Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як звести простий каркасний дачний будиночок своїми руками

Дачний будиночок своїми руками для жителя великого мегаполісу це не просто мрія, на сьогодні це скоріше необхідність

Дачний будиночок своїми руками для жителя великого мегаполісу це не просто мрія, на сьогодні це скоріше необхідність. Можливість відпочити на свіжому повітрі, хоч ненадовго відсторонитися від міської суєти. Завдання це цілком посильне, навіть для людини, далекої від будівництва.

Для багатьох жителів великих і малих міст дачний будиночок своїми руками - заповітна мрія, можливість провести час на свіжому повітрі далеко від суєти великого міста з його завжди тікає кудись часом, поспішають перехожими, стрімким ритмом життя.

Це не тільки мрія, а й необхідність. Однак багато хто вважає, що для людини, далекої від будівництва, це непосильне завдання. Але, запевняю вас, варто сильно захотіти, і ця мрія швидко стане реальністю.

Розглянемо, як побудувати в короткі терміни затишний дачний будиночок своїми руками. Щоб здійснити задумане, перш за все варто придбати необхідні будівельні матеріали, а саме: обрізну дошку, утеплювач і фанеру.

Перед початком каркасного будівництва, треба подумати, як звести фундамент. Може і не варто для такого малогабаритного будівництва копати стрічковий фундамент, а обійтися чимось простіше.

Я пропоную варіант фундаменту, який легко можна зробити самостійно. Це бетонні блоки, які легко встановлюються на гравійно-піщаної подушки на висоту 20 см.

Потім на фундаменті треба встановити платформу для майбутньої споруди. Спочатку формуємо брускові обв'язку. А для самої платформи каркас буде збиратися з дощок перетином 50х150 мм.

Я рекомендую всередині нього на подушку з піску і гравію укласти гідроізоляційну плівку, а поверх неї настелити шар утеплювача з мінеральної вати товщиною 10 см. Вся ця конструкція зверху зашивається фанерою в два шари, які з'єднуються між собою клеєм ПВА.

Зведення стін для дачного будиночка своїми руками проводиться з розпиляних за розміром дощок. Перед початком зведення, раджу їх обробити антисептиком. Ретельно вивірити рівні і вертикаль, а потім приступати до збору верхньої обв'язки. Коли стіни будуть вигнані, їх можна зашити фанерою.

Тепер можна приступити до формування даху. Для кроквяної системи рекомендую використовувати коньковую дошку перетином 50х150 мм і крокви 100х50 мм. Стягуватися вони будуть горищними балками перетином 25х100 мм.

Щоб така конструкція була міцнішою, раджу встановити укосіни. Для з'єднання верхньої обв'язки стін нашого дачного будиночка своїми руками з кроквами, дуже зручно користуватися куточками з гвинтовими цвяхами довжиною 100 мм. Коли кроквяна система встановлена, зверху її треба накрити одним шаром фанери в 9 мм, а потім укласти гнучку черепицю.

До будиночка обов'язково треба прилаштувати ганок. Вхідні двері так само легко робляться своїми руками. Спочатку збивається каркас, а потім наповнюється утеплювачем. Все це зашивається фанерою.

Площа будиночка складається з 2 частин, частина з яких житлові, інші відведені під комору і туалет. У коморі маленьке віконце, а в кімнаті нормальне повноцінне вікно. Стіни утеплюються мінеральною ватою, а потім зверху встеляють пароізолятором.

Для внутрішнього оздоблення підійде вагонка або гіпсокартон. Пол можна вкрити лінолеумом. На зовнішні стіни я раджу накласти паропроницаемую гідроізоляцію, а вже потім набити обрешітку.

Для обшивки рекомендую використовувати дошку 25х150 мм і проводити монтаж внахлест або обшити сайдингом .

Через пару місяців, дачний будиночок своїми руками у вас буде готовий.

Відео: Будівництво каркасного будинку

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама