Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дачні хитрості або корисні поради своїми руками: фото та вироби

  1. невеликий відступ
  2. Декорування клумб і садових грядок тріскою
  3. Посадка квітів в горщики - ще одна проста дачні хитрість або рада
  4. Мотузка - одне з кращих винаходів
  5. Підручні матеріали для творчості
  6. Вінки з лози

Добрий день, читачі! Знаю, що такі теми, як дачні хитрості або корисні поради своїми руками, фото переробок люблять багато. Зараз чудовий час - літо, коли не тільки природа живе, а й люди. Усередині радіє душа, в голові багато різних ідей, натхнення б'є через край. Ну, по крайней мере, у мене так.

Весна і літо - це час не тільки тепла, але і дачного сезону, коли ми можемо відпочити від буденної суєти, стресу, частіше зустрічатися з друзями. І ще це період втілення своїх творчих ідей. Я, як житель приватного будинку, так само як і дачники, люблю свою ділянку, щороку мені хочеться привнести сюди щось нове. Тому я і вирішила написати цей пост - дачні хитрості або корисні поради своїми руками, фото які можуть вам сподобатися і надихнути.

І ось тут подивіться , Там я показала і розповіла, як непотріб став натхненням для творчості.

невеликий відступ

Пам'ятайте, що мій блог авторський, тому було б нечесно написати цей текст, заповнивши його картинками з інтернету, адже завжди людям більше цікавий саме свій досвід. Як часто я бачу на порталах неприємну ситуацію - передплатники задають питання в коментарях, щоб уточнити незрозумілі моменти, але відповіді немає. Все тому що стаття написана іншими особами наказ, наповнена чужими фото. Так ось, я категорична в своєму хобі, та й по життю - чесність - це понад усе. Так що в моєму пості я розповім п'ять своїх дачних хитрощів або корисних порад своїми руками, з моїми авторськими фото, і ще трохи додам тих фото, що мені дуже подобаються і я планую зробити так. Так, це не сотня рад, але зате чесно.

Декорування клумб і садових грядок тріскою

Добрий день, читачі

Цього року мій вибір припав на вот такой вот колір тріски (моє фото)

Так як я все життя росла на землі, мені доводилося її і обробляти. Праця була непростою, бур'ян завжди приносить багато обурення, але тоді, ще в дитинстві, я розуміла, що ця проблема не вирішується - рослини завжди будуть рости. Але коли я стала старше, то вже грядок стало менше, та й потреби в вирощуванні на продаж, щоб щось заробити, відпали, але любов до цієї справи залишилася.

Вона просто трансформувалася в хобі - клумби, вазони і так далі. Тільки ось проблема бур'яну не відпала, а ми ще й жителі Чорнозем'я - тут все росте, як на тих самих дріжджах. Так ось я розуміла, що бігати з отрутою, типу «Раундап» я не хочу, щоб кожну смітинку вивести, але що ж тоді. І нарешті знайшла для себе альтернативу всьому - декоративна тріска, і це моя перша дачні хитрість або корисну пораду, що можна зробити своїми руками, фото мої ви бачите. (Як виглядала клумба в минулому році з іншим кольором дивіться в цьому посту ).

Дуже і дуже мені подобається це рішення. Робиться все просто:

  • на грунт ви кладете нетканий матеріал - він врятує вас від бур'яну, при цьому поливати рослини ви зможете без праці;
  • якщо в клумбі вже є посадки, то під них вирізаються отвори;
  • щоб матеріал не полетів під час сильних вітрів, я його закріпила по краю клумби в невеликі борозенки, які зверху присипала землею, а також використовувала природні камені;
  • після чого на матеріал насипається тріска. Моя клумба кругла в діаметрі приблизно 2-2.5 метра, що на фото, на неї у мене пішло два пакети, щоб шар був щільний, нічого не просвічувалось і матеріал добре тримало;
  • так засинаєте все клумби, які вам потрібно;
  • все готово!

Погодьтеся дуже красиво! При цьому важко переоцінити плюси:
• бур'ян залишилася в минулому;
• декоративність висока;
• щороку тріску можна міняти на нову, тим самим змінюючи свій ландшафт;
• відмінний варіант для тінистих місць, під деревами, де нічого не росте;
• мульча - це збереження вологи, додаткове тепло в холоди для кореневої системи.

Звичайно, я буду чесна - є мінуси. Колір все ж при сильних дощах, що були в минулому році тьмяніє, але не швидко, та й зливи були надмірними. Полив в цьому році я вже здійснюю під корінь рослин, тобто отвори в нетканих матеріалів. Так, тріска НЕ ​​мокне. Але якщо колір вже потьмянів, а вам хочеться здивувати несподіваного гостя, то як раз її полив знову робить фарби яскравими.

На зиму я зібрала тріску, матеріал не знімала, а підняла, щоб грунт не пріла восени. Не знаю точно, чи можна залишити її на зиму в якості мульчі. У нас не такі сильні морози, тому з цим питанням я не розбиралася. Навесні тріску з минулого року я замочила в кольорі яскравого кольору, що купила в господарському магазині. Колір став яскравішим. Але мені захотілося чогось нового, тріску червоного відтінку я засинала в нове місце, замінивши її на зелену.

Всім подобається, багато хто ставить питання - гості ніколи не будуть байдужі вашій такій дачної хитрості або корисного раді для них, що своїми руками зробити так просто. Фото можу додати ще трохи нижче - це вже не мої, просто для натхнення. Все, що моє - я підписую (моє фото).

Для натхнення з інтернету фото

На замітку!
Якщо вас цікавить вартість тріски, то в нашому регіоні один мішок, рівний за величиною звичайному під цукор або картопля дорівнює 500-600 рублів. Матюкав варто дуже бюджетно.

Таким простим рішенням я змогла впоратися в одній клумбі з великою кількістю бур'янів, в іншій - з тінню під деревами, де тільки ростуть папороті і хости, в третьому - просто для краси і користі, поїхали далі. Раджу подивитись пост про те, як старий, зламаний велосипед я перетворила в декор саду в стилі «прованс».

Посадка квітів в горщики - ще одна проста дачні хитрість або рада

Посадку можна здійснювати і в такі античні предмети (моє фото)

Це, звичайно, саме елементарне і, звичайно, своїми руками. Хтось скаже, мовляв, здивувала, але все ж є і ті, хто мені говорив «спасибі» за вкрай просте рішення, яке дуже ефективно. Рятувала не раз! Та й, взагалі, ніколи не бійтеся нових експериментів - це ваше життя, ваш будинок. Чи не сподобалося - ви самі господар, взяли і переробили.

Навіть смішно говорити цю мою дачну хитрість або корисну пораду, що своїми руками може зробити навіть дитина, фото прикладаю. Так ось все просто - садіть в горщики. Спокійно все ті, кому мізки тиснуть на черепну коробку.

Рішення елементарне, але допомагає впоратися з такими проблемами:

За часів мінливого клімату по всій країні горщики - це відмінна альтернатива для ніжних квітів. Їх завжди можна занести в період вітру, граду, зливи, спеки або холоду. Я так і роблю останні роки - погода псується різко, машину - в гараж, квіти - під навіс або в будинок, або в літню кухню. Іноді вони там стоять по кілька днів, але коли у інших все пелюстки підбито, гілочки зламані, мої горщики, вазони стоять красиві та охайні;

  • Дітки-цукерки.

Таке рішення ідеально для тих, у кого в родині з'явилося маленьке диво - дитина або, як у мене, рік за роком відразу два. Вони своїми ніжками витоптували все, що можна, кричати і цикати на дітей не в моїх правилах, тим більше застосовувати силу. Але прості пояснення, що рослини живі не завжди допомагали;

Але прості пояснення, що рослини живі не завжди допомагали;

Квіти в таких вазонах і горщиках можна постійно міняти місцями, створюючи новий дизайн (моє фото)

  • Улюблені тварини.

Це знову моя ситуація. Як тільки я вирішила, що, нарешті, моє покоління виросло до стану дуже розумного, я можу видихнути, так вдома з'явився ще один житель - щеня. Писала про неї тут . Щеня цуценяті ворожнечу, у мене багато тварин, але цю я кличу «вогонь-баба». Нам всього два місяці, передбачається, що буде дуже великий дама - ні маму, ні тата, ми не бачили, але зростання, як на все тих же дріжджах.

Так ось, вона зносить все на своєму шляху. Як тільки я висадила в клумби петунії, їх «голови» були відразу відкусаними. Не встигла я впоратися з цим, так би мовити, стресом, так квіти вже летіли до біса, так як щеня висмикнув їх з розбігу все. Ну не позбавляти ж себе краси в цьому році, знову все було висаджено по горщиках - красиво, практично.

  • Ідеально для людей непостійних.

Це ось я. Мені набридає ремонт за рік, ми постійно щось міняємо будинку, чоловік, звичайно, не радий, адже йому додається роботи, але хороший чоловік робить все для своєї родини. Те ж саме і з квітами, клумбами. Ось і тріску я міняю за кольором, а вже горщики ставити по-новому і міняти рослини це святе. Нічого не приїдається. До того ж величезний плюс - наприклад, ви посадили квіти в якомусь місці, а вони почали чахнути - сонця мало, або навпаки. Пересадка - це великий ризик загибелі, а з рослинами в горщиках, вазонах все елементарно - переніс на нове місце і вуаля.

Порада!
Три роки тому я провела експеримент, писала тут ще в далекому 2015 року, так як мені стало шкода петунії восени. Так ось в горщиках будинку вони стояли майже до Нового року. Ідеально для короткого літа, коли не встигаєш насолодитися красою ділянки.

Мотузка - одне з кращих винаходів

Друге життя старих речей (моє фото)

Третій корисну пораду або дачні хитрість, з фото, звичайно, що своїми руками дозволить вам зробити безліч різних речей. Проста мотузка, так само як і крафтового папір, стали дуже актуальні за останні роки. Красиво, стильно, зі смаком і все це такі прості речі.

Мотузка може прикрасити все, так, хоч непривабливий садовий горщик, просто його змінити на краще. І ось тут вона мене теж врятувала. Наприклад, це актуально для великої тари, де посаджено велике дерево, що не так просто пересадити, а горщик своїй не декоративне все псує. Не вірите, так переконайтеся.

Я, звичайно, не горщик рятувала, але теж варіант наочний. Була у нас багато, багато років залізна етажерка. Мені здається, що її вік приблизно військовий або того більше. Звідки це «чудо» взялося - ніхто не знає, але суть зрозуміла. Колись вона була білою, але фарба злізла, я хотіла викинути, потім вирішила зглянутися і пофарбувати древній, як ... ну ладно, опущу порівняння, раритет. Але фарбу, що облупилася, здулися, здерти до кінця не вдалося, іржа теж була місцями, коротше, фарбування два роки поспіль не дало такого результату, щоб я сказала -Живий тепер знову. Вирок був ясний - утиль.

Але все ж порятунок прийшов - мотузка. Знадобилося чесно скажу дуже багато км мотузки, часу, до того ж я ще не закінчила, але вигляд змінився. Так як я фанат состаренного стилю, прованс, кантрі і лофт, то мені такий декор зайшов на ура. Звичайно, все доповнюють горщики, фігурки, які можна міняти щороку. Мотузкою можна прикрасити все - так, хоч некрасиві металеві і грубі елементи. Не можу сказати, що знос занадто швидкий навіть під дощем і відкритим небом, а під навісом так, взагалі, нічого не робиться. Знову ж нижче представлю фото для натхнення з мережі, що ще можна зробити або взяти собі на замітку.

Знову ж нижче представлю фото для натхнення з мережі, що ще можна зробити або взяти собі на замітку

Погодьтеся, дуже цікавий варіант

Погодьтеся, дуже цікавий варіант

Ось такі горщики я обов'язково зроблю

Ось такі горщики я обов'язково зроблю

Все ще думаєте, що декор - це не ваше, дорого і потрібно мати смак ...

Підручні матеріали для творчості

Зараз в мережі можна знайти сотні прикладів того, як люди виявляють свою творчу натуру за допомогою простих речей на ділянці. Дачні хитрості або корисні поради своїми руками з фото рясніють різними варіантами виробів. Я людина багато в чому виборчий і вибагливий і далеко не всі мені подобається і підходить, наприклад, я не сприймаю вироби з покришок, але це не означає, що хтось не може це любити.

Я людина багато в чому виборчий і вибагливий і далеко не всі мені подобається і підходить, наприклад, я не сприймаю вироби з покришок, але це не означає, що хтось не може це любити

Не все мені подобається, але ось як обіграють велосипеди, старі глечики мені до душі, планую теж зробити. Це фото з мережі

Але і я піддалася бажанням щось зробити самій, просто подивившись на дві старих сітки, які ще належали давно кухні, що вже немає. Так ось попалися вони мені на очі, виникла ідея їх забарвити нерівномірно, подобою состаренного матеріалу і прикрасити квітами, але далі це вийшла ось така «дровница» у мангалу. Вона не претендує на премію, але цілком функціональна, не виглядає аляпісто, колгоспно, як люблять говорити багато, даючи оцінку тому, що в принципі не повинно їх хвилювати.

Імпровізована дровница закінчила композицію (моє фото)

Вінки з лози

Фото не передає затишок і атмосферность

Як ця вам ідея, що мені дуже до душі? Чому мені раніше не спадало це на думку. У всіх є на дачі або у приватного будинку дівочий виноград. При грамотному підході він може нести не тільки декоративну функцію, а й ще багато користі. Так як ліани вкрай швидко ростуть, то все літо і весну з ними доводиться боротися, а після шукати притулок для величезної кількості обрізків.

Цієї весни сталося осяяння - так, це ідеальний матеріал для інтер'єрних вінків в стилі а-ля американське різдво. Шкода, що я восени провела кардинальну обрізку, лози у мене було дуже мало, але протягом літа і майбутньої осені я надолужу згаяне. Отже, такий вінок можна не тільки на свято пристосувати, прикрасивши його стрічками, ягідками (я все замовляю заздалегідь в мережі), а й використовувати для того ж інтер'єру в стилі прованс, пофарбувавши і прикрасивши натуральними тканинами. Ідей може бути безліч. Я вам показала свої варіації.

Я вам показала свої варіації

Вінки можна використовувати як завгодно в декорі і де завгодно

На замітку!
Плести такий вінок краще з лози, яка ще не засохла до кінця - навесні можна або восени. Для фіксації використовується все та ж мотузка. Не бійтеся, що спочатку виходить трохи косо, після вінок легко витягнути в хороший коло. Якщо сильно засохла лоза, замочіть її у воді.

Можна і таким чином прикрасити вінок з лози

Ось такі п'ять моїх ідей, але забігу вперед і анонсують майбутній пост, де я вам розповім, як зробити своїми руками ось таку лаву , Як на фото в цьому пості, яку абсолютно випадково і дуже швидко ми зробили з чоловіком з непотрібних дощок. У нас є покупної варіант на терасі, що коштував чимало, але ця лава для мене нічим не гірше і навіть рідніше. Своїми руками завжди робити щось приємно, до того ж я можу її фарбувати в будь-який колір щороку, що і роблю. Краса і щастя і в простих речах, пам'ятайте про це.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама