Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як побудувати туалет на дачі своїми руками, будівництво дачного дерев'яного туалету з фото, пристрій туалету і креслення

  1. Будівництво туалету на дачі своїми руками, креслення і проект дачного туалету
  2. Будівництво дачного туалету
  3. Дерев'яний торф'яної туалет на дачі своїми руками, пристрій і етапи побудови
  4. Про видах дачних туалетів і їх будівництві
  5. Що дешевше: побудувати туалетний будиночок або купити готовий?
  6. Вуличний туалет типу люфт-клозет
  7. Потрібен нескладний дизайн проект?
  8. Конструкція туалету з піноблоків
  9. Особливості пристрою вуличного туалету
  10. Як зробити торф'яної туалет своїми руками?
  11. Будуємо самі: креслення дачного туалету
  12. Ще питання по вашій темі:

Будівництво дачного туалету своїми руками - це життєва необхідність, викликана природними потребами людини. Найчастіше це буває викликано відсутністю в населеному пункті центральної каналізації, але навіть при її наявності окремий клозет не завадить. Інший раз адже можуть відключити воду, і в цьому випадку вуличний туалет буде як не можна до речі. Садова конструкція не є верхом інженерної думки, тому її будівництво може подужати будь-який бажаючий. Для цього потрібно зовсім небагато - бажання, вмілі руки і нехитрі інструменти.

Будівництво туалету на дачі своїми руками, креслення і проект дачного туалету

Вибір конструкції і місця установки

Виділяють чотири основних типи дачного туалету: люфт-клозет, пудр-клозет, біотуалет і звичайний туалет з вигрібною ямою. Оптимальним варіантом для жителів північних районів є люфт-клозет. Ця конструкція являє собою суміш звичайного домашнього і класичного туалету з вигребом. У південних районах, де перегнивання нечистот відбувається швидше, така система не підійде. Можлива заміна на біотуалет або традиційну вуличну кабінку.
Виділяють чотири основних типи дачного туалету: люфт-клозет, пудр-клозет, біотуалет і звичайний туалет з вигрібною ямою

Будівництво дерев'яного туалету найчастіше здійснюється з дощок, але може бути виконано також і з цегли, піноблоків та інших матеріалів, які використовуються зазвичай. Враховуючи ж, що найбільш часто туалетна кабінка використовується в літній період і не потребує утеплення, розумніше будувати її з дощок, листів металу або шиферу та інших недорогих, але надійних матеріалів.

Перед тим як побудувати туалет на дачі, важливо визначитися з місцем його розташування. Згідно з санітарними нормами, мінімально допустима відстань від колодязя з питною водою дорівнює 25 метрам і 15 метрам, якщо це житловий будинок. Якщо ділянка нерівний або розташований з ухилом, то туалет на дачі своїми руками бажано ставити в низині. При цьому вигрібна яма повинна бути добре ізольована, щоб відходи не змішувалися з грунтовими водами і не отруювали найближчі водойми. Якщо вони залягають лише в 3 метрах від поверхні землі, то єдино можливими конструкціями є торф'яної пудр-клозет і сучасний біотуалет.

Будівництво дачного туалету

Розглянемо, як зробити туалет на дачі з економічних матеріалів. Для будівництва знадобиться брус 100х100 мм довжиною 3000 мм, цвяхи і саморізи, дошки, лист шиферу для даху, пінопласт для утеплення (якщо треба), а також робочі інструменти, як то:

  • молоток;
  • дриль;
  • шуруповерт;
  • ножівка;
  • рулетка;
  • будівельний рівень.

В першу чергу потрібен креслення дачного туалету, стандартний зразок можна знайти в Інтернеті. Згідно з цим кресленням і всім санітарним нормам риється і ізолюється вигрібна яма. Її площа на поверхні повинна бути трохи більше, ніж площа кабінки. Це потрібно для облаштування люка.

Це потрібно для облаштування люка

Процес будівництва стандартного туалету на дачі, фото якого ви могли бачити вище, стандартний: спочатку зводиться каркас із брусів, які на 1000 мм утапліваются в землю і бетонується, після чого він обшивається дошками. Зверху укладається похилий дах, а всередині - подіум з функціональним отвором і кріпленням під стульчак.

Дерев'яний торф'яної туалет на дачі своїми руками, пристрій і етапи побудови

Відмінністю торф'яного клозету від класичної кабінки є відсутність вигрібної ями. Торф'яної туалет для дачі замість цього оснащується ємністю, в яку збираються нечистоти і періодично видаляються. Для стандартної сім'ї з трьох осіб рекомендується використовувати бак об'ємом в 700 літрів. Його можна втопити в землю, виймаючи в міру наповнення.

Розчинником стоків в класичній конструкції компостного туалету для дачі виступає торф. Один кілограм цієї речовини переробляє 10 літрів нечистот, перетворюючи їх на добриво. До слова, в вигріб як знезаражуючого речовини можна використовувати ті ж розчини, що і в септиках.

Дерев'яний торф'яної туалет на дачі своїми руками будується точно так же, як і звичайний будиночок клозету. Спочатку зводиться каркас, а потім до нього прибиваються дошки.

Якщо ви використовуєте нові біотуалети, які виглядають, як пластикові унітази, то для них можна не зводити кабінку. Такий туалет зазвичай розташовують в прибудові до будинку. Тут розчинником служить спеціальний реагент. Виливати нечистоти в даному випадку можна тільки в каналізацію.

Про видах дачних туалетів і їх будівництві

Як побудувати пудр-клозет, в чому його особливості?

Будівництво туалету, тип якого називається пудр-клозет, можна здійснювати на будь-якому місці дачної ділянки. У такій конструкції відсутня традиційна вигрібна яма - замість неї встановлюється яка не пропускає рідину ємність, який справляє нужду в міру заповнення, тому забруднення грунту та грунтових вод не загрожує, а значить не обов'язково дотримуватися при будівництві туалету відстані в 25 метрів від джерела питної води.

Розміри пудр-клозету можуть бути довільними. З заднього боку каркаса робляться отвори для вентиляції і для очисних робіт. У туалетній кабінці встановлюється короб із засипанням: золою, тирсою, торфом, якими "припудривают" нечистоти після кожного відвідування пудр-клозету. Цей захід запобігає розмноженню мух. У міру заповнення ємності для відходів її вміст виноситься на в компостну купу. Не знаєте, як побудувати туалет на дачі? Схема пристрою простого пудр-клозету представлена ​​нижче.

Креслення пудр-клозету:
1. Стовпи-опори; 2. Асбоцементні труби; 3. Ящик з засипанням; 4. Люк для очищення; 5.Унітаз; 6.Рукомойнік.
Креслення пудр-клозету:   1

Що дешевше: побудувати туалетний будиночок або купити готовий?

Незважаючи на наявність на будівельному ринку пропозицій про продаж готових туалетних будиночків або біотуалету, ціна на які варіюються від $ 200 до 1000, вигідніше все ж побудувати туалетний кабінку з дощок або туалет з цегли своїми руками.

Насправді будівля туалету на дачній ділянці не вимагає особливих будівельних знань, навичок і умінь. Маючи в своєму арсеналі будівельний матеріал: брус, фанерні листи, листовий пінопласт, шифер, ножівку, рубанок, викрутку, молоток, цвяхи, саморізи, вміння використовувати все це і певні будівельні навички, можна без особливих зусиль побудувати відмінний дачний туалет своїми руками.

Керівництво щодо поетапного будівництва туалетного будиночка з унітазом знайти не складно. Суть його полягає в спорудженні каркаса, оббивці його і монтажу даху. Така конструкція хоч і вимагає певних фізичних витрат, зате обійдеться дешевше готової в 2-3 рази.
Керівництво щодо поетапного будівництва туалетного будиночка з унітазом знайти не складно

Вуличний туалет типу люфт-клозет

В якості туалету на дачній ділянці дуже популярні конструкції люфт-клозету. Будують туалети на дачі такого типу тільки при можливості очищати вигрібну яму асенізаторської машиною. Ця конструкція по суті є звичайним туалетом з дерева з вигрібною ямою глибиною не менше 1 м.

Вигрібна яма для вуличного туалету споруджується повністю з цегли або бетону для запобігання зараження землі і ґрунтових вод відходами. Дно ями споруджується з ухилом до люка, що спрощує очищення. Яма промащується по всій висоті шаром глини в 20-25 см.

У люфт-клозетах цікава система витяжної вентиляції ями. Для її пристрою до люфт-каналу приєднується витяжна керамічна або асбоцементная труба, діаметром 15 см. При будівництві люфт-клозету головною умовою є повна герметичність всіх з'єднань.

Пристрій люфт-клозету (на фото)
1. Труба вентиляції; 2. Люфт-канал; 3. Дерев'яний дах; 4. Чавунна кришка; 5. Витяжка; 6. Глиняний шар; 7. Цегла.
Пристрій люфт-клозету (на фото)   1

Потрібен нескладний дизайн проект?

Цікавим проектом дачного туалету може стати дерев'яний будинок типу курінь або туалет-курінь. Бічними його стінками є дах. Відповідності стилю фрамуга для провітрювання, яка розташовується під дахом виконується трикутної форми. Збита майданчик-пол встановлюється на підставу. Далі споруджуються передня і задня стінки, які обшиваються вагонкою і встановлюються на підлогу за допомогою технологічних дощок. Дах монтується з дощок внахлест, а зверху закривається коником. Для спорудження покрівлі можна використовувати профнастил, шифер або оцинковані гофролисти.

Конструкція туалету з піноблоків

До плюсів будь-якої конструкції туалету з піноблоків, в тому числі і туалету, відноситься відсутність необхідності глибокого фундаменту і дешевизна матеріалу. дійсно, консртукція з піноблоку обійдеться недорого, а фундаментом може служити сама вигрібна яма, зроблена з цегли. Якісна кладка забезпечить відсутність протягів. Піноблоки за розміром значно перевищують цегла, тому і розчину при кладці буде витрачено менше. Але у такої конструкції є і свої недоліки. Крім того, що такий туалет, як і будь-який інший не опалювальний, буде холодним, а й в такій конструкції буде підвищена вологість навесні, восени, навесні і в дощові дні. Щоб цього уникнути, необхідно обов'язково поштукатурити його зсередини і зовні - це допоможе запобігти вбирання блоками вологи.
До плюсів будь-якої конструкції туалету з піноблоків, в тому числі і туалету, відноситься відсутність необхідності глибокого фундаменту і дешевизна матеріалу

Особливості пристрою вуличного туалету

Пристрій туалету на дачі справа необхідна і важлива, проте споруда його не може бути здійснена в будь-якому місці, що сподобалося. Існує кілька санітарно-гігієнічних вимог по розташуванню туалету, які обов'язково потрібно враховувати. Наприклад, жорстко регламентується мінімальна відстань від колодязя. При цьому інтереси власників сусідніх ділянок повинні бути обов'язково враховані. Потрібно вибрати таке місце для майбутньої будови, яке віддалене від об'єктів водозабору мінімум на 20-25 м.

Пристрій туалету на дачі, як правило, не проводиться по центру ділянки. Для цієї мети вибирають віддалене місце. Але і під парканом сусіда встановити конструкцію не вийде - відстань до кордонів ділянки має бути не менше метра. При наявності перепаду висот на ділянці туалет будується в низині. Важливо врахувати розу вітрів конкретної місцевості, що дозволить уникнути поширення неприємних запахів по території. Важливо продумати можливості під'їзду асенізаторської машини до вашого спорудження, а конкретно до вигрібній ямі для її очищення від нечистот.

Важливо продумати можливості під'їзду асенізаторської машини до вашого спорудження, а конкретно до вигрібній ямі для її очищення від нечистот

Як зробити торф'яної туалет своїми руками?

Принцип пристрою торф'яного туалету заснований на поділі твердих і рідких відходів. Вигрібна яма, а точніше ємність для нечистот, розділена на дві частини: для фекалій і сечі. Потрапляючи в спеціально відведене місце, сеча по спеціальному шлангу відводиться в дренаж, де перетворюється в органічне добриво. Фекалії і туалетний папір висушуються компресором і скупчуються в контейнері, вбудованому в корпус, спорожняти який можна раз в три-чотири місяці. Процес утилізації відходів здійснюється без води, а система вентилювання повітря запобігає утворенню неприємних запахів усередині туалету.

Обов'язковою умовою пристрої торф'яного туалету є наявність електрики, від якого будуть працювати компресор і вентилятор. Для того, щоб правильно його обладнати необхідні спеціальні уміння та навички. Тому краще звернутися до фахівців.

1. Корпус; 2. Стульчак; 3.Кришка торф'яного бака; 4. Ручка дозатора; 5. Торфяной бак; 6. Витяжна труба; 7. Дозатор.
1

Будуємо самі: креслення дачного туалету

Спорудження будь-якої будівлі вимагає попереднього створення проекту. Так і для пристрою клозету на дачній ділянці потрібен креслення дачного туалету того типу, який Ви вибрали. Від правильності розрахунків залежить кінцевий результат, тобто та конструкція, яку Ви в кінцевому підсумку отримаєте. Якщо у Вас немає навичок складання різних будівельних схем і креслень, то найкраще пошукати готові проекти в мережі.

Якщо ж Ваш проект "особливий" і відшукати його креслення не вдається, то спробуйте нанести на папір приблизну форму каркаса туалету, а поруч передбачуваний готовий вид будови. Виходячи з пропорцій, нанесіть всі деталі, які ви хотіли б бачити в своєму туалеті, на папір, але пам'ятайте, що неправильно виконаний креслення може привести до перекосу конструкції або перевитрати матеріалів. Тому краще скористатися готовими кресленнями або замовити індивідуальний у фахівців.
Якщо ж Ваш проект особливий і відшукати його креслення не вдається, то спробуйте нанести на папір приблизну форму каркаса туалету, а поруч передбачуваний готовий вид будови


Ще питання по вашій темі:

Залишити коментар

2006 - 2017 © Користувача угода :: зв'язок з адміністрацією сайту [email protected]

Не знаєте, як побудувати туалет на дачі?
Що дешевше: побудувати туалетний будиночок або купити готовий?
Потрібен нескладний дизайн проект?
Як зробити торф'яної туалет своїми руками?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама