Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дачна каналізація - який варіант вибрати?

  1. вигрібні системи
  2. септики
  3. Автономна система утилізації
  4. Що вибрати?
  5. Висновок по темі

Дачна каналізаційна система

Сучасні заміські ділянки обладнають за останнім словом техніки. При цьому важливим фактором, що впливає на комфортність проживання, є наявність всіх комунікаційних систем, включаючи дачну каналізацію і водогін.

Як же відійти від старих дідівських способів утилізації стічних вод і перейти до більш сучасним варіантам? Чи є така каналізаційна система, яка буде працювати в автоматичному режимі, не вимагаючи присутності людини? Звичайно є. Але для початку давайте розглянемо всі існуючі види каналізації.

вигрібні системи

Вигрібні ями - це стара система збору каналізаційних стоків, що прийшла з недавнього минулого. Використовують її і сьогодні, але конструкція і матеріали трохи змінилися:

  • По-перше, для її виготовлення перестали застосовувати глину для ізоляції.
  • По-друге, конструкція стала більш потужною, тому що на одне з перших місць вийшов критерій захисту природи від побутових забруднень. За цим природоохоронні органи стежать строго, так що за неправильне спорудження каналізації можна отримати чималий штраф.

Тому тепер замість звичайних ям використовують герметичні ємності з різних матеріалів. Це можуть бути:

  1. Бетонні кільця.
  2. Металеві бочки і ємності.
  3. Пластмасові вироби різної конфігурації.
  4. Ями з цегли або бетонних блоків, ізольованих з двох сторін.

Вигрібна яма - це найпростіша і дешева каналізація дачі. Спорудити таку систему не складно, але обслуговувати її доведеться постійно. У міру наповнення ємності її доведеться очищати одним з трьох варіантів:

  1. За допомогою асенізаторської машини - швидко, просто, але дорого.
  2. За допомогою спеціального насоса - швидко і дешево. Але доведеться це робити своїми руками і кудись вивозити каналізаційні нечистоти.
  3. За допомогою відра і власних рук - довго, дешево, брудно і неприємно. До того ж вивозити теж доведеться самостійно.

септики

Дана каналізаційна система для дачі - найвдаліша. Вона не дуже дорога, і при цьому її ефективність утилізації досить висока.

У чому суть її роботи? Тут застосовується принцип природного розкладання органіки. Під дією бактерій будь-яка органічна речовина практично повністю зникає протягом трьох днів. Однак в каналізаційних стоках присутня вода та інші речовини, які бактеріям переробити не вдасться. Що робити з ними?

вибираємо септик

Давайте по порядку. Септик складається з двох або більше відсіків, в яких відбуваються різні процеси. Перший відсік призначений для збору стоків і нечистот. Тут вони відстоюються - важкі частки опускаються на дно, а вода з дрібними частинками надходить далі. Важкі частинки тут же починають перероблятися бактеріями, внаслідок чого на дні утворюється мул - відмінне добриво для саду та городу.

У другому відсіку теж відбувається процес переробки. Дрібні частинки практично зникають, а очищена таким чином вода надходить через дно відсіку в грунт, а потім глибоко в грунтові води. І чим більше відсіків, тим чистіше вода на виході.

Існує кілька видів септиків. Є цільні пристрою - єдиний резервуар, розділений на відсіки. Є окремо стоять ємності, з'єднані між собою каналізаційними трубами. Так ось в першому випадку доведеться додавати пристрій, через яке очищена вода буде проникати в грунт. Такі ділянки називають полями фільтрації. Їх можна спорудити своїми руками.

У другому варіанті перша ємність - це герметичний резервуар. А друга має перфоровані дно, або взагалі її виготовляють без дна. Це необхідно для того, щоб очищена вода могла безперешкодно проникати вглиб грунту.

Які ємності можна використовувати? Все, що було відзначено в попередньому розділі, застосовують і тут. Однак сучасні виробники септиків пропонують вже готові моделі. Проводити їх чистку необхідно раз в 3-5 років, що залежить від розмірів ємностей.

Автономна система утилізації

Локальні очисні споруди

Це найсучасніша конструкція, що класифікується як каналізаційне обладнання. Такі септики виконують повну очистку стоків, так що на виході вода практично чиста. Деякі моделі відрізняються ефективністю очищення, що досягає 100%.

Правда, коштує таке обладнання чимало. Його монтажем зазвичай займаються професіонали, а деякі моделі працюють тільки при наявності електричного струму. У їх складі можна виявити велику кількість різних фільтрів, насоси, систему безпеки і сигналізацію. Це досить складний агрегат, який нічим не поступиться міських каналізаційних систем, хоч і має компактні розміри.

Такі каналізаційні системи для дачі краще купувати у складчину. Збираються сусіди кількох будинків, купують один такий септик, встановлюють його, підключаються і живуть, не знаючи бід. Тут важливо правильно і точно підібрати потужність агрегату і його продуктивність - кількість стоків, яке він зможе переробити.

Що вибрати?

Заміська каналізації для дачного будиночка

Яка ж дачні каналізаційна система найкраще підійде саме для вашого будинку? Все залежить від ваших потреб і можливостей. В першу чергу потрібно визначити бюджет, що виділяється на створення системи каналізації. Якщо грошей досить, то рекомендуємо автоматизовані септики. Поставили, підключили і забули про його існування.

Але знову-таки багато чого буде залежати від розмірів будинку, кількості точок підключення до каналізаційної системи і чисельності мешканців, які постійно проживають в ньому. Може вийти так, що потужність септика повинна бути настільки великою, що у вас просто не вистачить коштів на його придбання. Тому соізмерьте свої потреби зі своїми можливостями.

І ще одна порада - відходите від конструкцій, де все доведеться робити своїми руками. Маються на увазі вигрібні варіанти. Для невеликих дач, які власники відвідують тільки в теплу пору року, вони ще підійдуть. Але краще трохи вкласти грошей і влаштувати гарну, нехай навіть невелику автономну систему. Ви будете жити комфортно, вона буде працювати без проблем, та й для природи безпечніше.

Висновок по темі

Система каналізації на дачі - річ необхідна. Без неї нікуди, тому кожен поважаючий себе дачник повинен в першу чергу визначитися з вибором і обов'язково її встановити. Пішли ті часи, коли всі умови були на вулиці. Цивілізація поступово переходить і в заміські будинки і дачі.

Коментарі та відгуки до матеріалу

Як же відійти від старих дідівських способів утилізації стічних вод і перейти до більш сучасним варіантам?
Чи є така каналізаційна система, яка буде працювати в автоматичному режимі, не вимагаючи присутності людини?
У чому суть її роботи?
Що робити з ними?
Які ємності можна використовувати?
Що вибрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама