Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дачний мангал з цегли своїми руками

  1. заливка фундаменту
  2. Спорудження цегляної кладки
  3. Залишилися питання? З радістю допоможемо!

І ось цей момент настав: ви остаточно вирішили побудувати у себе на дачі мангал! Питання, який зажадає рішення в першу чергу, це вибір місця його розташування. При цьому потрібно врахувати розу вітрів на вашій ділянці, щоб дим від приготування шашлику не заважав вам і вашим сусідам. І, що теж важливо для вашої ж зручності при приготуванні шашлику - мангал не повинен знаходитися дуже далеко від вашого будинку.

І, що теж важливо для вашої ж зручності при приготуванні шашлику - мангал не повинен знаходитися дуже далеко від вашого будинку

Після прийняття рішення про місце розташування мангала на дачі вам в першу чергу потрібно вирішити, з якого матеріалу його звести. Для таких цілей використовуються, як правило, камінь, метал (залізо) і вогнетривку цеглу. Для таких цілей застосовується найчастіше цегла. А так як його часто використовують в будівництві печей і камінів, то вам не важко буде знайти цей матеріал на ринку. Крім усього цього, будуть потрібні також пісок, вапно, щебінь, цемент та арматура.

На обраному вами ділянці під будівництво необхідно зробити розмітку під фундамент. Для цього забиваємо кілочки по контуру фундаменту і простягаємо між ними мотузку. Треба пам'ятати, що розміри бетонної основи безпосередньо залежать від розмірів задуманого вами мангала. Якщо ж це буде зовсім масивна споруда, під ним доведеться робити бетонну площадку. Тому конструкцію мангала треба визначити відразу, які у нього будуть габарити, чи буде у нього, наприклад, капітальна дах, або вас влаштує легкий козирок. Необхідно також продумати пристрій мангала: чи хочете ви зробити в ньому відділення для дров, робочий кухонний стіл і т. Д. У випадку установки мийки не забудьте підвести необхідні комунікації: водопровід і каналізацію.

Габарити жаровні мангала визначать ваші шампури: чим їх більше, тим довше жаровня, а по довжині шампура визначається ширина жаровні. Глибина її повинна бути 20 см. Висота мангала повинна бути комфортною для того, хто буде смажити на ньому шашлик, і залежить від зростання цієї людини. Коли конструктивна схема мангала готова, приступаємо до риття траншеї під фундамент. Для заснування звичайного мангала, в принципі, підійде траншея глибиною приблизно 30 см.

заливка фундаменту

Коли траншея під фундамент буде готова, її дно посипають шаром піску товщиною близько 7 см. Потім пісок розрівнюють і укладають зверху арматурну сітку або підготовлену арматуру. По контуру фундаменту встановлюють опалубку, виготовлену з дощок. Слід врахувати, що висота фундаменту над поверхнею землі повинна бути сантиметрів 10-15. Коли підготовчі роботи закінчені, на дно траншеї заливається бетонний розчин, приготовлений з суміші цементу і піску в пропорції один до трьох. Після закінчення заливки фундамент залишають для повного затвердіння розчину. Після того як бетонний розчин повністю просох, опалубку з нього видаляють, і зверху покривають яким-небудь гідроізоляційним матеріалом (поліетиленовою плівкою або руберойдом).

Спорудження цегляної кладки

Для зведення цегляної підстави вам знадобиться наступний набір інструментів: кельму, молоток (краще - спеціальний, для мулярів), лопата, схил будівельний і рівень. Бажано також мати болгарку. Буде потрібно корито для замішування розчину і, якщо ви можете собі це дозволити, бетономішалка. Цегла - матеріал гігроскопічний (має властивість вбирати воду), тому до початку кладки треба змочити або замочити його у воді. Якщо цього не зробити, то він буде вбирати вологу з розчину і послабить цим кладку. Закладку першого ряду роблять за заздалегідь підготовленою схемою, встановлюючи цеглини так, щоб розчин заповнював пази всередині цегли. Розчин для кладки виготовляють, змішуючи одну частину цементу і гашеного вапна з трьома частинами піску. Від якості розчину залежить, скільки років він вам прослужить. При спорудженні цегляної кладки дотримуйтесь заздалегідь підготовленої схемою. Бажано, щоб конструкція мангала дозволяла йому стати прекрасним доповненням для вже існуючих на вашій ділянці місць для відпочинку. Для цього доповніть його місцями для зберігання дров і зручностями, що потрібні при приготуванні шашлику.

Після завершення кладки потрібно зайнятися обладнанням димоходу і збірки для диму. Для цього на крайні верхні цеглини укладаєте куточок 50x50 і зверху по ньому робите кругову кладку. Викладаємо збірник диму, потім трубу. Зверху, над трубою, кріпиться захисне перекриття, бажано - з оцинкованої сталі. Його призначення - захистити трубу і вугілля від можливих опадів. Кріпимо його на чотирьох стійках.

Завершується будівництво обробкою і облаштуванням ділянки навколо мангала. Варіантів обробки існує безліч, в залежності від смаків і бюджету. Стільницю краще зробити з натурального каменю, наприклад, мармуру або керамограніта. Територію поблизу мангала можна замостити тротуарною плиткою. Ковані вироби і чавунне лиття зазвичай прекрасно доповнюють будь-які споруди з цегли.

Сподіваємося, що після закінчення будівництва та оздоблення ви отримаєте не тільки корисне спорудження, а й окраса вашої дачної ділянки, яке подарує незабутні хвилини на свіжому повітрі в оточенні друзів і близьких.

Залишилися питання? З радістю допоможемо!

Поділитися посиланням:

Залишилися питання?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама