Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Все що необхідно знати про розрахунок газобетону від ukrbudmat.org.ua

  1. Розрахунки кількості газобетону

Газобетон є будівельним матеріалом на основі вапна, цементного в'яжучого, піску. Серед переваг такого матеріалу відзначаються: Газобетон є будівельним матеріалом на основі вапна, цементного в'яжучого, піску

  • малу вагу газобетону;
  • екологічна чистота;
  • пожежостійкість;
  • стійкість до гниття і корозії;
  • морозостійкість;
  • вологостійкість;
  • звуко- і теплоізоляційні високі показники.

Але для визначення кількості матеріалу обов'язково проводиться розрахунок газобетону, де враховується кількість газоблоків в кубічному метрі.

Куб газобетону - це умовний об'єм, який визначається як куб зі сторонами, рівними одиниці. Вага газобетону може відрізнятися в залежності від того, що за наповнювачі використовувалися:

  • особливо легкий бетон, в якому більше 85% дрібних осередків з повітрям (розмірами до 1,5 мм). Застосовують в якості теплоізоляційного шару, і вага куба тут рідко перевищує 500 кг;
  • легкий - з наповнювачами з керамзиту або черепашнику. Вага відрізняється в залежності від щільності і може становити 0,5-1,8 тонни. Найважчим компонентом такого складу буде пісок;
  • важкий - з наповнювачами з щебеню і гравію. Вага куба такого матеріалу може досягати 2,5 тонн.

Розрахунки кількості газобетону

Визначити, скільки блоків газобетону в кубі, можна за допомогою простих математичних дій. Спочатку вимірюється розмір одного блоку і визначається його обсяг, в кубометрах. Потім 1 куб ділимо на число, що вийшло і округляємо величину в бік меншого цілого числа.

600х200х300

Наприклад, щоб дізнатися, купуючи газоблоки, скільки штук в кубі, виконаємо такий розрахунок. Розміри одного блоку - 30х20х60 см. Обсяг одного такого блоку складе: 0,3х0,2х0,6 = 0,036 куб. метра. Ділимо 1 куб на 0,036 і отримуємо 27,7 ... Тобто, в одному кубічному метрі матеріалу - 27 штук газоблоку. Після того, як визначте, скільки газоблоків в кубі, ви зможете розрахувати загальна кількість матеріалу, необхідне для зведення конкретного будинку.

Газоблоки реалізуються кубічними метрами, так що ці розрахунки вам обов'язково будуть потрібні при замовленні. Крім того, знаючи, скільки штук блоків в одному кубометрі, ви зможете прорахувати ціну одного газоблоку і точно визначити вартість будівництва. Підсумкова ціна буде залежати як від габаритів газоблоку, так і від обсягів поставки - як правило, великим забудовникам надаються вигідні знижки.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама