Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Який водонагрівач краще для дачі - критерії вибору дачного водонагрівача

  1. Мойдодир
  2. настінний водонагрівач
  3. Душовою наливний водонагрівач
  4. Технічні характеристики дачних водонагрівачів
  5. Альтернативні види водонагрівачів
  6. вибір водонагрівача
  7. Водонагрівачі по типу установки

Умови дачного життя пред'являють особливі вимоги до процедури нагріву води. Відсутність центрального газопостачання та водопостачання, нестабільність електромереж змушує дачників робити вибір на користь готівки водонагрівачів для дачі.

Наливні дачні водонагрівачі бувають декількох різновидів:

  • Мойдодир
  • Нагрівач для душа
  • Нагрівач з душовою кабіною
  • Настінний водонагрівач.

Мойдодир

Мойдодир

Мойдодир конструктивно складається з раковини з тумбою, над якою размешается бак об'ємом 7 - 15 літрів, обладнаний зливним краном, теном і терморегулятором, що забезпечує підтримку температури води і перешкоджає її охолодженню. Поряд з цим подібний наливний нагрівач оснащується захисною системою, яка захищає його від перегріву і сухого включення. Однак це не універсальний пристрій, але підходить тільки для вмивання або миття посуду, через обмеженого обсягу бака. Стандартна потужність такого обладнання 1,25кВт, воно здатне нагрівати воду до 55 ° С. Основним матеріалом для виготовлення тумби, раковини і бака є нержавіюча сталь, нагрівальний елемент виготовляється з міді.

настінний водонагрівач

настінний водонагрівач

Доступною альтернативою є настінний водонагрівач, в його конструкції відсутній тумба з раковиною. Він являє собою наливний бак, що прикріплюється за допомогою системи спеціальних кронштейнів до стіни. Обсяг такого бака досягає 40 літрів, він також оснащується терморегулятором, а його корпус робиться з нержавійки. Особливістю конструкції подібних пристроїв є наявність внутрішньої пластикової герметичній ємності. В результаті в корпусі пристрою утворюється повітряний прошарок, що додатково перешкоджає охолодженню води протягом тривалого часу. Таким чином створюється ефект термоса, що особливо актуально для моделей, які не оснащуються термостатом.

Душовою наливний водонагрівач

Душовою наливний водонагрівач

Конструкція нагрівачів для душа складається з бака об'ємом до 100 літрів, який оснащується теном і термостатом. Він ідентично іншим аналогам оснащується захистом, що оберігає пристрій від сухого включення з перегрівом, а вода в бак подається насоса або наливається вручну. Якщо обладнання монтується на вулиці, то в літній час, вода може нагріватися від сонячних променів, що економить електроенергію. Харчування душового накопичувального водонагрівача здійснюється за допомогою акумуляторних батарей з постійним струмом 12В.

На корпусі бака прикріплений насос з ідентичним напругою, а ємність акумуляторної батареї 2,3А / год. Обов'язково присутній комутуюче реле із зарядним пристроєм і вимикачами управління.

Технічні характеристики дачних водонагрівачів

Останнім словом техніки в області наливних водонагрівачів для дачі є пристрої, обладнані душовими кабінами. Він складається з кабіни, дешевої лійки, піддону, накопичувального бака з нагрівальним елементом і термостатом і водозапорної арматурою.

Все наливні дачні водонагрівачі мають схожі технічні характеристики, що пов'язано з ідентичними умовами експлуатації, зумовленими схожим станом комунікаційних мереж. Зокрема всі нагрівачі здатні працювати від електромереж з номінальною напругою 220В при частоті 50Гц. Вони переважно нагрівають воду до 65 ° С в обсязі 60 літрів протягом 105 хвилин.

Ця конструктивна особливість забезпечує трикратну економію електроенергії в порівнянні з іншими технологіями. Основною перевагою наливних водонагрівачів є відсутність необхідності підключення до централізованої системи водопостачання.

У власників заміського будиночка є проблема - забезпечення належних умов для комфортного проживання в ньому. В першу чергу, потрібно забезпечити водопостачання дачного будиночка, так як в літній час завжди хочеться освіжитися в теплій водичці. Тим більше що індивідуальне гаряче водопостачання на дачі облаштувати легше, ніж в квартирі, а це просто незамінне в жарку пору.

Асортимент водонагрівачів сьогодні досить широкий, так що кожен зможе вибрати відповідний для своєї дачі варіант. Купити хороший водонагрівач дачний можна в спеціалізованому магазині або замовити в інтернеті. Між собою вони різняться за трьома принципами:

  • по виду установки: настінні і підлогові;
  • за типом роботи: проточні та накопичувальні;
  • по виду палива, від якого вони працюють: газові, електричні, дизельні та твердопаливні, комбіновані і непрямі.

Альтернативні види водонагрівачів

Якщо ви буваєте на дачі тільки в літній час, а територіальне розташування дачної ділянки може похвалитися великою кількістю сонячних днів, то можна використовувати водонагрівач дачний, який живиться від сонячної енергії. Сьогодні можна купувати водонагрівачі, які будуть постачати вас не тільки гарячою водою, але і, при необхідності, обігрівати приміщення. Такі пристрої встановлюють на даху будиночка, що значно економить місце, крім того, ви безкоштовно отримуєте необмежену кількість тепла. Орієнтуючись на такий водонагрівач, можна підстрахуватися і придбати ще й який-небудь з вищенаведених -

вибір водонагрівача

Вибирати водонагрівач дачний потрібно, в залежності від умов в будівлі і потреб в ньому. Наприклад, газові та електричні водонагрівачі зазвичай розміщуються в самій будівлі. Якщо будиночок невеликий і, відповідно, ванна маленька, можна взяти водонагрівач, який буде розміщуватися в окремому приміщенні, що збереже простір в маленькій ванній. Крім того, така система забезпечить гарячою водою і кухню.

До водонагрівачів такої конструкції, що вимагають розміщення в окремій кімнаті, відносяться дизельні та твердопаливні, комбіновані і непрямі пристрою. Найчастіше їх встановлюють в спеціально обладнаних кімнатах по типу котельні або в коморах, якщо дозволяє територія. Якщо ви вирішили зупинити свій вибір саме на такій конструкції, то краще взяти комбінований варіант, який включає ще й функцію обігріву будівлі. Таким чином, вам вдасться «вбити двох зайців одним пострілом».

Водонагрівачі по типу установки

Точно за такою ж схемою водонагрівачі вибирають і по типу установки: на підлогу або настінні. При необхідності економії місця, пріоритетною буде взяти настінний водонагрівач, а якщо ви його будете розміщувати в окремій кімнаті, то можна зупинити свій вибір і на підлоговому варіанті водонагрівача дачного. Такий варіант не тільки забезпечить будинок великою кількістю води, він є абсолютно безпечним, оскільки стійко кріпиться до підлоги. Крім того, при виборі підлогового водонагрівача зверніть увагу на тип його роботи. Підлогові водонагрівачі дачні пріоритетною вибирати накопичувального типу, особливо для великої родини.

Проточний водонагрівач дачний легкий у використанні, досить економний (не займає багато місця, так як зазвичай його роблять навісним, і не споживає багато електроенергії), вода з нього подається швидко (максимум через тридцять секунд при відкритті крана).

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама