Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як побудувати будинок на дачі | Етапи будівництва недорого дачного будинку самостійно

  1. Особливості будинку для дачі
  2. Етапи будівництва дачного будиночка
  3. З якого матеріалу побудувати дачу. Недорогі варіанти.
  4. Скільки коштує побудувати дачний будинок?

Мріючи про своїй земельній ділянці, де можна втілити в реальність свій   пермакультурним дизайн   і задовольнятися благими плодами своєї діяльності на землі, не можна також не думати і будівництві будиночка на своїй ділянці

Мріючи про своїй земельній ділянці, де можна втілити в реальність свій пермакультурним дизайн і задовольнятися благими плодами своєї діяльності на землі, не можна також не думати і будівництві будиночка на своїй ділянці.

Чи можна побудувати будинок на дачі не тільки швидко, але і за дуже невеликі гроші? Так можна. Існує безліч цікавих недорогих проектів дачних будинків. Складність будівельних робіт залежить від обраного матеріалу.
На власній ділянці можна спорудити як елітне, так і недороге, але при цьому досить комфортне житло. Все залежить від індивідуальних смаків і уподобань, можливостей бюджету, обраного сировини. Вирішуючи як побудувати будинок на дачі, потрібно подбати про максимальний комфорт. Можна робити все по-старому (аж до саману), але краще звернутися до нових технологій, цікавих рішень до цього не використовувались - хіба не цікаво поекспериментувати? Все-таки проекти становить не грамотними фахівцями, а що стосується думок: скільки будівельників, стільки й думок.

Що стосується екологічності будинку, то в наш час складно побудувати будинок на 100% екологічний, з урахуванням обробки. Можна, звичайно, побудувати будинок, наприклад, з солом'яних блоків і з земляною долівкою, але давайте згадаємо казку про трьох поросят і вовка, все ж будинок повинен бути і фортецею в якійсь мірі. І тим не менше, звичайно ж, матеріали варто вибирати найбільш екологічні, природні, наскільки це можливо в сучасному світі.
Багато людей вважають, що звести будинок - це не посильне завдання. Але сучасні матеріали і технології дозволяють за короткий час спорудити невелике і недороге житло.

Особливості будинку для дачі

Основні вимоги до спорудження встановлюються в залежності від особистих уподобань. Цікаве рішення - будинок за власним проектом, в якому ви в найдрібніших деталях зможете втілити саме свої переваги, а не фантазії архітектора. Перш ніж приступити до його створення, потрібно визначитися з тим, який він повинен бути. І головне - не поспішати. Нехай ви будете складати свій проект рік або два, але за цей час ви зможете ретельно опрацювати, і врахувати всілякі нюанси, а їх, в такому важливому мужицькою справі як будівля будинку хоч відбавляй.
До об'єктів пред'являються певні вимоги:

  1. Швидкість проведення будівельних робіт.
  2. Будівлі повинні бути виконані з дотриманням технологій.
  3. Довговічність конструкції. Навіть з недорогої сировини вона не повинна швидко зруйнуватися.
  4. Чи не повинні вимагати великих капіталовкладень.
  5. Повинна залишатися можливість модернізації, тобто розширення споруди в подальшому (або зростання вгору, так звані "будинки на виріст" - практика показує що це краще, ніж прибудова).

Якщо планується проживання тільки в літній час, то не потрібно використовувати дорогі елементи або спеціальні утеплювачі.
Найчастіше будівлі виконуються з деревини, цегли, каменю. Часто дачні будівлі зводяться за каркасною технологією, найбільш дешевою (економія також на фундаменті).

Етапи будівництва дачного будиночка

Будівництво може бути не таким складним, як може здатися. Зведення дачних об'єктів проводиться за стандартною схемою, яка включає ці важливі етапи:

  1. Фундамент виконується за спрощеною методикою, якщо не планується капітальний об'єкт. Для стрічкового фундаменту проводиться розмітка на місцевості. Викопуються неглибокі траншеї під основу. Навколо монтується опалубка, закладається арматурні елементи. Потім проводиться заливка бетоном. У деяких випадках застосовується фундамент палі. Однак для легкого каркасного будинку найоптимальнішим варіантом буде гвинтовий фундамент, або стовпчастий (з ростверком), який цілком можна зробити своїми руками, він не вимагає об'ємних земляних робіт.
  2. Процес монтажу стін залежить від обраного сировини. До простих варіантів відноситься каркасна будова, а також будинок з піноблоків.
  3. Відрізняється складністю процес монтажу даху. Спочатку виготовляються крокви. До простих рішень слід віднести установку односкатной покрівлі або плоского даху, останні за своїми експлуатаційними характеристиками не поступаються, а в чому то і краще звичайних "шпаківень" (з цього питання багато суперечок серед професійних будівельників, по частині снігового навантаження наприклад, протікання, але тут дуже багато залежить від технології, пирога даху, регіону). Потім монтується решетування, дах покривається покрівельними елементами.
  4. Після монтажу даху встановлюються вікна та двері, а також проводяться всі необхідні комунікації. Зовні будівля обробляється різними матеріалами. Це може бути вагонка, сайдинг, а також облицювальні види каменю і цегли. Нерідко використовується штукатурка або кам'яна крихта.
  5. Облаштування всіх комунікацій (див. Також про підземний резервуар для води ). Все що пов'язано з комунікаціями, потрібно передбачити ще на етапі складання проекту (наприклад де буде знаходиться резервуар для води, або свердловина, і з урахуванням цього місце виходу труби від будинку, і т.д.).

Зараз стає модним плитний моноліту фундамент (так звана утеплена шведська плита - УШП). На сайтах будівельних фірм можна прочитати про те, що він виходить дешевше стрічкового фундаменту, наводяться головні аргументи - не потрібна опалубка (в цьому випадку вона дуже проста) і масштабні земляні роботи, та й пінополістирол нібито дешевше бетону. Однак на ділі все може бути не зовсім так. Наприклад, потрібен не звичайний пінопласт, а пінополістирол екструдований, який виходить навіть дорожче бетону; на УШП йде багато арматури, потрібно обов'язково орендувати бетонозмішувач (+ до вартості). Так, такий фундамент є заодно і чорновою підлогою для будинку, але твердження про те, що він виходить дешевше стрічкового (разом з підлогою, облаштовувати в процесі спорудження будинку), сумнівно.

З якого матеріалу побудувати дачу. Недорогі варіанти.

Роздумуючи з чого будувати дачний будинок, варто враховувати, що сировина повинна підбиратися з урахуванням фінансових можливостей і якісних характеристик Роздумуючи з чого будувати дачний будинок, варто враховувати, що сировина повинна підбиратися з урахуванням фінансових можливостей і якісних характеристик. Якщо добре вивчити ринкові пропозиції, то можна підібрати оптимальний варіант по своїх потребах.
При виборі матеріалів варто розглянути наступні варіанти:

  1. Будинок з бруса користується популярністю, завдяки своїй екологічності. Деревина чудово утримує тепло. До недоліків можна віднести менший експлуатаційний термін, в порівнянні з каменем. Крім того, дерево відноситься до недешевих варіантів. До сучасних методів будівництва відноситься спорудження з оциліндрованих бруса. Подібну конструкцію можна звести за кілька місяців.
  2. Пористим і легким варіантом є піноблоки / газоблоки. Для подібного матеріалу не потрібно посилений фундамент. Але для піноблоків важлива ідеально рівна поверхнос і армування, тому що вони досить крихкі, і можуть дати тріщини. Рекомендується використовувати в нижньому ряду більш щільні піноблоки, наприклад марки D500, не нижче, а далі D400, але не нижче. Варто враховувати, що ПІНОБЛОЧНИХ елементи сильно вбирають вологу. Але головна їхня перевага на думку багатьох - це можливість відмовитися від утеплення зовні (особливо в південних широтах, і при достатній товщині піноблоку), що знизить значно витрати на будівництво дачного будинку.
  3. Каркасний будинок використовується не тільки в теплу пору року, але також в більш холодні періоди. Для цього його необхідно грамотно утеплити. Крім того, на даний будова піде небагато грошей, так як дешево можна зробити опори (стовпчастий, гвинтовий фундамент). Але для каркасних споруд буде потрібна додаткова обробка. І все ж багато хто сходиться на думці, що такий будинок, це найдешевший варіант.
  4. Але найскладнішим і дорогим вважається будова з цегли або каменю, які втім є класикою. Зводяться подібні об'єкти повільніше, ніж інші. При будівництві важливо дотримуватися всі технології, а також норми СНиП. На момент монтажних робіт подібні конструкції не обов'язково піддавати зовнішній обробці, особливо якщо цегла облицювальна. На цьому можна заощадити.

Є ще цікавий, і дуже недорогий варіант (мабуть, найдешевший) споруди дачного будинку, причому максимально швидко, з морських контейнерів. Такі будинки можуть виглядати досить стильно, і в них цілком можна жити, не дивлячись на скептицизм багатьох. Про те, як його можна побудувати своїми руками, є безліч статей в інтернеті.

Скільки коштує побудувати дачний будинок?

Насправді банальне запитання, на який ніхто не дасть точної відповіді. Один і той же за площею маленький дачний будиночок, можна побудувати і за 50 т.р., і за 500 т.р. - матеріали, самі будете будувати або візьмете робочих, якою буде фундамент, умови місцевості (якщо є ухил або грунт сильно пучинистих, суглинок, фундамент вийде дорожче), тип даху, вікна (їх кількість і розміри), оздоблення та багато-багато інше, що відразу складно врахувати.
Деякі будівельники кажуть так: візьміть вартість фундаменту і помножте на 3, ось і буде кінцева вартість (зрозуміло, що дуже приблизно), дачного будинку під ключ.

В інтернеті, на сайтах будівельних фірм є спеціальні калькулятори які допоможуть розрахувати вартість будівництва будинку. Правда, вони як правило враховують і вартість робіт фірми. А як бути якщо ви збираєтеся будувати будинок своїми руками? Відповідь тут проста - визначаєтесь з проектом будинку, використовуваними матеріалами, фундаментом і дахом. Берете калькулятор в руки і починаєте рахувати по порядку - копка під фундамент, заливка бетоном (вартість бетону), скільки піде піноблоків (або кубів лісу), і так далі. Від того, як ви все прорахувати, до самих дрібниць, і буде залежати, укладетеся ви в свій бюджет чи ні, в результаті. Обов'язково враховуйте і те, що можуть бути різні непередбачені витрати, вони як правило завжди є (витрати на доставку матеріалів, та ін.).

Щоб правильно побудувати будинок на дачній ділянці слід враховувати безліч різноманітних факторів. Значення має сезон експлуатації, а також складність підстави. Якість матеріалу і спосіб будівництва впливає на довговічність і естетичні властивості споруди.

---------------

Якщо у вас є власний дорогоцінний досвід з будівництва дачного будинку на своїй ділянці, то не будьте егоцентричні, і діліться в коментарях нижче, багатьом буде теж цікаво дізнатися! А можливо ви в чомусь захочете поправити вже сказане, висловити свою думку.

Скільки коштує побудувати дачний будинок?
Можна робити все по-старому (аж до саману), але краще звернутися до нових технологій, цікавих рішень до цього не використовувались - хіба не цікаво поекспериментувати?
Скільки коштує побудувати дачний будинок?
А як бути якщо ви збираєтеся будувати будинок своїми руками?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама