Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дачний туалет: особливості незвичайних, красивих виробів, з бетонних кілець, види, розміри, схема, фото і відео

  1. Грамотний підбір місця установки
  2. Підготовка вигрібної ями
  3. Процес спорудження будиночка
  4. необхідні матеріали
  5. процес обшивки
  6. пристрій даху
  7. Оздоблювальні роботи
  8. В якості висновку

Зазвичай після придбання заміського ділянки без наявності будь-яких будівель в першу чергу замислюються про те, щоб відшукати місце, де будуть справлятися природні потреби. Бажано зробити незвичайний дачний туалет, так як в сучасному світі цінується не тільки практичність, але і естетика. У нашому випадку розглядається спорудження звичайної прямокутної конструкції, яка може бути оригінально декорована за допомогою лакофарбових виробів. Зазвичай після придбання заміського ділянки без наявності будь-яких будівель в першу чергу замислюються про те, щоб відшукати місце, де будуть справлятися природні потреби

На фото представлено будова, яке потрібно звести.

Грамотний підбір місця установки

Правильно визначивши зону, де розташується дачний вуличний туалет, можна позбавити себе від різних проблем, які іноді виникають в процесі експлуатації.

Перш ніж робити вибір, рекомендується почитати пункти СНиП 30-02-97, де вказані основи планування індивідуальної ділянки.

  • . Це слід враховувати, щоб в майбутньому не виникали складності при підборі місця для заміського будинку.
  • . Вкрай не рекомендується здійснювати установку в центральній частині володінь.
  • . У цьому випадку він не впадає в очі при погляді на загальну композицію заміського наділу.

Приблизне місце вбиральні на плані.

Доповнення!
До вигрібній ямі на дачній ділянці повинен бути хороший під'їзд, інакше не вдасться здійснювати чистку.
Ассенізаторская машина просто не зможе підібратися до необхідного місця.

Підготовка вигрібної ями

Оптимальний варіант - дачний туалет з бетонних кілець, які здатні захистити внутрішній простір від осипання. Бетонний елементи мають значну вагу, тому при самостійній установці вимагають особливого підходу. Крім того, важливу роль слід відвести техніці безпеки.

Роботи по виїмці грунту здійснюються лопатою з коротким держаком, так як більшу частину операцій доведеться проводитися в тісному просторі. Перше кільце опускається в яму після поглиблення на 50-60 см. Воно підтягується за допомогою лебідки, після чого акуратно інсталюється в шахту.

Після попередньої установки здійснюється поступовий підкоп, поки поверхня залізобетонного виробу не зрівняється з землею. Після цього укладається друге кільце і фіксується металевими скобами до вже заглиблених елементу. Кількість кілець залежить від необхідної глибини.

Кількість кілець залежить від необхідної глибини

Приклад установки бетонного кільця.

Процес спорудження будиночка

Після монтажу вигрібної шахти зводиться безпосередньо сам дачний туалет, який буде красуватися на території ділянки. Далі наводиться інформація по створенню конструкції у вигляді звичайного шпаківні, так як він простий у виготовленні. З огляду на той факт, що новачки будуть проводити збірку своїми руками, ця форма найбільш оптимальна. (Див. Також статтю Дачні туалети з септиком: особливості .)

необхідні матеріали

  • Бруски 60 × 40 мм для зведення каркаса.
  • Дерев'яна вагонка для обшивки.
  • Обрізні дошки товщиною 25 мм знадобляться для обрешітки.
  • Профільовані листи з полімерним покриттям або без нього.
  • Як елементи каркаса використовуються саморізи.
  • Фіксація вагонки здійснюється із застосуванням металевих кляймер.
  • Бруси 100 × 100 мм потрібні для обв'язки.
  • Залізобетонна плитка потрібно для створення підстави на землі.
  • Шматки руберойду будуть служити гідроізоляцією.

виготовлення каркаса

Спочатку на папері повинна бути накидана схема дачного туалету, що передбачає розташування брусків, необхідних для жорсткості конструкції. Крім того, в ній повинен бути передбачений дверний проріз і невелике віконце.

Відстань між зміцнюючими елементами визначається габаритами будови, але воно не повинно бути менше 40 см.

Креслення для проведення робіт.

  1. Після того як розміри дачного туалету затверджені, починається збірка дерев'яного каркаса. Спочатку бруски 60 × 40 см нарізаються з урахуванням довжини, висоти і ширини конструкції.
  2. Далі виготовляється задня стінка, яка містить лише зміцнюють перемички. Висота її повинна бути на 15-20 см менше передньої рами, щоб вдалося організувати стек.
  3. Потім збирається передня стінка, що передбачає вхідні двері. Ширина прорізу, як правило, становить 70 см, але вона може коливатися в залежності від ситуації.
  4. Бічні рами виготовляються з використанням похилих брусків зверху. Задня стійка відповідає висоті задньої стінки, а передня - висоті лицьової сторони.
  5. На останньому етапі проводиться кріплення всіх стінок саморізами. Крок фіксації становить 30-40 см. З'єднання здійснюється з внутрішньої сторони конструкції.

Так буде виглядати готовий каркас.

Увага!
Інші види дачних туалетів збираються зовсім за іншою схемою, проте принцип пристрою залишається тим же.
Істотно змінюється лише форма виготовляються стінок.

процес обшивки

Як і дачні будинки з блок контейнерів, туалети найчастіше оббиваються дерев'яною вагонкою, естетичні характеристики якої досить високі, особливо якщо мова йде про вищому сорті. Для прихованого кріплення будуть потрібні спеціальні вироби - металеві кляймери, ціна яких невисока.

Спочатку шматок вагонки відрізається за розміром сторони оброблюваної конструкції, після чого панель кріпиться в самому верху. Безпосередньо в паз вставляється кляймер і фіксується з використанням степлера або невеликих цвяхів. Після цього вставляється наступна панель, що прикриває деталь.

Так вставляються кляймери в паз панелі.

Кріплення вагонки прихованим способом надає можливість створювати дачні - красиві туалети. За допомогою лакофарбових матеріалів будовам може бути надана будь-яка кольорова гама. Використовувані склади виступають також в якості захисного покриття.

пристрій даху

Щоб вартість дачного туалету не сильно зросла, для покрівлі рекомендується використовувати традиційні матеріали.

Непоганим варіантом є застосування профільованих листів, які поряд з естетичними показниками можуть похвалитися хорошими характеристиками міцності.

  1. Насамперед створюється основа для обрешітки, тому безпосередньо по схилу фіксуються додаткові бруски з кроком 30-40 см. Ззаду і спереду вони повинні виступати на 10-15 см.
  2. На бруски за допомогою саморізів укладається обрешетка з обрізної дошки. З кожного боку робиться невеликий напуск, щоб захистити будівлю від заливання опадами.
  3. На встановлену належним чином обрешітку укладаються металеві листи і кріпляться за допомогою шурупів з гумовою прокладкою, необхідно для герметичності.

Кріплення профільованих листів на схемі.

Примітка!
Якщо буде потрібно обрізати профільований настил, то бажано скористатися болгаркою.
У цьому випадку може знадобитися оренда дизель генератора для дачі.

Оздоблювальні роботи

На останній стадії виробляються облицювальні заходи. Місця стиків вагонки закриваються декоративними планками.

Двері встановлюються на місце, після чого оформляється лиштвами. Відразу ж до полотна прикручуються ручки, щоб забезпечити зручність при експлуатації. Якщо будова вийшло якісним, то туалет в дачному будинку може і не знадобитися.

Лиштва для обробки стиків і кутів.

В якості висновку

Готовий дачний туалет слід встановити на бетонні плитки невеликих розмірів, які будуть розташовуватися по кутах будови. Вони укладаються на піщану подушку товщиною не менше 10-15 см з дотриманням вертикалі. Підсипка робиться для стійкості конструкції.

Якщо вам потрібно наочна інструкція по збірці об'єкта, то краще перейти до відео в цій статті.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама