Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вартість кладки газобетону за куб

  1. Що впливає на цінову категорію
  2. Технологія виробництва
  3. Кладка і транспортування
  4. Які матеріали і компоненти використовувати
  5. вибір газобетону
  6. Компоненти для кладки
  7. Розрахунок вартості
  8. Кошторис на виконання робіт і матеріали

Докладний розрахунок кількості необхідного матеріалу і витрат на його використання в роботі - основа успішного будівництва

Докладний розрахунок кількості необхідного матеріалу і витрат на його використання в роботі - основа успішного будівництва. При цьому важливо знати вартість кладки газобетону за куб, якщо будівля буде зводитися з нього. Грошові витрати підсумовуються з різних показників з урахуванням не тільки будматеріалів, але і робочої сили.

Що впливає на цінову категорію

Що впливає на цінову категорію

Вартість робіт залежить від технічних характеристик матеріалу, витрат на його транспортування і безпосередньо на проведення будівельних заходів. Є ще додаткові чинники - сезонність і обсяг купівлі-продажу - їх теж варто брати до уваги.

Технологія виробництва

Від неї залежить щільність газобетонного блоку, яка може бути абсолютно різною. Це впливає на якісну і фінансову сторони питання.

Марка газобетону Призначення Міцність Теплопровідність, Вт / (м / С) D350 Утеплення будівель Низька 0,08-0,09 D400 Утеплення. Закладання отворів в багатоповерхових і монолітних будинках. Середня 2,08-2, 09 D500 Для малоповерхового типу будівель. В 2 рази вище 4,1 D600 Споруда будинків вентильованого типу. Найвища 4,5

Найвища 4,5

При підвищенні кількісного показника міцності і маркування матеріалу збільшується і вартість одного кубічного метра блоку, що коливається в діапазоні 2500-4500 рублів. Додаткові фактори ціни на газобетонні блоки залежить не тільки від сезонності і обсягу купівлі-продажу, а й від фірми виробника, а також наявності вигідних пропозицій - акцій, знижок.

У сезон проведення будівельних робіт ціна зростає. Якщо будівництво планується заздалегідь, краще купувати газобетон завчасно, не в сезон - тоді і процентне співвідношення знижок вище, і вартість нижче. Стіни з газобетонних блоків обійдуться дешевше, якщо обсяг покупки буде більше. У будь-який час року у виробників завжди можна знайти вигідні пропозиції у вигляді акцій і знижок - так можна заощадити до 15% вартості товару.

Великі виробники завищують ціни на матеріал, але їх продукція, як правило гарантує гарну якість. У виборі можна орієнтуватися не тільки на рекламу і рейтинг торгових марок, але і на рекомендації будівельників зі стажем - їм точно відомо, який матеріал і за яких умов краще використовувати.

Повернутися до змісту

Кладка і транспортування

Кладка і транспортування

Цей робочий момент становить 35-50% від загальних витрат на будівництво. На що звернути увагу:

  • ким буде здійснюватися кладка з газобетону;
  • хто надасть послуги муляра;
  • відповідальні особи за навантаження-розвантаження;
  • як зробити транспортування;
  • в яких умовах зберігати;
  • витрати в роботі.

ким буде здійснюватися кладка з газобетону;   хто надасть послуги муляра;   відповідальні особи за навантаження-розвантаження;   як зробити транспортування;   в яких умовах зберігати;   витрати в роботі

Витрати по кладці можна знизити, виконавши її самостійно. Для цього необхідно вивчити особливості технології і спробувати викласти невеличкий «тестовий» ряд. Якщо все пройшло успішно - то переходити до кладки стін в будинку. Стовідсоткового якісного результату така робота не гарантує. При користуванні послугами приватних фахівців ви платите 700-1200 рублів за кубометр, але за ходом роботи доведеться стежити Вам, інакше в разі виникнення проблем довести чиюсь неправоту буде нелегко.

При користуванні послугами приватних фахівців ви платите 700-1200 рублів за кубометр, але за ходом роботи доведеться стежити Вам, інакше в разі виникнення проблем довести чиюсь неправоту буде нелегко

Наймання робітників з будівельної фірми обійдеться дорожче - вартість кладки газобетону за куб складе від 1700 рублів, але при цьому гарантується якісне виконання кладки і простіше вирішити організаційні моменти. На навантаженні можна заощадити, якщо знайти безкоштовний варіант, або домовитися з мулярами - можливо, вони погодяться зробити знижку.

Повернутися до змісту

Які матеріали і компоненти використовувати

Які матеріали і компоненти використовувати

Газобетон виробляється різний за складом, а також якісним характеристикам. Якщо він поганої якості і з кривою геометрією (неправильної форми), то його доведеться викладати на розчин, що буде дорожче, ніж кладка наклей. Робота з хорошим матеріалом правильної геометрії знижує вартість будівництва стіни з газобетонних блоків.

Повернутися до змісту

вибір газобетону

У будівельній сфері використовуються газобетонні блоки різної щільності. Відповідно до цього показником визначається цільове призначення.

Група по щільності і призначенням Маркування Теплоізоляційні D300-500 Конструкційно-теплоізоляційні D500-900 Конструкційні D1000-1200

Група по щільності і призначенням Маркування Теплоізоляційні D300-500 Конструкційно-теплоізоляційні D500-900 Конструкційні D1000-1200

Оптимальним матеріалом для спорудження будівлі в 1-3 поверхи будуть блоки з маркуванням D500. Якщо потрібно побудувати будинок вище триповерхового, тоді варто придбати газобетон марки D1200. Вартість їх складе від 3000 рублів і вище.

Повернутися до змісту

Компоненти для кладки

Залежно від правильності форм блоків з газобетону вибираються компоненти для його зв'язки. Для цієї мети служать цементно-піщаний розчин або спеціальний клей.

Назва геометричних параметрів і видів відхилень Одиниця виміру Кладка на клей Універсальна кладка (клей, розчин) Кладка на розчин Висота мм 1 3 5 Довжина або товщина мм 2 4 6 Різниця в довжині діагоналей мм 2 4 6 Викривлення по гранях, ребрах мм 1 3 5 деформація кутів (не більше двох) на блоці з глибиною мм 5 10 15 Відхилення ребер не більш подвійної довжини поздовжніх ліній глибиною мм 5 10 15

Якщо відхилення невеликі - в кілька мм, тоді використовується клей, якщо понад 5 мм - розчин.

На витрата компонентів впливають розмір блоків і якість його поверхні - чим більше нерівностей, тим більше витрачається матеріалу. Величину можна обчислити за формулою:

Р = ((L + H) / L * H) * d * 1.4 * 1.15, де:

Р - це витрата сухого клею, кг / кубометр;
L - довжина блоку, м;
H - висота блоку, м;
1,4 - кількість суміші, необхідне для товщини шару 1 мм;
d - товщина для шва, м;
1,15 - надлишки.

Повернутися до змісту

Розрахунок вартості

Ціна буде розраховуватися з урахуванням марки клею і виробника.

Виробник Ціна, руб / кг Витрата, 1 кв.м / 2 мм Товщина шва, мм Церезіт 300/25 2,6 2-10 Крайзель 250/25 2,5-3 1-3 Основа Селформ 200/20 2,6 1 -5 Боноліт 220/25 2,6-3 2-8

м / 2 мм Товщина шва, мм Церезіт 300/25 2,6 2-10 Крайзель 250/25 2,5-3 1-3 Основа Селформ 200/20 2,6 1 -5 Боноліт 220/25 2,6-3 2-8

До додаткових факторів, що впливає на вартість клею, відносять:

  • розташування місця покупки (будівельний супермаркет, оптова база, інтернет-ресурс);
  • витрати на доставку або самостійна транспортування;
  • обсяг - оптом чи вроздріб;
  • популярність виробника.

Вартість робіт із застосуванням замість клею цементно-піщаного розчину обійдеться як мінімум на 50% дорожче з розрахунку його ціни.

Повернутися до змісту

Кошторис на виконання робіт і матеріали

Кошторис на виконання робіт і матеріали

Орієнтовно можна розрахувати кошторис будівництва стіни з газобетонних блоків, враховуючи ціни на проведення робіт і матеріали. Сама ж цінова категорія залежить від регіону, в якому ведеться забудова. Не варто підкуповувати себе можливістю придбати матеріали по занадто заниженою ціною - його якість може бути в рази гірше.

Вартість кладки 1 м3 газобетону зручно обчислити по таблиці.

Виробник Ціна, руб / кг Витрата, 1 кв.м / 2 мм Товщина шва, мм Церезіт 300/25 2,6 2-10 Крайзель 250/25 2,5-3 1-3 Основа Селформ 200/20 2,6 1 -5 Боноліт 220/25 2,6-3 2-8

м / 2 мм Товщина шва, мм Церезіт 300/25 2,6 2-10 Крайзель 250/25 2,5-3 1-3 Основа Селформ 200/20 2,6 1 -5 Боноліт 220/25 2,6-3 2-8

При цьому необхідно враховувати різницю в виробниках і торгових марках, маркування газобетону, витраті на витрати. При самостійному виконання будівельних робіт додайте до отриманого числовим значенням ще 20%, а для приватної бригади - 10-15%. Кінцева сума і буде величиною, що вказує на витрату матеріалу і виробничі витрати.

Прорахувати вартість будівельних робіт при кладці 1 кубометра газобетону можна, ознайомившись з параметрами, на які варто звернути увагу при виборі. Орієнтовний кошторис і розрахунок можливих витрат допоможе грамотно визначити, у скільки обійдеться будівництво і покупка матеріалів.

Чи не знайшли відповідей у ​​статті? Більше інформації по темі:

Чи не знайшли відповідей у ​​статті?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама