Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити правильне освітлення ділянки заміського будинку

  1. варіант
  2. Поділ заміського будинку на зони
  3. Будинок і фасад
  4. Садова зона
  5. Зона відпочинку та споруди
  6. Пейзажна підсвічування

Освітлення ділянки, що прилягає до будинку, є не тільки функціональним, але ще і доповнює ландшафтний дизайн. Як всередині, так і зовні заміського будинку рекомендується використовувати різні схеми підсвічування і основного світла, що дозволить створити сприятливі умови для роботи, відпочинку, занять хобі та виконання інших справ.

варіант

Варіанти освітлення ділянки

Залежно від розмірів ділянки, а також від того, на які умовні зони він розділений, можна реалізувати різні варіації освітлювальної системи. Основні схеми:

  1. Функціональний світло. Характеризується достатньою інтенсивністю, таке освітлення рівномірно розподілено по ділянці, може бути використаний відбите світло. В першу чергу освітлення націлене на головні доріжки, під'їзд до будинку, огорожу, ворота, альтанку, господарські будівлі, фасад заміського будинку. Відмінні властивості такої схеми - утворення неглибоких тіней, м'якість. Можливість об'єднати достатню ефективність світіння і рівномірність, м'якість краще інших забезпечують світильники з матовим розсіювачем круглої форми.
  2. Заливає світло. Для цієї мети використовуються прилади високої яскравості для висвітлення важливих ділянок території, наприклад, в'їзд. Заливає світло створюють прожектори.
  3. Декоративне освітлення ділянки. Додає естетики ландшафту. При організації такого світла можуть використовуватися світильники різних відтінків випромінювання і малої потужності. Це можуть бути ґрунтові світильники, точкові вбудовані виконання, настінні з прихованим монтажем (за декоративними виступами на фасаді).
  4. Маркувальний світло - дозволяє позначити важливі зони: під'їзд до будинку, доріжки, сходи, ворота.
  5. Супровідне освітлення. У цю групу входять світильники з автономним управлінням (з датчиками руху).
  6. Технологічний світло - застосовується для підсвічування господарських будівель на території заміського будинку (теплиці, пташники, парники та ін.).

При бажанні можна об'єднати різні схеми, що дозволить створити максимально ефективну освітлювальну систему При бажанні можна об'єднати різні схеми, що дозволить створити максимально ефективну освітлювальну систему. На великій ділянці актуальні всі з названих варіантів освітлення.

Поділ заміського будинку на зони

Виділяють кілька зон, кожна з яких використовується під різні цілі і завдання:

  • в'їзд / вхід на територію;
  • житловий будинок;
  • господарські будівлі;
  • зона для відпочинку;
  • садову ділянку;
  • пейзажна зона.

Поділ заміської ділянки на зони

Щоб освітлення заміського будинку було ефективним, але при цьому ще й економічним, рекомендується вибирати світильники з технологічними лампами, в яких об'єднана висока інтенсивність випромінювання і малий рівень енергоспоживання, наприклад, діодні випромінювачі.

Частково можна задіяти прилади з автономним живленням і управлінням. Один з представників цієї групи - світильник на сонячних батареях з датчиком руху.

Будинок і фасад

Щоб мати можливість змінювати схему освітлення і отримувати різні світлові ефекти, слід перед покупкою звертати увагу.

Особливості світильників для підсвічування заміського будинку:

  • рухоме кріплення - дозволить змінити напрямок світіння в разі потреби;
  • светорегулятор;
  • фіксація променя;
  • відбивачі;
  • декоративні елементи.

За допомогою такого підсвічування можна зробити акцент на обраному елементі дизайну будинку, створити потрібну атмосферу, вплинути на висвітлення ландшафту завдяки відбитому світлі. Освітлення будинку цілком може бути лише декоративним, однак, якщо це потрібно, допускається використовувати його в якості основного світла на прибудинковій території. Залежно від поставлених завдань підбирається рівень яскравості ламп.

Підсвічування фасаду відкриває широкі можливості: з її допомогою можна вплинути на зорове сприйняття окремих елементів, додати візуального обсягу, посилити яскравість. Одночасно з тим не слід відразу висвітлювати всі об'єкти.

Це, перш за все, вплине на якість освітлення - воно буде занадто яскравим, насиченим, загубляться головні елементи декору, а додатково до того будівля втратить загадковості Це, перш за все, вплине на якість освітлення - воно буде занадто яскравим, насиченим, загубляться головні елементи декору, а додатково до того будівля втратить загадковості.

Садова зона

Освітлення дачної ділянки там, де ростуть дерева і насадження, ділиться на три типи:

  1. функціональне;
  2. декоративне;
  3. охоронне, його ще називають супроводжуючим.

Якщо територія ділянки значної площі, сад розбивається на зони. Можна використовувати різні хитрощі, наприклад, використання холодного світла дозволить візуально віддалити об'єкт, а жовте світіння, навпаки, візуально наблизить його. З огляду на, що в цій зоні видимість нижче через дерев і кущів, рекомендується використовувати супровідне освітлення дачної ділянки. При цьому світильник включається лише при виявленні рухомого об'єкту в радіусі дії.

Декоративне підсвічування в садової зоні використовується в штучних водоймах, на деревах, уздовж доріжок. Найбільш затребувані типи освітлювальних приладів для цих цілей: грибоподібні, грунтові, торшерні, плаваючі.

Перші два варіанти використовуються для підсвічування ландшафтних елементів. Торшерні виконання встановлюють у глибині саду, а плаваючі - призначені для штучного ставка.

Зона відпочинку та споруди

Освітлення території заміського будинку в цій зоні одночасно може бути і функціональним, і декоративним. Найбільш підходящі варіанти конструкцій світильників для цих цілей: торшерні, підвісні, настінні. Для зони відпочинку підійде багаторівнева підсвічування.

Рекомендується підбирати моделі приладів з функцією регулювання світла, що дозволить в залежності від обставин і настрою змінювати інтенсивність світіння. Усередині господарських будівель використовується тільки функціональне освітлення, зовні цілком можна використовувати різні способи їх прикраси, для чого можуть бути задіяні ті ж прийоми, що і для фасаду.

Басейн біля будинку обладнується світильниками з достатнім ступенем захисту (IP67 / 68). Підсвічування поручнів та сходів організовується за допомогою вбудованих освітлювальних приладів малої потужності і невисокою інтенсивністю світіння.

Пейзажна підсвічування

Ландшафтний дизайн заміських ділянок може бути різноманітним, так як при цьому використовуються рельєфні об'єкти різних форм, розмірів і конфігурацій. Пейзажна зона носить естетичний характер, а, крім того, сприяє заспокоєнню, заспокоєнню.

При організації освітлення тут рекомендується використовувати декоративне освітлення.

Виділяють всього два основних види підсвічування:

  1. верхня;
  2. нижня.

Відмінності між ними полягають в напрямку світіння: вгору або вниз. У першому випадку світильники дозволяють висвітлити рельєфні об'єкти. Нижнє підсвічування використовується частіше. З її допомогою висвітлюються галявини, ландшафтні елементи (наприклад, декоративне каміння), доріжки, сходи. Освітлювальні прилади нижнього світла зазвичай характеризуються малим габаритами, випромінювання направлено вниз.

Крім того, при необхідності їх легко заховати в чагарниках, рослинності. Це може бути грибоподібний світильник, грунтової або вбудований варіант, дизайнерське виконання. Останні з названих конструкцій відрізняються незвичайною будовою і оформленням.

Таким чином, освітлення будинку або дачі організовується із застосуванням різних схем. Якщо ділянка невелика, не слід використовувати виключно лише заливає світло, тому як це негативно вплине на сприйняття - він буде здаватися менше. У тих ситуаціях, коли прилегла до будинку територія великої площі, рекомендується розбити ділянку на зони, а також використовувати різні схеми підсвічування.

У тих ситуаціях, коли прилегла до будинку територія великої площі, рекомендується розбити ділянку на зони, а також використовувати різні схеми підсвічування

Різні декоративні світильники

У більшості випадків задіють функціональний і декоративне освітлення. Маркувальне, що супроводжує і технологічне освітлення використовується на певних ділянках. Попри всю різноманітність схем освітлення будинку не повинно бути повсюдним, так як це вплине на загальне сприйняття будинку, окремі елементи декору не виділятимуться.

Оцінка статті:

Поділитися з друзями:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама