Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Декоративні садові фонтани і водоспади

  1. Пристрій фонтанів, водоймищ і водоспадів на ділянці в саду
  2. Як зробити водоспад з каменів: фото і опис
  3. Встановлення декоративних фонтанів на дачі

Водоспади і фонтани - це відмінна прикраса будь-якого заміського ділянки Водоспади і фонтани - це відмінна прикраса будь-якого заміського ділянки. Декоративні фонтани і водоспади можуть стати місцем для усамітнення і споглядального відпочинку. Пропонуємо фото водоспадів і фонтанів після цієї статті в фотогалереї, а також інформацію щодо їх стандартному пристрою в саду і на дачі. Зробити садові фонтани і водоспади можна за допомогою підручних матеріалів. Найгострішим питанням завжди залишається налагодження процесу природної циркуляції водних потоків.

Чим крутіше схил і чим більше потік води, тим сильніше водоспад. У малому саду навряд чи варто робити його висотою кілька метрів. Для маленького водоспаду досить перепаду висот 50-100 см. Напір води, висота і характер її падіння (вона може сочитися краплями, текти струмком або литися плоским потоком) впливає на звук падаючої води. Більш спокійні звуки надають заспокійливе дію.

Пристрій фонтанів, водоймищ і водоспадів на ділянці в саду

Пристрій фонтанів і водойм має схожу стандартну структуру. У більшості випадків пристрій водоспаду на ділянці грунтується на використанні простих законів фізики, зокрема сполучених посудин. Можна робити пристрій водоспаду в саду з використанням сучасних приладів електротехніки.

Будь-водоспад влаштовується на березі ставка-водозбірника, в який буде падати вода, на дні цього ж ставка встановлюється погружной насос. Починати будівництво водоспаду краще саме з цього ставка, зробивши на рівні 15-30 см від рівня води прибережну зону, в якій будуть покладені великі камені. Вони повинні лежати дуже стійко, якщо без будівельного розчину це не виходить, можна зацементувати їх. Для збільшення міцності всієї конструкції можна попередньо покласти шар будівельного розчину між підстильним матеріалом і земляний стінкою, а потім вже укласти БК-гуму, потім знову розчин і на нього фундаментні камені водоспаду.

Як зробити водоспад з каменів: фото і опис

Водоспади з каменю на фото вражають уяву навіть найвибагливішого цінителя вишуканих ландшафтних інтер'єрів:

Перед тим, як зробити водоспад з каменів на своїй ділянці, необхідно підготувати майданчик, таким чином, як це описано вище.

Потім потрібно знову частково розкрутити підстилаючий матеріал і укласти поверх фундаментних каменів плоский камінь, з якого буде падати вода, так щоб його край виступав над ними, а вода зливалася в нижній водойму. Цей камінь потрібно зацементувати і перевірити за допомогою лійки, чи все зроблено правильно.

Тепер можна спорудити каскадне оточення, укладаючи камені навколо каменя-водозливу, при необхідності (для підвищення стійкості) прикріплюючи їх до вистилає матеріалу будівельним розчином. Щоб вода не просочувалася під камені, слід закласти складку з вистилає матеріалу на висоту водозливної каменю і зафіксувати її. Береги ставка-водозбірника декорують каменями.

Після спорудження водоспаду потрібно встановити погружной насос , Закопати гнучкий шланг, що йде від насоса, на невелику глибину, встановивши в шлангу кран, якщо передбачається регулювати натиск води, і задекорувати його. Після цього потрібно включити насос і випробувати водоспад, якщо все влаштовує, можна обрізати зайвий підстилаючий матеріал і замаскувати його краю невисокими прибережними рослинами або камінням і галькою.

Можна спорудити «плаче» водоспад на підпірної стінки з плитняка, складеної без застосування розчину, проклавши за нею шланг, в кінці шланга струмінь з нього ділять на стільки частин, скільки буде цівок водоспаду. Внизу підпірної стінки роблять резервуар для води з плівки або встановлюють невелику готову форму. Включивши насос, ми замикаємо систему, ось водоспад і заробив.

Для спорудження водоспаду можна застосовувати готові форми з скловолокна, зовнішній вигляд яких наближений до натурального каменю. Особливо важливо замаскувати їх краю, вписати в садове оточення.

Встановлення декоративних фонтанів на дачі

Пристрій фонтанів на дачі може проводиться за заздалегідь наміченим планом. У регулярному саду фонтан - неодмінний його елемент, його розмір повинен відповідати розміру саду, щоб бути привабливим, він не обов'язково повинен бути многометровой висоти. Фонтан може прикрашати не тільки водойми в регулярному стилі, і в пейзажному саду цілком доречний фонтанчик у вигляді того, що б'є ключа. Чим менше фонтан, тим ближче до дому або до місця відпочинку він повинен знаходитися. Великим фонтаном краще милуватися здалеку. Стиль фонтану повинен відповідати стилю саду.

Встановлення декоративних фонтанів на дачі досить просто. Воно складається з насоса і розпилювача, через який під тиском викидається вода. Найпростіший розприскувач схожий на насадку для лійки. Інші насадки здатні створити струменя води, піну, сферичний купол і ін. Можна підключити погружной насос і до статуям, наприклад до металевої чаплі з діркою в дзьобі або іншим прикрасам типу глечика або величезного валуна (натурального або природного) з просвердленим отвором, підійде і старий млинове. Вода під тиском буде вихлюпуватися або тихо стікати з них в резервуар. Досить невеликої ємності для води, вкопаної в землю і задекорувати, і насоса, «ганяє» воду по замкнутому циклу.

Цікаво виглядає в саду маскарон, це маска, декоративний рельєф у вигляді людського обличчя або голови тварини з отвором для випуску струменя води. Струмінь води з маскарона падає в невеликий резервуар і за допомогою насоса назад потрапляє в «розкритий рот». Водні споруди, вбудовані в стіну, раціонально використовують простір, дуже привабливі і видають заспокійливо миле дзюрчання. Вони органічні не тільки для італійських садів, але для садів будь-якого розміру будь-якої країни.

Крім чисто декоративного ефекту, фонтан збагачує воду киснем, а також підвищує вологість повітря в безпосередній близькості від нього, що робить більш комфортним перебування поряд з ним.

Автономний насос, який качатиме воду тільки в фонтан, включають тільки в міру потреби, відключаючи на ніч або від'їзду. Насос краще трохи підняти над дном водойми , Встановивши його на цеглу. Якщо погружной насос в повному обсязі знаходиться у воді, він може вийти з ладу.

Важливий не тільки зовнішній вигляд фонтану і його звук. Напір води і відповідно її мелодія можуть регулюватися.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама