріалів, не дає приводу розслабитися.

Який фундамент краще для будинку з газобетону?

Фактори що впливають на вибір фундаменту:

  • геологія ділянки,
  • вага будови з меблями і всім вмістом,
  • форма рельєфу місцевості.

Кращий спосіб - звернутися за розрахунками до досвідчених фахівців. Вони визначать всі параметри майбутнього фундаменту і його тип. Газобетон - матеріал крихкий, найменший просідання фундаменту спричинить появу тріщин. Загальна вимога до фундаменту - він повинен бути із залізобетону! Стандартні конструкції, що застосовуються для газобетонних будинків:

  1. Монолітна плита.
  2. Поглиблений стрічковий фундамент.
  3. Мелкозаглублённий стрічковий фундамент.
  4. Буронабивні палі.
  5. Стрічковий мелкозаглублённий, Т-подібний, для пучинистого грунту.

Найдоступніший і поширений вид - стрічковий мелкозаглублённий фундамент. Він підходить для звичайних геологічних факторів, його реально зробити самому. Головне правило при виборі фундаменту - він повинен бути міцним і зберігати жорсткість всієї конструкції. Технологія заливки фундаменту під будинок з газобетону не відрізняється від звичайної.

Точну глибину можна визначити лише після геологічної розвідки. Але зазвичай це 1,5 - 2 метри. Ширина повинна бути більше на 20 см ширини стіни. Тут працює принцип - кашу маслом не зіпсуєш. Багато що залежить від виду облицювання, яку Ви вирішили використовувати. Конфігурація стрічки фундаменту повинна відповідати контуру майбутнього будинку і його стінових перегородок. Товщина під перегородки може бути меншою.

Етапи зведення фундаменту:

  1. Розмітка фундаменту. Встановлюємо обноски, і виносимо на них осі будинку, для цього наймаємо геодезиста або робимо це своїми руками. А, як зробити розмітку фундамент під будинок самостійно читайте тут .
  2. Копка. Викопуємо траншею необхідної глибини, яка вказана в проекті.
  3. Подушка. Це прошарок з піску товщиною 20 сантиметрів, кладеться прямо на дно котловану. Вона надає конструкції особливу надійність, її поливають водою і трамбують.
  4. Укладання плівки. Вона зберігає вологу від заливки розчину.
  5. Армуючий каркас. Можна використовувати сітку зі сталі певного типу. Ідеальний варіант - арматура, скріплена дротом. Сварка погіршує властивості металу, від неї краще утриматися. Армування має кілька вимог: метал не повинен виходити з фундаменту; кути і перетину - найвідповідальніші точки, які вимагають використання цілісних, зігнутих прутів; чим більше і важче будинок, тим більше частота використовуваних елементів.
  6. Опалубка і заливка розчину. На цьому етапі важливо не забути про можливі в проекті отворах під водопровід або каналізацію. Встановіть в тому місці трубу (можна стару). В іншому випадку - належить потім видовбувати отвір. В якості опалубки можна використовувати дошки, залізні листи або спеціальні форми. Опалубка - це оснащення багаторазового використання. При заливці важливо контролювати склад розчину. Ідеальна пропорція 1: 3: 5. Цементу повинно бути в три рази менше піску і в п'ять разів менше щебеню. Утрамбовка за допомогою вібратора поліпшить властивості конструкції.

Після заливки фундамент повинен встоятися, схопитися і зміцніти. На це може піти цілий місяць. У спеку досить тижні. Фундамент вимагає весь цей час догляду у вигляді зволоження і захисту від ультрафіолету (можна використовувати плівку). У холодну пору року на схоплення фундаменту піде набагато більше часу. Наступні будівельні роботи краще відкласти до весни. В ідеалі - зробити вимощення, яка буде відводити вологу і опади від фундаменту.

Технологія кладки стін

Технологія кладки стін з газобетонних блоків не представляє складного завдання. Особливе значення треба приділити нижньому ряду, адже він задасть «рівність» всіх інших рядів. Між цоколем і нижнім рядом рекомендується укласти гідроізоляцію. Це може бітумний матеріал в рулонах або спеціальні суміші. Якщо верхня площина фундаменту крива, потрібно усунути цей дефект виготовленням зрівнює шару піщано-цементного розчину.

Ідеальна геометрія блоків Ідеальна геометрія блоків   дозволяє застосовувати укладку на клей дозволяє застосовувати укладку на клей. Це дешевше, ніж на розчин. Але вимагає більш точного укладання самих блоків. Коригувати розташування блоку шаром цементу не вийде. Якщо після укладання останнього блоку в ряду залишиться місце, то необхідно зробити допоміжний блок. Його торці при монтажі слід з двох сторін намазати клеєм. Монтаж кожного блоку контролювати схилом і рівнем. Коригувати положення блоків можна киянкою. При укладанні кожного нового рівня слід вирівняти теркою поверхню нижнього ряду. Між блоками не повинно бути зазорів, вони зобов'язані перебувати на одному рівні. Пил слід змітати або здувати. Переваги використання клею:

  • економія сил і матеріалів,
  • поліпшення теплопровідності,
  • ідеальна геометрія,
  • міцність на стиск і на вигин.

Вертикальна рейка допоможе визначити кут, а шнур - паралельність рядів. Не варто забувати і про принцип зв'язки при укладанні кожного нового рівня. Центр блоку повинен бути на рівні стику блоків ряду під ним. Слідкуйте за кресленням: можливо в стіні доведеться залишити отвір під труби або вентиляцію.

армування стін

армування стін

Армування стін з газобетону не збільшує несучих якостей. Але воно знижує ймовірність появи тріщин. Питання армування слід розглядати в кожному окремому випадку. Армування бажане робити для початкового ряду кладки і для кожного четвертого. Важливо застосовувати армування на опорних точках перемичок, під віконними прорізами. Кожен ряд перекриття і ряд під кроквяної балкою також слід посилювати. Для прокладки арматурних прутів, в порожнині кладки потрібно вирізати штроби. Допоможе штроборез.

Спочатку видаляють пил, потім заповнюють штроби клеєм або цементним розчином. Це посилить конструкцію і врятує арматуру від руйнування. Кращий варіант - прути з радіусом 4 мм. Для тоненьких швів можна застосовувати особливі арматурні каркаси. Вони мають вигляд паралельних смуг, зроблених з оцинкованої сталі. Смуги мають розмір в перерізі 1,45 мм і з'єднані дротиком в формі змійки.

Армування перегородок з газобетону виконують, коли конструкція перегородки вище 3 метрів, особливо в сейсмічних районах. Особливе місце приділяється армуванню в місцях перегородок над дверними отворами. В отворі спочатку укладають дошку, потім цементний розчин і армовану сітку. Арматура повинна перевершувати величину отвору на 30 см.

З'єднання стіни і перегородки здійснюється за допомогою анкерних пластин, дюбелів і саморізів. Після закінчення кладки перегородки і вертикальні шви заповнюють монтажною піною, затирають розчином. Ідеально викладену перегородку з газобетонних блоків можна відразу шпаклювати, пропускаючи штукатурку. Це знову підтверджує перевагу блоків.

перекриття стін

Перекриття стін з газобетону принципово не має відмінностей від інших конструкцій. У будинках з газобетону використовують 4 типи перекриттів: Перекриття стін з газобетону принципово не має відмінностей від інших конструкцій

  1. Збірно-монолітні.
  2. Залізобетонні плити. Їх монтують в крайніх випадках, якщо довжина прольоту більше 6 м. Велика маса цих плит обмежує їх використання в подібному будівництві.
  3. Газобетонні плити. Вони бувають завдовжки від 1,75 до 6 м. Їх вага набагато менше звичайних плит. Але звукоізоляція і теплопровідність краще! А маленька товщина не знижує міцності. Але для укладання потрібно кран.
  4. Балкове.

Краї плит повинні заходити на основні, несучі стіни на відстань більше 12 см. Але вони не повинні лежати і тиснути на внутрішні перегородки. Їх свідомо будують трошки нижче. Стяжку перекриттів здійснюють за допомогою хомутів. Технологічний зазор закладають арматурою і закладають цементним розчином. Дуже часто, при будівництві невеликого приватного будинку, перекриття роблять з дерева, застосовуючи брус і дошки.

утеплення стін

утеплення стін

Для жителів в широтах з теплими зимами - утеплення будинку з газобетону безглуздо. На доцільність цієї роботи впливає товщина і виконання швів між блоками, параметри самих блоків. Якщо вони укладені на потужний шар цементного розчину - утеплення обов'язково. Якщо шви між блоками мінімальні - утеплення можна не робити. Якщо блок виконаний з дуже щільного матеріалу, або товщина стіни менше 30 см - утеплення обов'язково!

Багато майстри не радять взагалі утеплювати цей матеріал. Він відноситься до розряду «дихаючих». А утеплення сприятиме зворотного ефекту. Паропроникність утеплювача повинна бути вище, ніж у газобетону. Інакше - доведеться монтувати спеціальну вентиляцію. Часто утеплення надає більш гарний вигляд споруди. Як матеріал використовують пінопласт і мінеральну вату. Товщини в 5 сантиметрів буде достатньо.

Роблячи утеплення стін з газобетону важливо дотримати принцип: властивість матеріалів повинна бути від меншого рівня в кімнаті до більшого рівня на вулиці. Оптимальний варіант - утеплення зовні. Коли будівля утеплюється зсередини - відбувається зміщення точки роси, в приміщенні почне збиратися волога, з'являтися пліснява та грибок.

Рішення будувати будинок з пінобетону - вітається. Маса переваг цього матеріалу зроблять Ваше житло комфортним і добротним. Постарайтеся отримати масу корисної інформації, яка полегшить процес будівництва, зробить її менш витратною. Все перевіряйте і прораховують, аналізуйте і думайте. Якщо роботу здійснюють наймані працівники, намагайтеся вникати в процес, фіксуйте відступу від плану, не соромтеся задавати питання: «А чому так?»

Так само, можете вивчити технологію поетапного будівництва каркасного будинку .

Будівництво будинку з газобетонних блоків: відео.

Дивіться покрокову відео інструкція з будівництва будинків з газобетону:

Який фундамент краще для будинку з газобетону?
Який фундамент краще для будинку з газобетону?
Якщо роботу здійснюють наймані працівники, намагайтеся вникати в процес, фіксуйте відступу від плану, не соромтеся задавати питання: «А чому так?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама