Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дачні меблі з дерева

  1. Дачні меблі з дерева своїми руками Привіт, шановні друзі! Наявність садових меблів на присадибній...
  2. знесмолювання деревини

Дачні меблі з дерева своїми руками

Привіт, шановні друзі!

Наявність садових меблів на присадибній або дачній ділянці значно збагатить загальний інтер'єр території, зробить перебування на ній більш затишним і комфортним Наявність садових меблів на присадибній або дачній ділянці значно збагатить загальний інтер'єр території, зробить перебування на ній більш затишним і комфортним. І це розуміють всі. Тим більше що зробити таку меблі з підручного матеріалу досить легко, і в плані фінансових витрат значно краще.

Однак багато садівників роблять помилку, прагнучи тільки до того, щоб на ділянці розміщувати такі елементи меблів, які можна було б легко прибрати або скласти під час негоди.

І дуже часто не беруть до уваги, що садові меблі повинні все-таки мати ознаки декоративності і індивідуальності. Ось тут і виникає суперечність. З одного боку - транспортабельність меблів, з іншого - її капітальна і гармонійне поєднання з навколишньою природою. Рекомендується прийняти компромісне рішення - поєднувати капітальні, важкі елементи садових меблів з легкими знімними деталями (наприклад, спинками). У негоду або в період міжсезоння не важко їх швидко зняти і заховати під дах.

Стаціонарна меблі (столи, лавки) робиться з сталевих труб, забетоновані в землю. Обрешітку до сталевих куточків краще прикручувати оцинкованими шурупами. Якщо лава розташовується на відкритому місці, то її обладнують знімним парасолькою, який легко забирається в разі потреби. Такі меблі на зимовий період нескладно укрити, наприклад, товстою поліетиленовою плівкою. Якщо конструкція тенту передбачає наявність рухомого каркаса, то в складеному положенні його можна використовувати для просушування білизни. Лавка біля стіни будинку зазвичай затінюється маркізою.

Дачні меблі з дерева

Для виготовлення декоративної дачних меблів з дерева зазвичай застосовуються тверді породи деревини (бук, дуб, осика). Можна використовувати і хвойні породи, тільки спочатку їх слід ретельно обессмоліть. Інакше смола, що виділяється деревиною, буде бруднити одяг. З обрізків колод і пнів можна зробити красиві і зручні сидіння. Їх вкопують і обвалюють землею. Можна зробити вертикальний зріз, прибрати зайву частину, і вийде зручне сидіння зі спинкою.

Первинна обробка поверхонь сидіння і спинок проводиться Драчева напилком, стамескою, долотом. Після вирівнювання вони шліфуються водостійкою шкуркою. Підготовлена ​​поверхня дачних меблів з дерева покривається оліфою або стійким до атмосферних явищ лаком (бажано шару 2 - 3). Можна використовувати і такий склад: 1 частина лаку ПФ-283 і 1 частина натуральної оліфи.

знесмолювання деревини

На практиці часто застосовують для цього найпростіший розчин. Ацетон розводять у воді в співвідношенні 1: 4. Однак більш ефективний такий склад (в частинах): каустична сода - 4, ацетон -20. Поверхня деревини кілька разів ретельно миється, бажано зі щіткою, а потім склад змивається водою.

Ще один рецепт, але вже складу в вигляді пасти. Беруться кальцинована сода і поташ (6: 5) і ретельно перемішуються. Потім отримана маса поступово розбавляється водою, поки не дійде до стану густої сметани. Отриманою масою покривається оброблювана поверхня, і потім склад змивається теплою водою за допомогою щітки. І так пару - трійку раз. Цього буде досить.

До зустрічі!





Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама